17 Ağustos 2022 Çarşamba

Stoper için en önemli transfer, Nelsson'un takımda kalması olacak


Nelsson transferi, çok zamansız konuşulmaya başlandı. Kaç para getirirse getirsin, bugün böyle bir ayrılık olsa, yerini doldurmak kolay olmayacaktı. Tabii bazı gerçekler var ve "belli rakamları" reddetme şansı yok. Son gün olsa dahi yok. Bu durumu da es geçmiyorum. Yine de kalıyor olması daha pozitif olan. Şu gün için, bonservis anlamında, ciddi bir girdiye ihtiyaç yok. Önümüz Dünya Kupası, Nelsson'un piyasasını yükseltmesi olası.

Sevilla'ya karşı, Nelsson konusunda güçlü durduk. Onlar da bu transferden vazgeçti ve yatırımı başka bir futbolcu için yaptı. Premier Lig takımlarının da ilgisinden söz edilse de, ortada başka ciddi bir takım kalmadı. Nelsson konusunda elimiz güçlüydü. 4 yıllık sözleşmesi daha var ve çıkış maddesi belli. Galatasaray da sıkı durdu ve futbolcusunu da ikna ederek, bu süreci atlatmış oldu. Şu andan itibaren, daha odaklı bir Nelsson izlemeyi umuyorum.

Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisi ile devam edilir, bu tandem de zaman içinde uyum kazanır. Alternatif, iyi bir stoper transferi de bekleniyor. Birçok isim var, onları da konuştuk. Artık biri gelsin de, önümüze bakalım diyorum. Stoper tandemi adına rekabet değerli. En önemli icraat ise, Nelsson'un kalması olacak. Oradaki istikrar, senin sezon genelindeki görüntünü tayin edecek. Uyum ve istikrar kadar, forma rekabeti de önemli.

Nelsson'un oynanan 2 resmi maçtaki görüntüsü, Abdülkerim Bardakcı'dan daha iyi değildi. Transfer konuları var, ister istemez tam odak gösteremezsiniz. Mutsuz, gitmek istiyordu demiyorum. Kafa ister istemez karışır. Abdülkerim Bardakcı, Giresunspor maçında öyle bir hata yaptı ki, maçtaki tüm iyi oyunu 0'ladı. Nelsson'u da konuşmadık. Nelsson, büyük potansiyel. Talipleri de bunu gösteriyor. Keşke sözleşmesi revize edilse de, şu çıkış maddesinden de kurtulsak.

9 yorum:

  1. Çıkış ücreti zaten 25 milyon. Dünya kupası görünce 35 yada 45 olmayacak. Türkiye liginden 18 20 nin üzerinde oyuncu satamazsin. 18 civarı veriliyorsa hiç durmam gönderirdim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25'i görecek işte. 18'e satmak mı, 25'e satmak mı. Arada 7 milyon avro var. TL'e çevir bakalım :)

      Sil
  2. Sevilla şimdi ucuza alıp dünya kupası sonrası yaza kendisi 35-40'a satardı. Serbest kalma bedeli belli ödesinler alsınlar. Dalga geçer gibi tekliflerle gelmeleri çok saçma

    YanıtlaSil
  3. Marcao'nun savunma liderliği olmayınca transfer de gündemde olunca biraz tokezledi ama tekrar kendine gelir. Abdülkerim hatasına kadar çok iyi oynadı, alışıyorlar birbirlerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao oynarken de, Nelsson savunma lideri deniyordu. O konu da enteresan.

      Sil
  4. Nelson-Abdülkerim ikilisinin çok iyi olacağını düşünüyorum.Abdulkerim bireysel hata yapsa da zamanında Marcao'da çok fazla hata yapmıştı.Hatasız oynayan oyuncu olmaz.Bunu en aza indirmesi gerekir. Nelson ilk geldiğinde çok beğenilmemisti ama sonradan takıma alıştı. Transfer olmasa dahi uzun yıllar stoper sıkıntısı çekmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerekiyor. Bir anda uyum oluşmuyor. Herkesin beklentisi yüksek :)

      Sil
    2. Çok çabuk tüketiyoruz maalesef :)Müthiş bir sabırsız kitle var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir