1 Ağustos 2022 Pazartesi

Patrick Vieira futbolu bıraktı arkadaşlar, boy arayanlara kötü haber


Torreira ismini, Haziran ayının sonlarına doğru konuşmuştuk. Tabii o gün teknik direktör yeniydi, nasıl bir oyun formatında oynayacağımızı, transferleri bilmiyorduk. Her şeye rağmen, alabileceğimiz en iyi 6 numara olacağını düşünüyordum. O gündün bugüne transferler gerçekleşti, kadro en azından taslak olarak ortaya çıktı. İddialı futbolcular konuştuk, konuşmaya devam ediyoruz. Ben yine, alabileceğimiz en iyi 6 numaranın Torreira olacağını düşünüyorum.

Ağustos ayı fırsat ayı. Avrupa'nın iddialı takımlarının düşünmediği çoğu futbolcu, bu aylarda kiralık olarak gündeminize gelebilir. Ya da Haziran ayında sana soğuk bakan, Ağustos ayında sıcak bakmaya başlar. Çünkü o arada daha iyi bir takım bulamamıştır ve şartlarınızı kabul etmeye hazırdır. Torreira da böyle. Haziran ayında istendiğinde soğuktu, şimdi sıcak. Fiorentina'daki kiralık günleri iyi geçse de, opsiyonu kullanılmadı. 

Sonrasında da, adı pek transferde anılmadı. Bu da enteresan. 26 yaşında, çok iyi bir 6 numara. Bazı takımlarla adı geçti tabii de, beklediğim transferi yapamadı. Bugüne kalınca da, Galatasaray için fırsat oldu. Bonservisiyle transfer edilmek istendiği söyleniyor ki, bu müthiş olur. Konuşulan bonservisler de böyle bir kalite için uygun. 26 yaşında, önümüz Dünya Kupası. 2 yıl içinde bambaşka paraları konuşuruz. Bir yandan da yatırım diye düşünüyorum.

Hem kesici arıyorsun, hem oyun kurmada beceri, hem de tempo. Üstüne bir de boyu kısa deniliyor. Patrick Vieira futbolu bıraktı arkadaşlar, bu şekilde yorumlayanlar adına kötü haber. Suat Kaya, Okan Buruk, Emre Belözoğlu 3'lüsünün boy ortalaması 1.70 değildi. Ben kaliteye bakarım. Galatasaray orta sahası müthiş bir pres kalitesi ve tempo kazanmış oluyor. Torreira'nın topla becerisi de yüksek seviyede ama işin savunma kısmında getirdiği, senin tüm ihtiyacını karşılıyor. Transferi gerçekleşirse, daha detaylı konuşuruz.

20 yorum:

  1. Torreira boyu kısa yazan futbolcu hakkında kusura bakmasın bihaberdir. Gueye ile birlikte yazılan tüm 6 nolar içinde bambaşka bir seviyedir. Nasıl bize geliyor hala şoktayım, şampiyonluk hamlesidir. Hatta daha da ileri gidiyorum şampiyon olursak bu arkadaş ve seferoviçin çok çok büyük katkısı olur çünkü ikiside bu ligin çok üzerinde birde ikiside mücadeleci karakterde olunca çok fark yaratıyor çok mutluyum

    YanıtlaSil
  2. toreira, oliveira, evander ile ligin üstünde bi orta saha hattı oluşur.

    YanıtlaSil
  3. Benim için yeni Melo olur. Hayalimdeki 6 numaradır kendisi. Boy konusuna gelince takım olarak bu konuda kısa kaldık. Hava topu üstünlüğünüz maalesef yok gibi. Ama muhtemelen alacağımız 2. Forvet ile de bu sorunun bir nebze üstünden gelebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kal abi, oyunun güçlü olsun. 2000 dönemi çok mu uzundun :)

      Sil
  4. Torreira ikinci pitpul olur bu adamin boyunu tartismam bile, umarim alabiliriz zira Gueye Everton'a gitti su an ust duzey Ndombele ve Torreira var piyasada, gelirse ilk 2 kesin sampiyonluk detaylara bakar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira sanki ihtiyaçlarımıza daha net yanıt veriyor.

      Sil
    2. Kesinlikle katiliyorum cok dinamik ve orta sahayi komple toparlayacak isim bir Melo kadar ofansif surprizleri olmaz ama geride benzer katki verir.
      Carvalho'yu da begenmiyorlar ama onun da pas dagitimi ve orta alandan ileriye cikarmalari cok guzel bence ikisi de olur bu oyuncular Berkan'dan falan 3 gömlek üst seviye oyuncular bize seviye atlatirlar ama uzatilmadan alinmasi lazim artik.

      Sil
    3. Fiorentina'da gol sayısı vffena değildi yine de :)

      Sil
  5. bu adam arsenal'de 11 çıkması gereken adam. buralara asla düşmez.

    YanıtlaSil
  6. Olursa büyük iş ama çok zor. Berkan ,Taylan ve Cicaldau ile oynamak ile Torrent ,Oliveria ve Evander ile oynamak arasında büyük bir uçurum var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite eşiği ciddi anlamda yukarı çıkacak.

      Sil
  7. Luka modriç in boyu kac Cm sanki gelirse büyük fark yaratır sabırsızlıkla bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boy üzerinden eleştiriyi asla kabul etmiyorum.

      Sil
  8. İlk Çıktığı dönemde çok büyük etki yapmıştı sonrasında Arsenal'in durumuyla doğru orantılı olarak beklenen etkinin çok uzağında kaldı. Fakat bu hali bile bizim lige birkaç tık üst beden gelir. Umarım olur

    YanıtlaSil
  9. Torreira ilk ismi çıktığında inanamadım ama bizim taraftar kısa diye istemedi şaka gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirmek için eleştiri yapan o kadar çok insan var ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir