12 Ağustos 2022 Cuma

Mertens ve Torreira'yı konuşurken, Midtsjö'yü unutmayalım


Profesyonel isim alınca, takımıyla kamp yapmamış gibi sorunları da konuşmuyorsunuz. Mertens boştaydı, Torreira da takımının düşünmediği bir futbolcuydu. Yeni transfer oldular ve yaz dönemini, kendileri adına iyi geçirdikleri söyleniyor. Torreira, 90 dakikada sahada kalacak durumda. Mertens'in de şu an 30 - 35 dakikası var. Giresunspor karşısında, her 2 ismin yedek başlayacağını düşünüyorum. Sonrasında 11'e yerleşmeleri uzun zaman almayacak.

Giresunspor maçı da tam bir vitrin. Heyecanla o günü bekliyorum. Antalyaspor gibi zor bir deplasmandan 3 puanla çıkınca, bu maçın tadı daha da bir arttı. Üstüne de Torreira ve Mertens transferleri geldi. Taraftar heyecanlı, beklenti sahibi. Şampiyonluğa herkes inanıyor. Uzun zamandır görülmeye bir kenetlenme var. Yıllar önce formasını asmış, futbolla alakasını kesmiş Galatasaraylı dahi, Cumartesi gününü iple çeker halde.

Mertens ve Torreira'yı konuşurken, Midtsjö'yü unutmayalım. Antalyaspor deplasmanını x faktörüydü. Orta sahaya getirdiği hareketliliği gördük. Giresunspor maçında 11 başlayacaktır ve etkisi mutlaka büyük olacak. Orta sahanın merkezinden, ısrarla dikine oynayan ve topla çıkabilen bir isme hasrettik. Midtsjö de bunu sağladı. Varlığı da, Sergio Olivera'yı yükseltecek. Giresunspor karşısında, taraftar desteğiyle birlikte iyi bir futbol bekliyorum.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Aanholt
Midtsjö Oliveira
Yunus Akbaba Kerem
Seferovic

Bir ihtimal de, Akbaba yerine Gomis'i yazıp, direkt 4-4-2 oynamak. Gomis'in 90 dakikalık performansına pek güvenmiyorum orada da. Gerçi Seferovic daha oyun içi katkı vermeye çalışırken, Gomis daha gole odaklı oynayabilir. Emre Akbaba'yı Antalyaspor deplasmanında çok tutmadım ve hazırlık maçlarını ne kadar iyi geçse de, bu rolde pek olmayacak gibi. Mertens hamlesi bu açıdan önemliydi. Mertens devreye girince de, 4-4-2'ye yakınsın. 4-2-3-1 gibi oynasan da.

11 yorum:

  1. Akbaba'yı falan görmek istemiyorum artık. Direk hepsi birlikte başlasın. 2 yarı değiştirir hoca martens'i falan. Herkes heyecanla bekliyor bu adamları. Gene ilk iç saha maçında Berkan, Akbaba falan görürsek canımız sıkılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olarak görmek istiyorum da, 11 olmuyor.

      Sil
  2. Gomis ile başlayıp 4-4-2 olarak başlayıp. 60 gibi Mertens değişikliği olabilir. Muazzam gol odaklı olur takım. 4-4-2 avantajı rakibi geri çekmek olur. Dezavantaj ise stoperlerimizin hızlı olmaması Antalya maçında gördük ki Torreira çok iş yapacak çalışkanlığı ile ama o yok iken 4-4-2 bence en ideal diziliş gibi geliyor. Takım pres boyu biraz açılır lakin uzun toplar için çok korkuyorum doğrusu. Rakibin basan ortasahası ile başa çıkamadık Antalya maçında. Fernando yorulduğunda yapılan değişiklikler harikaydı mesela. Okan hocayı bu noktada takdir etmek lazım. Oyuna güzel dokunuyor ama kenarda müdahale oyuncusu da çok yok. Rotasyon sıkıntısı bariz. Boey yazmışsın 11 e ama ben Ali Turap ile başlardım. Büyük potansiyel atlet bir bek. Kazanılmalı. Boey öyle istikrarsız bir oyuncu ki. Saha içinde bile performansı dalgalanıyor kendini verdiği an harika bir saniye düştüğü an müthiş hatalar yapabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'in durumuna göre, o da olabilir. Gomis, Seferovic sayesinde saha içinde ekonomik de oynayabilir.

      Sil
  3. Bu Midtsjö federasyona yabancı sayısını düşürmeyi planlatacak bir hamle oldu.seneye bu tuzağa düşmeyelim :Midtsjö'ye 6yabancıya düşüldü iste muslera torrerira mertens..6aylığına askıya alalım seni şampiyonlar liginde oynarsın nasıl olsa...demeyelim.biz bu filmi daha önce görmüştük.diğerlerinin durumları kuralları güncelliyor bizim başarımız kuralları değiştiriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir alternatif olmadı mı? Eli çok güçlendirdi.

      Sil
  4. Seferovic ve Torreira'dan sonra en önemli transfer Midstjö bence. Çok büyük bir eksiği kapatacak sezon boyunca

    YanıtlaSil
  5. Bu sezon transferlerde direk sonuca gidecek bir takım kuruldu.Fatih Hoca'nın en büyük hatası olan yeteneksiz ortasaha modelinden çıkıldı.En önemlisi birbirini tamamlayn tarzda oyuncular alındı. İlerleyen haftalarda Sergio Oliveria yedek kalabilir düşüncesindeyim. Orta sahada temposu yüksek Torriera ve Midstjo ikilisi ile oynama ihtimali yüksek. Dubois 'in de takıma katıldığında olumlu etki yapacağını düşünüyorum.Bunların dışında gözden kaçırdığımız bu senenin en iyi yerli transferi Yunus Akgün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeteneksiz orta saha işine katılmıyorum da, parçalar birbirini tutmadı. O yeteneksiz isimler, Avrupa Ligi gruplarından nağmağlup çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir