12 Ağustos 2022 Cuma

Mauro Icardi & Galatasaray, iddialı forvetleri konuşmaya devam


Galatasaray, hücum hattına bir iddialı isim daha katacak gibi. Birçok isim geçiyor. Son günlerde, forvet tarafında bu isimlerin ağırlığı var. Belotti dedik mesela. Roma'yı beklediğini yazsak da, bu bekleyişin çok uzun sürmeyeceği yazılıyor. Elbette başka talipleri de var. Taliplerin ayarına bakınca, Galatasaray adına ihtimal var diyoruz. Diğer adı geçen forvet de Icardi. Yine çok büyük bir isim. PSG, kendisinden bir şekilde çıkmak istiyor ve maaşının büyük bölümünü karşılayıp, kiralık olarak onu vermeleri olası.

Icardi'nin peşinde öyle dev talipler de yok. Bir ara Inter'e kiralanmıştı mesela. O tarz büyük hareketler yok artık. Icardi'nin çalkantılı yaşantısı, futbolunu olabildiğince aşağı çekmeye devam ediyor. Kariyerini bitirecek olan da bu. PSG de bir şekilde kendisinden kurtulmak istiyor. 2 yıl daha sözleşmesi var ve fesih için büyük paralar konuşuluyor. Fesihten kaçmanın yolu, onu kiralık olarak vermek ve gittiği yerde ayağa kalkmasını beklemek.

Galatasaray ve Türkiye Ligi, Icardi'yi ayağa kaldırır. Tabir-i caizse, leblebi gibi gol atar diyelim. Ne kadar düşüşte olursa olsun, hala üst seviye bir bitirici. Top, rakip ceza sahası içi ya da çevresinde onunla buluştuğu an, gol olacak. Fizik durumunu, mücadelesini tartışırız da, bitiriciliğini asla. Galatasaray'ın oyun yapısında, forvetin biraz daha "oyun içi katkısı" değerli. Belotti, bu anlamda daha ön planda. Icardi'yi taşımak ve hücumda odağı ona kırmak lazım.

Galatasaray'da diğer düşünce de, Seferovic'i tek bırakarak yola çıkmamak. Gomis ne kadar alternatif olsa da, net diyemem. Yarın 11'e yazsan, beklentin düşük olacak. Başka bir forvet de yok. Mertens, biraz daha 10 numara tipinde bir forvet. Net bir 9 alıp, Seferovic ile zaman zaman birlikte kullanmak da olası gibi bakılıyor olabilir. Belotti'yi çok isterim, Icardi'ye de o kadar soğuk bakmam. Bu da, Türkiye Ligi'nin reflekslerini bilmekten. Bu tarz forvetlerin başarısız olma şansı pek yok.

10 yorum:

  1. Çok gereksiz bir transfer takımın dengesini saha içinde bozacağı gibi. Hiçbir şey yapmadan yüksek maaş alması diğer oyuncuları da olumsuz etkiler. İcardi için harcayacağımız enerjiyi ve parayı Halil Dervişoğlu için haecayalim en azından geleceğe dönük umudumuz olur ayrıca çok yönlü olması ayrı bir avantaj

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyledigin her seye katiliyorum ama Halil Dervisoglu'nun yatirim olabilecegine katilmiyorum, Halil'den cok farkli bir oyuncu cikmaz bu saatten sonra.

      Sil
    2. Takımın dengesini bozar mı emin değilim ben. Net isim çünkü, net katkı.

      Sil
    3. 37 yaşındaki Gomis bile yedek kulübesinde olduğunda takımın dengesi bozuluyor. İcardi net bir dengesizlik yaratir.

      Sil
  2. Saha içi düşüşte, saha dışında ise çok sorunlu olan bir adam Icardi. Balotelli gibi kafası kırıklardanda değil, taraftarla bağ kurup tolere edilebilsin. Bence Icardi kurduğumuz takıma uymaz. Şimdiye kadar hep karakterli, aidiyeti yüksek futbolculardan transfer yaptık, Icardi bu seriyi bozar. Belotti'yi tercih ederim, olmuyorsada Icardi yerine potansiyel bir forvet alınmasını isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, çok daha üst seviye ayrıca. Ben de Belotti'yi tercih ederim ama Icardi için bir acabam olur.

      Sil
  3. Transferde gec kalmis gibi göründük önce ama gelinen noktada Fenerbahcelilerin Batshuayi'yi protesto etmesinden sonra panik havasina girmeleri her seyi özetler oldu, aslinda hesapla kitapla güzel isler yaptik su ana kadar.
    Yine yönetime güvenelim su anki futbol aklimiz Türkiye'nin en iyisi, devre arasinda bile seviye atlariz o kadar güveniyorum Dursun Baskan, Erden Bey ve ekibine.
    Icardi'yi isterim bize hava getirir ama bence daha iyisini zorluyoruz su an olmazsa bu tarz isim gelecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz isimler gelecekse, geç kalmaya razıyız. Yönetim, o bekleyişin altını doldurdu.

      Sil
    2. Kesinlikle, nasil eskiden Fatih Hoca bilir deyip pek ses cikmazdi su anda da benzer güven ortami saglandi, bu cok önemli.
      Sahada da birkac hafta isler yolunda giderse sampiyonlugun en büyük adayi oluruz.

      Sil
    3. Sabır gerekecek bunlar için..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir