28 Ağustos 2022 Pazar

Nathan Redmond & Galatasaray, ligimiz bu tarz kanatları seviyor


Fırsat işleri beklerken, haber beklemediğimiz isim üzerinden geldi. Kanat transferini konuşuyorduk. Bence ihtiyaç da. Eldeki isimler Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün. O pozisyonda, ciddi rekabet olduğunu düşünmüyorum. Bazı formsuzluklar da var maalesef. Oradaki kaliteyi ve rekabet ortamını yükseltmek lazım. Maç anında da, kenara bakınca, kanatlara yapabileceğin hamle yok. Kimi, "kanat ihtiyaç" değil diyor da, bence net ihtiyaç.

Nathan Redmond, yukarıda da söylediğim gibi, beklemediğim yerden geldi. Sözleşmesinin son yılında ve takımdaki yerini kaybetmiş. Bu durum, işi fırsat kıvamına soktu. Kabarık olmayan bir sakatlık geçmişi var, bu konu önemli. İstikrarlı ve çalışkan bir kanattır. Premier Lig'de, çizgisini çok uzun yıllar korudu. Southampton formasını uzun yıllardır giyiyor. Tabelası ile çok öne çıkmıyor gibi dursa da, oyun içi katkısıyla ön planda ve özellikleri, tam da ligimizin aradığı gibi.

Hücum jokeri, önce bununla başlayalım. Ağırlıklı olarak sol kanat oynasa da, sağ kanat, forvetin arkası ve forvet gibi de sık sık izleriz. Biraz da hamle için düşünülmüş. Hamle derken, kulübeden gelme anlamında yazmıyorum. İhtiyaç ve formasyona göre, hücumun birçok noktasında kullanmak mümkün. Bu da hamle şansınızı arttırıyor. Elinde Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu varken, süper yıldızdansa, bu tarz istikrarlı ve ne alacağını kestirebildiğin bir isim almak değerli.

Hızlı bir futbolcu, çalışkan, şutu iyi. İyi bir bitirici diyemeyiz, tabela tarafı sorunlu da, bu ligin istediği bir tarzı var. Garyr Rodrigues'i hatırlayın, onun biraz daha futbol aklı yüksek olanı. Beşiktaşlı N'Koudou 'yu da izliyoruz. Hızlı ve rahat rakip eksiltebiliyor. Sahada kaldığında, etkisi çok büyük. Ona da benziyor tarzı. Gerçekleşmesi halinde, Midtsjö misali, iyi bir transfer olacak ve oyun içi katkısıyla ön plana çıkacak.

2 yorum:

  1. Ihtiyacımız olan profile uygun bir oyuncu, ama buraya transfer istediğimize göre demek ki Mertens'i kanatta düşünmüyor hoca, zira hali hazırda Kerem/Yunus/Barış/Kılınç var. Evander/Harit yeniden gündeme geldiğine göre bir 10 numara isteniyor, Mertens te burada düşünülüyor, dolayısıyla Akbaba ve Kılınç kadroda fazlalık durumunda olacaklar. Sacha Boey'in satılma ihtimali olduğu da söyleniyor, muhtemelen yabancı kuralını aşmak için bir yerli sağ nek alma planımız var. Elimizde Taylan/Berkan/Akbaba/Kılınç gibi milli takım seviyedinde ve yaşları yüksek olmayan 4 Türk oyuncu var ve boşlukta bekliyorlar, umarım bu ohuncuları takasta kullanmayı başarabiliriz. Bünyamin Balcı amlıma gelen ilk isim, bunun dışında Redmond yerine belki Efecan düşünülebilir. Bu iki değişikliğin olması durumunda çok daha verimli bir rotasyonumuz olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, merkezde oynayacaktır. Trabzonspor maçında da gördük bunu. Kanatta, hızıyla da etki edebilecek bir isim şart.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir