16 Ağustos 2022 Salı

Midtsjö'nün varlığında, 4-2-3-1'den 4-3-3'e doğru kaymak gerekiyor


Antalyaspor maçında oyuna girdi ve müthiş iş çıkardı. Giresunspor maçında ise tam halinde kötüyken, ayakta kalan yegane isimlerdendi. Takım oyuncusu olduğunu söylüyorduk. Oynadığı 2 maçta da, bu yönünü fazlasıyla gösterdi. Şu aşamada, Midtsjö'yü "yedek" olarak düşünmek imkansız. Forma giymeye devam edecektir. Hem de sezonun genelinde bu durum böyle olacaktır. Midtsjö'nün varlığında, 4-2-3-1'den 4-3-3'e doğru kaymak gerekiyor.

Sergio Oliveira, bugünlerde eleştiriliyor. Selçuk İnan'ın Galatasaray'daki ilk günlerini hatırlayın. Sezona 4-1-4-1'le başlamıştık ve Selçuk İnan'ı 10 numara gibi kullanıyorduk. Kötü girmişti sezona, o da eleştiriliyordu. 4-4-2'ye geçtikten sonra, Melo ile birlikte müthiş bir 2'li olmuşlardı. Sergio Oliveira da ilk etapta eleştiriliyor ama beklemek lazım. Çok erken eleştiriler bunlar. 2 resmi maç oynadı ve bu maçlar içinde kalitesini gösterdiği anlar var.

4-2-3-1'de devam etsen ve Sergio Oliveira'yı 10 numaraya kaydırsan, bence yine sorun olacak. 4-3-3 içinde ise, Torreira / Midtsjö / Oliveira 3'lüsünü güçlü görüyorum. Torreira da, 4-3-3 içinde yükselmiş bir 6 numara. Tek ön libero o olacak ve önünde Midtsjö / Oliveira 2'lisi hücuma yaklaşacak. Midtsjö, topla çıkışları ve dripling özelliği olan bir 8 numara. Oliveira ise, daha klas, 10 numara özelliği barındıran bir 8 numara.

3'lü de birbirini net şekilde tamamlıyor. Oliveira'nın Porto'da, bu pozisyonda ciddi tabela yaptığı sezonlar var. Burada da bunu yapacağını düşünüyorum. Orta sahayı oturttuktan sonra, hücumda işler rayına bir şekilde girer. Mertens'i sol tarafa yazabilirsin, 1 yerli ihtiyacı da belki sol bekte giderilir. Seferovic de bu yapıda biraz daha nefes alabilir diye düşünüyorum. Onu, direkt ileri uçta kullanmak yerine, 9.5 numara gibi kullanmak da bu formasyon içinde olası. Mertens, kenar oyun kurucu ve forvet gibi. Yunus Akgün de sağda çok hareketli. İş orta sahanın oturmasına bakıyor.

14 yorum:

  1. sanmıyorum 4-3-3 gibi bişey olacağını. okan hoca'nın önceki takımlarına ve şimdiki transferlerine bakarsak 6-8-10(9,5) numara gibi oynatıyor. yoksa zaten mertens değil de evander alınırdı. ki bence doğrusu da öyle olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünüyorum, olabilir. Bugüne kadar pek denememiş olması, şu an denemeyeceği anlamına gelmez.

      Sil
  2. Sergio oliveira 10 numara olarak oynar. 4-2-3-1 olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Kapali defansa karsi caresiziz, hemen hemen bütün takimlar bize Giresun gibi oynayacak icerde ve cogu da bu düzende en az 1 puan alir, halen kabul edilmiyor ama en net eksik kilit acıcı adam eksikligi zira Yunus ve Kerem'i durdurmak ligi bulen takimlar icin zor degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de hücuma bir tane çilingir gerekiyor.

      Sil
  4. Ya da ilerde Seferovic + Mertens'li 4 4 2 olabilir mi?

    Bu durumda mesela Kerem'i kenara alıp orta sahada 1 fazla olabiliriz. En büyük zaafımiz olan rakibe rahat top kullandirma, karşı presle top kapamamayi belki böyle duzeltiriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırız da, 4-4-2'nin kanatları olarak kimleri düşündün?

      Sil
    2. Onu da hocamız düşünsün bulsun diyeceğim 😊
      Gene de bir fikir jimnastiği yapinca aklıma Emre Colak, Engin Baytar'li eski başarılı 442mizden hareketle, 3yabancimiz+Yunus ya da E.Kılınç geliyor.

      Sil
    3. Bulsun diyeceksin de, Kerem'i kenara alıyorsun. Ortada transfer de yok. Kim oynayacak :)

      Sil
    4. Sizin 433e benzer bir 442 aslinda:

      Seferovic Mertens
      Midstjo Torreira Sergio Yunus
      Kazimcan Abdulkerim Nelsson Sacha

      Sil
    5. Midtsjö kanat işi, Baytar gibi olmaz.

      Sil
  5. Midstjo Torreira Sergio üçlüsü bizim için ideal. Özellikle deplasmanlarda sabırlı ve disiplinli bir takım oluşturup golü bir şekilde atarız mantığıyla hareket edersek takımın birbirine uyum sağlama sürecinde daha mantıklı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Uyum geldikçe de iyi 3lü olacaklarına inanıyorum. Özellik itibarıyla da birbirlerini tamamlıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir