15 Ağustos 2022 Pazartesi

Okan Hoca, Hamza Akman'ı direkt olarak rotasyonda görüyor


Genç oynatırsın "uğultu" başlar, genç oynatmazsın "neden oynamıyor" denir. Galatasaray taraftarını, birçok anlamda anlamamaya başladım. Tribündeki taraftarın psikolojisi yıllardır değişik. Hamza Akman'ın oyuna girmesi, Okan Hoca'ya eksi yazmaz. Cicaldau ve Taylan Antalyalı gibi isimler maç kadrosunda yokken, Hamza Akman'ın kenarda tutulması, "genç oyuncu ortamı koklasın" ile açıklanmaz. Okan Hoca, Hamza Akman'ı direkt olarak rotasyonda görüyor.

Giresunspor maçına da bakınca, Okan Hoca'nın kenar hamlelerini eleştiriyorum. 45'de yapılan hamle zaten her şeyi kırdı attı. Hamza Akman'ın oyuna girişini ise eleştirmem. Gol arıyorsun, ön alanda baskı lazım. Topla hareketli, rakip eksiltebilen bir futbolcu da iş görebilirdi. Kenara bakınca da, bu profilde bir tek Hamza Akman vardı. Barış Alper Yılmaz girse, fiziğiyle bir şeyler yapmaya çalışacak ama yetmeyecek. Emre Kılınç da en fazla soluyla orta keser.

Hamza Akman, hareketlilik getirmeye de çalıştı. Sorumluluk aldı, toptan kaçmadı. Zaten o topu taşıyabilecek fazla ismin yoktu. Sahada yoktu, kenarda hiç yoktu. Rotasyonda görülen bir futbolcu da oyuna alınır. İlk maçıydı, yenik durumdaydı, öndeydi diye bakılmaz. Bundan sonraki maçlarda da sık sık oyuna girmesini bekliyorum. Rotasyonun bir parçası çünkü. Bunu da yeteneğiyle hak etmiş durumda.

Bir orta saha adına, çok değerli tarzı. Topla dripling özelliği, hareketliliği, rakip eksiltebilmesi. Karar alma mekanizması geliştiği an, çok değerli. Bu da bekletilerek değil, süre verilerek geliştirilecek. Maç kadrosunda olmayan isimlere bakın. Cicaldau, Taylan Antalyalı, Luyindama. Hamza Akman ve Metahan Baltacı gibi isimler ise kenarda. Ben bunu alkışlarım. Okan Hoca'nın doğru hareket ettiğini düşünüyorum. Geçen sezonlarda olmayan bir şey.

10 yorum:

  1. Emre akbaba yerind torreira yada Hamza girseydi en kötü 1 puan alırdık muhtemelen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi tabii. Orta sahayı boşaltmamak gerekiyordu.

      Sil
  2. Okan Hoca'nın iyi yolda olduğunu düşünüyorum. Kazımcan'ı oyuna sokması da Hamza gibi önemliydi. Kazanımı ancak bu şekilde yapabiliriz.Metehan konusunda da çok umutluyum.Çok hırslı bir stoper ve yetenekli bir stoper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerle alakalı tutumu benim de çok hoşuma gidiyor.

      Sil
  3. orada topu içeriye bi türlü gönderemedik. yani pozisyon icabı ıslık olmuştur diye düşünüyorum. yoksa taraftar direkt hamza'yı ıslıklamadı. yani o kadar da olamaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aksini düşünmek istemiyorum ama tribün etkisi hiç iyi değil.

      Sil
  4. Hamza ismi geçen oyunculardan ileride değilse de şu aşamada asla onların gerisinde değildir. Oynamalı bence de. Eleştirmek hatadir. Bu maçta da oynar hatta yeri gelir ilk onbir başlar. Genç oyuncu böyle kazanılır. Hazırlık kampında oynatıp oynatıp lig başlayınca unutularak, sonra Türkiye kupası ilk tur maçında son on dakika tekrar oynatıp bir daha yine unutarak genç oyuncu kazanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet de iyi başladı. Hareketliliğini sevdim ben.

      Sil
  5. Hep al sat olmaz. Birazda altyapıdan çıkarıp, parlatıp satmak lazım. Hamza en büyük adaylardan biri bence. Umarım daha çok şans bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca da bunu sağlamaya çalışıyor gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir