23 Ağustos 2022 Salı

Shamar Nicholson & Galatasaray, daha doğru alternatif işte


Galatasaray adına daha doğru alternatif işte. Kanatta da oynayabilecek bir forvet ararken, yaş aralığıyla da uyacak isim. 25 yaşında, gelecek adına da bir anlamda adım. Fizikli de bir oyuncu ki, kanatlarda kullanınca, çeşitliliği arttırıyor. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün, kat eden kanatlar. Daha kısa, benzer özellikleri olan futbolcular. Shamar Nicholson ise forvet özellikli. Sana hava hakimiyeti de sağlayacak, daha fizikli, bu şekilde gol katkısı verecek isim. Yine de ağırlıklı olarak forvet oynadığının altını çizelim.

Bu sezon 5 maça çıktı ve genelde kenardan geliyor. Henüz golü yok. Ayrılık ihtimali de biraz rotasyona düşme durumundan kaynaklı. Nedenini bilmiyorum tabii. Geçen sezon 34 maçta 21 gol 7 asisti vardı. Üzerine transfer mi yapıldı, yapılsa dahi, böyle bir ismin üzerine transfer yapmak ne derece doğru. Ya da futbolcu ayrılmak istiyor da, performansı bu yüzden mi düştü? 2. seçenek daha mantıklı geliyor bana. Rusya mahremiyet bölgesi gibi ve çoğu futbolcu da ayrıldı.

Şöyle bir durum var. Fifa'nın verdiği özel izin ile, belli bir süre için futbolcuyu kiralayabilirsin. Kiralama yoluna gidileceğini sanmadığım için, bonservisi adına pazarlık vardır. Kolay bir transfer olmaz. Spartak Moskova'nın mutlaka beklentisi var. Spartak Moskova onu 8 milyon avro'ya transfer etmişti ve bu sezona kadar da net katkı aldılar. Ağırlıklı olarak forvet oynasa da, kanat özelliği de çok güçlü.

Bitiriciliği fena düzeyde değil. Fizik olarak iyi, bu fiziğe oranla da hızlı sayılabilir. Ön alanda hareketli ve çalışkan. Hava hakimiyeti de var. Direkt 9 da oynar, 2. forvet gibi de, ya da kanatlarda. Kanatlar adına ciddi farklılık getirirdi. Elimizde bu profilde bir kanat var ve ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Tabela katkısı da Galatasaray adına kıymetli. Gol konusunda sıkıntı yaşıyoruz çünkü. Daha istikrarlı katkılar almamız gerekiyor.

5 yorum:

  1. Shamar tam aradığımız bir profil gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
  2. Bize topla dikine giden delici kanat lazım. Eldekiler sürekli içe çekip şut atma peşinde. çizgiden uçak gibi gidecek kanat lazım. Delici. Emre Mor ve Nkodu'nun etkisi ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deliciden ziyade, forvet ya da oyun kurucu özellikli kanat lazım sanki.

      Sil
  3. Icardi alınmamalı.Shamar işimize daha çok yarar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir