1 Eylül 2022 Perşembe

Evander iddiaları alevlendi


Evander iddiaları yeniden alevlendi. Bir tarafta da Harit iddiaları var. Galatasaray, kanat mı yoksa 10 numara mı alacak bilmiyorum. Hangisi alınmalı derseniz, sanki kanat ihtiyacı daha büyük. Ya da Mertens'i kanada kaydırmayı düşünüp, 10 numara düşünüyor. Mertens'i de, 35 yaşında, kanatta kullanmayı düşünmezdim. Özgürlüğü kısıtlanacağı gibi, ekonomik de oynamayacaktır. Forvetin arkasında yerini buldu diye düşünüyorum.

9 numara oynayabilir diyenler var. Elbette oynayabilir de, bu da oyun ezberi, güçlü bir hücum planı gerektirir. Şu an onlar bizde yok. Okan Hoca'nın da kariyerinde, bu tarz bir forveti kullanmadığını görüyoruz. Bir yandan da, forvet transferini konuşuyoruz. Durum karışık yani. Ne düşündüğümüzü, planladığımızı bilmiyorum. Transferin bitmesine 7-8 gün kala, isimlerin değil de, stratejinin değişiyor olması tehlikeli.

Evander mi, Harit mi deseniz, cevabım Evander olur. Yatırım çünkü, geleceğe de oynuyorsunuz. Topu öne taşıyabilecek, kilit açacak, skorer bir isim fena olmazdı. Şu an Mertens'i orada kullanıyoruz tabii. Evander'i kanada atabilir miyiz diye düşünüyorum. Orada da hiç izlemedim. 8 ağırlıklı oynuyor aslında. 8 - 10 demek lazım. 4-3-3'e dönülünce de, Mertens kanada kaymış oluyor. Bu da yukarıdaki bahsettiğim durumu oluşturabilir.

Harit ise, Evander'e oranla daha kanatta oynayabilir bir isim. Onun için de 10 - 8 desek, sol kanatta da bir o kadar oynar. Sıkıntılı taraf ise, mental problemleri ve tabelası. Marsilya dönemini iyi geçmişti. Mutlaka iyi transfer olur. Topu öne taşır, çok yeteneklidir. 11 için düşününce, biraz daha yer açılabiliyor gibi. Yine de maliyetli işte. O maliyeti karşılar mı bilmiyorum. Schalke 04 ondan kurtulmak isterken, hala talip bulabilmiş değil.

10 yorum:

  1. Trabzon maçında Mertens takımın neye ihtiyacı olduğunu çok iyi gösterdi: kaliteli ve çift yönlü bir 8,5 numara. Evander bu rol için biçilmiş bir kaftan; takımı da olsson ve martinez transferlerini açıklayarak Evanderin gidişinin yolunu açtı.
    Mertens ödeki üçlünün her yerinde oynayabilir, maç içinde duruma göre hamle oyuncusu olarak Evander veya Sergio'nun yerine de girebilir. İcardi ve Evander transferleri hem hücum kalitemizi artırabilir hem de takım savunmamızda zafiyete neden olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift yönlü 8.5 mu Evander. O rolde Midtsjö var zaten :) Evander / Torreira ile merkezi kaybedersin savunmada.

      Sil
    2. Torreira/Evander/Oliveira; ikili değil 3'lü orta saha oynayacağımızı düşünüyorum Evander ile, bu yüzden Trabzon maçındaki Mertens'in rolünü örnek verdim. Tabii diziliş muhtemelen 4-1-4-1 gibi olacaktır Evander ile, Evander solda Oliveira sağda olabilir veya tam tersi. Midstjo bu üç isimin yerine de oynayabilir, ideal üçlüyü yazmak diğer isimlerin sakatlık veya duruma göre oynayacak yedek oyuncular olduğu anlamına gelmez, o zaman ilk 11dışındaki oyuncuları alt yapıdan gençlerle tamamlardık. 2,5 milyon Euro maaş verdiğimiz Seferovic varken Icardi'yi alıyorsak orta saha rotasyonu için fazladan bir ismi niye alamayalım:)) Aynı şeyi Mertens için de söyleyebiliriz, Mertens her maç 90 dakika oynamak için değil hücum rotasyonumuzu bir üst seviyeye taşımak için geldi, kendi evimizde kapanan takımlara karşı Evander yerine 10 numara pozisyonunda, bazen de Kerem veya Yunus yerine kanatlarda kullanılabilir, diğer maçlarda ise oyuna sonradan girebilir.

      Sil
    3. Evander olur mu, olmaz mı hiç kestiremiyorum ben. 11 işi, yabancı ağırlığıyla da çok karışıyor.

      Sil
  2. Şimdi mertens kanatta oynamaz diye genellemek yanlış olur evet 4231 4141 442 kanatlarında oynamaz ama 433 kanadında oynar, çünkü ortasaha torreria-midstjö (berkan)-sergio ile onun yükünü çeker ve 1 kanadımız defans arkası koşu yapan topum değerini bilen profilde olur emin olun şimdiki düzenden daha az yorulur adam şuanda 2li ortasaha önünde box to box gibi takılıyor mecburen ama en uçta bencede olmaz çok ezber gerektiren bir düzen false 9 ayrıca okan hoca tranzon maçında en az 15 kez ileri uzun vurdurdu takımına mertens bu topları hiç alamaz bu oyunada yatkın değil.

    YanıtlaSil
  3. Evanderi net izledim diyen heralde bir avuç insan vardır diğerleri için tek kıstas geçmişi transfermarktta 8 oynamış torreria-midstjö(berkan)-sergio(evander) olabilir aynı anda hem sergio hemde evander takım kaldırmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldırır aslında. Evander de savunma, pres içinde var. Torreira orayı süpürüyor.

      Sil
  4. Bu adam gelsin de milletçe rahatlayalim artık:) onur gurur meselesi oldu bu transfer :))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir