31 Ağustos 2022 Çarşamba

Perşembe itibari ile, ipler Galatasaray'ın


Avrupa'nın büyük liglerinde transfer için son gün. Hareketli bir gün olacaktır. 1 Eylül'e geldiğimizde ise, transferini yapamamış ve takımlarında düşünülmeyen futbolcular adına, bizim gündemimiz başlayacak. 1 - 8 Eylül arasında, Türkiye'de transfer devam etmekte. Galatasaray'ın da Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeyeceği düşünülünce, son ana kadar, öne çıkacak tüm fırsatlar değerlendirilmeye çalışacaktır.

Transferi düşünülen isimler kadar, gönderilmesi düşünülen isimler de var. Hareketli bir hafta olacaktır ve belli ölçüde sirkülasyon yaşanır. 3 diye bahsedilse de, en az 4 transfer bekliyorum. Forvet, kanat, sol bek ve stoper beklentim var. İsim olarak bakınca, en iddialıları da Icardi. Onun da, transferin son gününü beklediğini düşünüyorum. Avrupa'da beklediği bazı teklifler olsa da, o teklifler kendisine gelmeyecektir.

Haliyle de en güçlü seçenek olarak Galatasaray kalıyor. Transferin şartları nedir bilmiyorum. Opsiyon mutlaka olacaktır, kira bedeli beklemiyorum. Maaşının da büyük bir kısmını, PSG'nin karşılaması lazım. Bu işe biraz da fırsat diye bakacağız. Icardi de, Falcao tarzı bir transfer değil. Kiralık gelişi bir yana, yaşı ve sakatlık geçmişiyle de farklı noktada. Icardi'deki sıkıntılar mental ve onu yeniden futbola odaklamak gerekecek.

Ligin dinamikleri de, bu tarz forvetleri yeniden hayata döndürür nitelikte. Umarım hazır durumdadır da, bir an önce işe başlar. Galatasaray'ın hücum organizasyonu da gelişmeli. Icardi'yi beslemek gerekecek. Hareketli, sürekli koşu gösteren, büyük bir fırsatçı ve bitirici. Organizasyon oluşursa, gol sorununu çözer. Ne kadar düşüşte olsa da, hala saf kalite ve yaş henüz 29. Soğuk değilim ve bu transferi bekliyorum.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteğinizi bekliyorum :)

19 yorum:

  1. O kadar büyük bir yanlış yapıyoruz ki İcardi peşinde koşarak. Mental sorunlu adam gelmesin artık. Son maçlarını izlediğimizde bitik bir görüntüdeydi. Ayağına top atmazsan gol atamayacak seviyede. Sezon öncesi kamp yapmadı, alışana kadar 5-6 hafta, sonra belki sakatlık derken sezon bitti yine oynamayan bir büyük isim forvetle. Bu sezon çok isme odaklandık, en son Jo, Elano, Dos Santos yapmıştık ve elimizde paylaşmıştı. Çok cok gereksiz ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin dinamikleri, futbolcunun kalitesi büyük. Kamp yaptı mı bilinmez, idmansız geçmemiştir. Mertens de kamp yapmadı :)

      Sil
  2. Ligin hayata döndüren o dinamikleri bir tek biz de işe yaramıyor. Iyi halde gelen bile rezalet hale geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Icardi icin ise yarayacak, Weghorst'un mesela bosu yok ligde ya asist ya gol uretiyor her hafta o da ayaga kalkti, Icardi de pozisyon geldi mi affetmez ama oyun ici katki beklemiyorum.

      Sil
    2. Weghorst ve icardi yi karşılaştırmak pek doğru değil. Weghorst mental sorunları olan bir oyuncu değil hiç te olmadı ama icardi maalesef öyle.

      Sil
    3. Yaradığı da oldu. Nonda ölü haldeydi, dirildi :) Weghorst ve Icardı bambaşka 2 tarz ama tarzları üzerinden etkilerini yazmış arkadaşımız.

      Sil
  3. İcardi transferinin tek mantıklı yanı ben seferoviçi 15 maç opsiyonu tamamlatmayacağım demek oluyor diye düşünüyorum ama sefer tempo kazansın iyi topçu şuanda gömüldüğü kadar rezil birisi değil sadece 2-3 maç daha sabretmeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az pozisyona giriyoruz, en azından bulduğumuzu atalım diye düşünülüyor olabilir.

      Sil
    2. Evet bence de cunku Icardi'nin olayi bitirmek affetmiyor mesela Seferovic'in gecen hafta pas verdigi yerlerde zaten asla pas vermez kesin vurur diyecegin ilk adam Icardi ama Fenerbahce de isin icine girmis yine halen akillanmadilar Jaoa olayi bile ders olmadi.

      Sil
    3. Dur bakalım, oradan ne çıkacak..

      Sil
  4. Geçmişte yabancı kuralı nedeniyle ile az ve öz transferler yapılırdı.Şimdi takımlar neredeyse takımın çoğunu hersene değiştiriyor.Bundan dolayı aidiyet duygusu olmayan oyuncu grupları ile oynuyoruz. Buna dur dememiz gerekli.Ama değişmeyecek gibi görünüyor.Mostafa Muhammed neden gitti mesela.Seferoviç çok daha mı iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişte de birçok yerli gider gelirdi. Bu yerlilere de olmadık paralar verilirdi. Hiç fark yok.

      Sil
    2. Uefa Kupasi zamaninda farkliydi sadece, Suat Kaya'nin saniyorum Ajans 1905 ile bir röportaji vardi Youtube'da orada koca 2 sene hemen herkes ayniydi disardan ancak 2 3 kisi genis kadroya girerdi diyordu, öyle istikrarli bir kadro izlemeyi ozledim.

      Sil
    3. Ama 2000lere bak, yabancı hakkı yine az. Sirkülasyon büyük.

      Sil
  5. Gelmesine karşıyım fakat Okan Hoca kendine guveniyorsa hem Seferovic hem İcardi hem de Gomis'i yönetirim. Verim de alırım bu yapıdan diyorsa gelsin. İş Okan Buruk'ta bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu noktada, daha iyi bir bitirici bulamayacak gibiyiz :)

      Sil
  6. Hadi bakalım perşembe oldu. Görelim şu ipi. Elimizde mi olacak boynumuza mı dolanacak görelim bi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir