31 Ağustos 2022 Çarşamba

Taylan Antalyalı'nın iyi bir transfer yapmasını beklerdim


Taylan Antalyalı'nın takımda düşünülmediği bir gerçek. Maç kadrosuna alınmıyor ve transferi bekleniyor. Henüz geçen sezon, Milli Takım futbolcusu, ondan önceki sezon da takımın 6 numarasıydı. Hepimiz yükselişini konuşuyorduk. 2 yıl sonra geldiği nokta, Galatasaray'a transfer olduğu dönemin de aşağısında. +3 yerli için birçok takım zorlanırken, bu transferi düşünmüyor bile. Düşünen takımların da ağırlığı bence düşük. Taylan Antalyalı'nın iyi bir transfer yapmasını beklerdim.

Transfer olur da, iyi bonservis kazanırız diye beklentimiz vardı. Geçen sezonu hatırlıyorum da, 7-8 milyon avro gibi rakamları hayal ediyorduk. Yükselişi, bunu hayal ettirendi. Avrupa Şampiyonası'na sakat gitti, devamında ameliyat oldu, o yaz kampı kaçtı derken, ip koptu. Sonrasında forma giydiğinde, çok fazla hata yaptı. Bireysel hataya da müsaitti. Berkan Kutlu / Cicaldau orta sahası da onu bozmuş olabilir. Gerçi tek tek bakınca, diğer 2 isim için de bunu konuşuyoruz.

Bu yaz dönemi hazırlık maçlarında denendi, yine kötüydü. Yoksa, yerli diye kırıldığımız şu ortamda, en azından rotasyonda tutalım denilirdi. Berkan Kutlu, rotasyonda yer almayı hak ederken, Taylan Antalyalı o görüntüyü veremedi. Transferi konuşulurken de, ortada talip yok. Olanlardan da herhangi bir kazanç elde edemeyiz. Kira ya da bonservis bedeli beklemiyorum. Yıllık ücretinden çıkılır sadece. O rakam da belini bükmüyordu.

Satış tarafında kötüyüz. Taylan Antalyalı'dan bonservis kazanma umudu dahi olsa, biz onu kazanamazdık. Luyindama gibi isimler de bu şartlarda gidecek. Araplara futbolcu gönderirken dahi, kira bedeli alamıyoruz. Mostafa Mohamed'in gidiş şartları malum. Morutan için şartlar iyi derken, aslında beklenti bambaşkaydı. Alırken iyi de, satma tarafı hala problemli. Futbolcuları değersizleştirmek istemesem de, bazısı kendisini değersiz kılıyor.

8 yorum:

  1. berkan mı taylan mı deseler, kesinlikle taylan derim. şu an formsuz ama zamanında bu takımın ilk 11'ine girip kendini kanıtlamıştı. ama berkan hiçbir zaman bunu yapabilecek kapasiteye sahip değil. taylan geçen sezon kamp da yapamadı ama bu sezon ısrar edip toparlamasını beklerdim. ve çok da iyi bi alternatife sahip olurduk en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kıyas yapmam. Berkan Kutlu da değerli, temposuyla özellikle.

      Sil
  2. Cok guzel özetleyen bir yazi olmus, beklenti yüksekti Fatih Hoca zamaninda verim de alindi ama gelisme olmadi su an Besiktas'ta mesela Salih Ucan katki veriyor ve Türk futbolunu bilen 10 kisiye soralim hemen hepsi Taylan yerine Salih'i ister sen duygusal davranip evlat kadrosunda tutabilirsin o zaman da rakibini gecemiyorsun iste, daha Joseph yokken bile makine gibi orta saha kurmuslar Salih'ten daha iyisi lazim bize özet olarak duygusal olamayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan Antalyalı da o dönem sende veriyordu :)

      Sil
  3. Yükseldiği dönemde mental olarak çok güçlüydü. Attığı tweetlerle ne kadar çok çalıştığını, bu noktaya gelmek için çok emek sarf ettiğini falan söylüyordu. Ne olduysa milli takıma sakat gidip geldikten sonra oldu. Düşüşü esasen fiziksel değil, mental olarak oldu. Eskiden sahada her saniye savaşan, hata yapsa bile hatasını kapatmaya, telafi etmeye çalışan Taylan gitti, yerine hata yapınca sinen, maçtan kopan bir oyuncu geldi. Sosyal hayattaki özgürlük yanlısı duruşu ve bu konuda yediği linçte etkili oldu bence düşüşünde. Çok üstüne gidildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linç konusunda, Taylan Antalyalı'nın herkes yanında durdu. Olay saha içi bence, mental problem düşünmüyorum.

      Sil
  4. Sözleşme uzattıktan sonra düştü.Benzer durum Linens için de yaşanmıştı. Garanti ücret alıyor ve daha fazla veren zor bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzatmadan önceki haftalarda da iyi değildi. Bence ameliyatından sonra düştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir