9 Ağustos 2022 Salı

Torreira ateşli, Mertens makara, muhteşem bir uyum


Geçen gün markete gittim, alışverişin tutarı, Torreira'nın transfer edildiği rakamdan yüksek geldi. Espri olsa da, gerçek yanı var neredeyse. 26 yaşındaki Torreira'yı sadece 6 milyon avro bonservis ve yıllık 2.750 milyon avro'ya alıyorsun. Bu rakamlar gerçek. Fiyat performans noktasında, son dönemin en iyi işi diyebilirim. Dursun Özbek dönemlerini genel olarak düşünüce, en iyisi bile olabilir. Transferde emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor.


Mertens için de şartları uygun buluyorum. Juventus'a gitmek istemese de, bu adama oradan, yıllık 5 milyon avro'luk teklif geldi. Bu adam için çıkıp da "para için geldi" diyemezsin. 2.9 milyon avro yıllık ücret, 1.1 milyon avro da imza ücreti. Yaşı 35 olsa da, hala Serie A'da yüksek gol bandıyla oynayan bir futbolcu. Aldığı süreler, eskiye oranla biraz daha azalmış olsa da. Napoli'de de bir devir bitiyor. Mertens ve Insigne ayrılıklarını böyle yorumlarız.

Torreira çok ateşli, Mertens ise aşırı makara. Torreira'nın ateşi, Galatasaray taraftarıyla kimyayı kuracak. Bu tarz futbolcular, genellikle başarılı olur ve burayı da çok sever. Melo'dan gördük mesela, hala unutamaz. Torreira da ilk etapta transfere soğuk bakmış olabilir de, geldiği dakika fikri değişiyor, iyi ki geldim diyor. Mertens ise çok esprili. Tabiri caizse "kudurtucu" futbolcu diye Torreira gösteriliyor da, bence asıl isim Mertens.

Mertens için de eminim ki tat damağımızda kalacak. O, +1 yıllık opsiyon da kullanılır. Fizik olarak çok düşeceğini sanmıyorum. Minyon futbolcular, biraz daha kendisini koruyabiliyor. Çalışkan, aidiyetli futbolcu. Napoli'de geçirdiği uzun yıllar da bu aidiyeti gösteriyor. Galatasaray'ı da çok sevecektir. Keşke, çok daha erken yollarımız buluşsaydı diyeceğiz. Twitter Spaces yayınını dinledik. Çok keyifli değil miydi?

10 yorum:

  1. birbirleriye atışmaları :) :) :)
    - "kısa boylu forvet"
    - "daha da kısa boylu orta saha"

    YanıtlaSil
  2. Mertens'in cok basarili olacagini hissediyorum Sneijder gibi jeneriklerde yasayacak bir oyuncumuz olacak, bu yorum burada dursun.

    YanıtlaSil
  3. bitirim ikili. en net tarif.

    YanıtlaSil
  4. Hala inanamayan kendine gelemeyenlerdenim şu transferler açıklanali beri sarhoş gibi geziyorum. Nelsson'un da yerini doğru doldurursak çok heyecanlı ve tatmin edici bir sezon olacak bizim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı anda açıklamak, şu işleri bitirmek büyük olay.

      Sil
  5. Abi hafta sonu okan buruk kimi kesecek orta sahada? Midstjo mu, oliviera mi, yoksa mertens mi? Benim bekledigim 11;
    Muslera
    Boey-nelson-abdul-pva
    Torreira-midstjo
    Yunus-oliviera-kerem
    Seferovic

    Bence mertens disarda kalcak. Senin tahmini ilk11in nedir? Yazabilirsen cok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira ve Mertens de bu maç 11 olmaz bence. Ne denli hazırlar bilmiyorum tabii de, Midtsjö oynar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir