17 Ağustos 2022 Çarşamba

Nwakaeme, bugün için fırsat transferi


Nwakaeme ihtimalini daha önce de konuşmuşuzdur. Tabii o dönem, Trabzonspor'un önerdiği yüksek yıllık ücreti dahi kabul etmemişti. Sonrasında da birçok talip arasında, bir türlü istediği teklifi alamadı. Bugüne kalınca da, fiyatınızı ister istemez kırıyorsunuz. Bugüne sarkınca bu işe "fırsat" gözüyle de bakılabilir. Diğer yandan ise, "panik" hamlesi diyene de saygı duyarım. Giresunspor mağlubiyetinin ardından bir anda planlar değişmiş olabilir.

Şu noktada planlama konuşulmaz. Menajer önerisi günlerine geldin. Önüne öneri ya da fırsatlar düşecek, sen de bu yönde hareket edeceksin. Hiç düşünmediğin bir transferi dahi gerçekleştirebilirsin. Fırsat olur, kaçırmayalım dersin. İşin paniğe kayması tehlikeli olan. Onu da alalım, bu da olsun dersen, ortaya Fenerbahçe'de olduğu gibi karmaşık bir yapı çıkar. Bu da seni zorlar işte. Nwakaeme için, fırsat işi diye düşünmek istiyorum.

Galatasaray'ın kanat ihtiyacı var. Bu kanadın da, oyun kurucu ve "çilingir" özellikli olması değerli. Giresunspor maçını mevcut kadronla da çözmen gerekirdi de, Nwakaeme gibi bir ismi aradın. Rakip eksiltecek, fiziği ile seni önde tutacak, ummadık anda tabelayı değiştirecek. Ligi bilmesi ve tecrübesi de değerli. Sorun ise, fizik olarak ne durumda olduğu? 2.5 aydır takım arayışı var ve yaş haddi de düşünülünce, hazır olması zaman alır.

Şu aşamada, 15 - 20 dakikasına dahi razıyım gerçi. O olsun, bu olmasın diyeceğim günlerde de değilim. Galatasaray hücumunda bu yönde bir hamleye ihtiyaç var. Nwakaeme de, fırsat transferidir. Okan Hoca'nın bu transfer için onay vereceğini düşünüyorum. Daha iyisini alabileceğimizi de pek düşünmüyorum. Böyle bir düşünce olsa, öncesinden hamle yapılırdı. Bugün ise iş değişti. Değerli bir alternatif olacaktır.

22 yorum:

  1. Transferi zanunda bitiremedin ihtiyaç olan bölgelere oyuncu alamadın simdi adına fırsat transferi diyerek 34 35 yaşındaki adamları takıma dolduruyorsun sonrası ne olacak peki? Sonrası hüsran haliyle... seneye bu adamları göndermek ve yerine yenilerini bulmak için yeniden para harcayacak yeniden takımı sil baştan kuracaksın ve sonra da istikrardan falan behsedeceksin. Beceriksiz yönetim ve beceriksiz teknik kadro işbirliği ile kulübün paralarını havaya atacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıllık iş yalnız, uzun vadeli değil.

      Sil
    2. 1 yıllık bile olsa bu adam imza parası ister 1.5 milyon civarı ücret ister. Geri dönüşüde olmayan bir transfer. Aylardır da oynamıyor durumu ne bilmiyoruz. Yaşı nedeniyle form tutması uzun sürer sakatlık geçirse dönüşü uzun sürer. Çok mantıklı gelmiyor bana. Panik transferi bunlar işte.

      Sil
    3. 1 yıllık sözleşme yaptığın ve bonservis vermediğin bir işte, geri dönüş niye ararsın ki? Adı üstünde, günü kurtarmak hamlesi.

      Sil
  2. 1 yıllık sözleşme ile gelecekse gelsin. Sonra bunlardan kurtulmak için uğraşıyoruz. Maaşları yüksek oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Trabzonun istemediği adamı biz transfer edersek kulübün imajı zarar görür. Kısa vadede velev ki faydalı olsa bile imajımızın zarar görmesi uzun vadede bize çok olumsuz sonuçlar doğurur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor, Nwakaeme'yi tutmak için aylarca uğraştı. Büyük paralar da önerdi. Nasıl istememiş oluyor? Umudu kesince, Trezeguet'i aldılar. Sonrasında da gerek kalkmıyor zaten. Neyin imajından bahsediyorsun.

      Engin Baytar'ı istemedi Trabzonspor, bonservisiyle aldın. Bozuldu mu mesela imajın :)

      Sil
  4. Nwakaeme yerine rotasyon kiralık bir kanat oyuncuyu tercih ederim. Günü kurtarmak için alınıyor ama gün sonunda kurtulmak için daha büyük kayıplar yaşanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık bir kanat da günü kurtarma hamlesi değil mi? Nwakaeme için 1 yıllık sözleşme konuşulursa makul olur. Fazlasına ben de karşıyım.

      Sil
  5. Kerem'in kapasitesizliklerini, tek yönlü oyununa mahkum olacağımıza Nwakame'yi alırım en azından sezonda 4-5 maçı bana getirir. 1+1 yıllık mukavele ile her türlü alırım.
    Sürekli alır almaz kilit pas atma, çalım atma, kaleye vurma saçmalığından bıktım. Temel futbol bilgisini almamış, fundamental yoksunu bir kanada alsa mahkum olamayız. Bir de Türk diye sürekli oynamak zorunda olması beni ayrıca delirtiyor. Bu tarz futbolcuları babalar gibi satıp kurtulmadığımız sürece büyüme şansımızı yoktur. Nwakame'yi şiddetle istiyorum. En başta Kerem'in de hizaya gelmesi açısından çok ama çok kritik transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapasitesizlik de çok yanlış yorum. Geçen sezonunu izledik, çok çabuk silip atıyoruz.

      Sil
  6. Sözleşme süresi ve maaşa bağlı olarak düşünülebilir... normalde karşıydim bu transfere ama kapanan takımları açmak için gerekebilir Nwakaeme

    YanıtlaSil
  7. 1 yıllık sözleşme ve max 750 800 bin dolar para olursa alınabilir. Ne daha fazla süre ne daha fazla para vermek mantıksız olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Max dediğin o paradan fazlası olur. Bunu bilmene rağmen, şu örnek :)

      Sil
  8. Uzun süredir takım ile çalışmıyor.Bu yaşta toparlaması zaman alır. 14+3 kuralı varken +3 olarak kanatlarda genç ve potansiyeli yüksek oyuncuları kiralamak daha mantıklı olur.Sonuçta rezerv ligde de oynatabiliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman alacak mutlaka. Yine de son 15 - 20 dakikasına dahi razı haldeyim.

      Sil
    2. Sanki adam 45 yasinda gibi yorum yapilmis bu adam yataktan gelse Kerem'den daha dogru kararlar alir en azindan sahsi oynamaz, oynarsa da bitirir zaten, Nwakaeme'den bahsediyoruz, bu adamin net bir standardi var, hemen gelsin tartismasi olmaz.

      Sil
    3. Takımsız oluşu, ne denli hazır olduğunu bilmemek muamma. Yaş da olunca, hazır olmamak etkiliyor.

      Sil
  9. Vargas için yoğunlaşıp biraz da geleceğe yönelmek gerektiğini düşünüyorum. Vargas sol açığa ilaç olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir