8 Ağustos 2022 Pazartesi

Okan Hoca, Midtsjö konusunda boşuna ısrar etmiyormuş


"Midtsjö'nün Taylan Antalyalı'dan ne farkı var bilmiyorum" diyenleri unutmadım. Her transfere eleştiri yapayım, hiçbir şeyi beğenmeyeyim diye gezinen birileri var diyeyim. Alternatif derken, yedek olur demiyorum. Orta sahanın yapısında eksik olan noktaya yapılan hamle, bunun altını çiziyordum. Galatasaray orta sahasında, topla dripling özelliği olan, dikine çıkabilecek bir isim yoktu ve bu eksikliği de geçen sezon çok hissettik.

Midtsjö de tam olarak bu eksiklik için geldi. Orta saha yapısında olmayan bir özellik adına alternatif oluşturdu. Antalyaspor karşısında 11 oynamasını beklesem de, sonradan oyuna girip etki gösterdi. Hazırdır diye düşünüyordum ve 11 oynamasını bekledim. Okan Hoca ise, ilk maçı olacağı için, sonradan oyuna dahil etmeyi düşünmüş olabilir. Kazandığımıza göre de, haklı çıkan taraf oldu. Midtsjö sonrası, takımın direnci çok daha yükseldi.

Sergio Oliveira'nın düşmeye başladığı zamanlarda oyuna girmesi bir anlamda talihsizlik. İlk yarıda, müthiş bir Oliveira izliyorduk. Sakinliği ve oyun aklı değerliydi. Berkan Kutlu, çok fazla açık kapatmaya odaklandığı için, Oliveira hücuma çok fazla odaklanamadı. Midtsjö ile başlasak, Oliveira da hücuma daha fazla odaklanabilirdi. 2. yarıda, bir noktadan sonra, Midtsjö tek başına kaldı. Topla çıkışlarıyla da çok etkili oldu.

En önemli özelliği bu zaten. Oyunun 2 yönünde katkı verir, net bir görev adamıdır ama topla çıkışları çok güçlüdür. Rakip eksiltir, seni öne taşır. Gördüğümüz üzere, iyi de bir oyun aklı var. Atılan goldeki asistine bakın, şut atar gibi yapıp, Gomis'i en doğru noktada topla buluşturuyor. Kendisi için kötü düşünenler, ilk günden bu ön yargılarını bir kenara bırakacaktır. Kadro yapısı içerisinde değerli bir alternatif olacak. Okan Hoca, Midtsjö konusunda boşuna ısrar etmiyormuş.

18 yorum:

  1. Box to box oyuncuyu tanımla deseler, attığımız goldeki Midtsjö'yü gösteririm. Kendi ceza sahasında oyuncuyu bozup topu çaldıktan 20 saniye sonra rakip ceza sahasında asist yaptı. Büyük maçlarda gözüm kapalı Torreira ile ilk 11 başlatırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 89:30'da kale önünde şutu kesip 89:42'de rakip kale önünde asist yapmiş Midstjö. Bunlarin hepsi tesadüf olamaz, iyi futbolcu bu herif.

      Sil
    2. Topla çıkışları da muazzam değil mi?

      Sil
  2. 4-3-3, 4-2-3-1, 4-4-2 bu formasyonların tamamımı bu takım bu oyuncular sayesinde rahatlıkla oynayabilir. Gönlüm 4-3-3 ten yana çünkü ortasahada bu adamların herhangi birini yedek görmek istemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 4-2-3-1'ciyim. Hatta 4-4-2 yer yer. Mertens sonrası da 4-3-3 olmaz artık.

      Sil
    2. Yedek beklesin yahu. Lükse bak bu günleri ne özlemişim. Taktiksel esneklik her daim çok özel. Hamle oyuncusu olmayan takımlar format değiştirerek sonuca gitmeye çalışır. Bunu elindekilerle denerler bizde yedekten gelen adamlar da geçilen formatta fark yaratabilecek cinsten. Dün akşam gördüğümüz şekilde. :)

      Sil
  3. Kendi ceza sahası önünden atak kesip, benim işim değil zaten dk olmuş 90 demedi, 60 metre depar attı ve topu aldığı anda da muazzam bir asist yaptı. İşte buna box to box denir İş ahlakı denir, oyun disiplini denir. futbol bilgisi denir. Berkan'ın iyi niyetine, çalışkanlığına, ciğerine saygım sonsuz ama işte nerde ne zaman ne yapacağını bilmek için fundemental lazım. Bu da çocuk yaşta öğrenilir. İyi bir orta sahanın koşuyu ne zaman yapacağını nerde nasıl duracağını bilemsi lazım. Bunların hiçbiri bu çocuklarda yok. Midtjö bence bu takımda yedek kalmaması gerek bir oyuncu. Nasıl bir diziliş, dağılım olur bilmiyorum ama güzel bir ekip olduk. Umarım tez zamanda yabancı serbestisi gelir. Yoksa 3 Türk bulma işi bizi çok yoracak.

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene Cicaldau da bu şekilde başlamıştı. Sonra bir türlü toparlanamadı. Bir şekilde geri kazansak ne güzel olur; aslında ne kadar değerli bunları yapabilen oyuncular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roller farklı, etkiler değişikti ama. Beklentiler bir de.

      Sil
  5. bu sergio'dan nasıl kurtulacağız diyeceğiz galiba ileride. umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
  6. Okan Hoca ve ekibi takımın eksiklerini çok iyi analiz edip ona göre oyuncu transfer edilmesini istediler.

    YanıtlaSil
  7. Yıllardır menajer önerileri ile doğru bölgeler yanlış isimler transfer edildi. Bu adamda bunu kırdığımızı görüyorum. Ondan dolayı demem odur ki yapılan tüm transferler için içim çok rahat. Sadece bir oyuncu bana bunu düşündürdü kaldı ki ne adamlar ne oyuncular geldi geçti oradan. Sistemse sistem oyunsa oyun. Yorumları okurken gördüm de o arkadaşa da bir cevap olsun 4-4-2 favorim. Mertens Seferoviç ileri ucu izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Aynı temposunu doksan dakikaya yayabilir mi bilmiyorum fakat oynadığı süre için kesinlikle çok iyiydi. Tempo ve ayak kalitesi... bu ikisini bir arada belli bir seviyede yapabilen bir oyuncu olması elimizi çok rahatlatacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir