29 Ağustos 2022 Pazartesi

Trabzonspor 0-0 Galatasaray, daha neyi atacaksın?


Trabzonspor'u, yakalayabileceğimiz en güzel zamanda yakaladık. Eksikleri var, hafta içi zorlu bir maçtan çıkmışlar. Kötü de oynadığımızı düşünmüyorum. Zor deplasman ve böyle bir maçta da, yakalayabileceğin pozisyonları yakaladın. Kaleciyle karşı karşıya kaçırdığın goller var. Hepsi de çok net. Derim ya, Galatasaray'a karşı ilk maçını oynayacak genç kaleci genelde maçın adamı olur. Bugün olmadı mesela, vuruş kalitemiz inanılmaz kötüydü. Diğer kötü yan da, şutlarla bu kaleciyi zorlayamamış olmak.

Galatasaray, savunma işini iyi yapıyor. O tarafta konuşulacak bir şey yok. Takım için kısa diyoruz da, gayet fizik mücadelede de varız. Top rakipteyken, belki ön alan baskısıyla değil de, orta sahanın gerisinde iyi duruyoruz. Sorun hücum ve bitirememek. Organizasyon problemi var. Daha doğrusu, organizasyon yok diye düşünüyorum. Bu takımın hücum setleri yok. Trabzonspor karşısında çok kez geniş alan buldun, o geniş alanı değerlendirecek hızlı oyuncuların da var.

Koordinasyonsuzluk ve organizasyon sorunu işte. Topu alan oyuncunun çevresinde kimse yok. Bireysel yetenekler üzerine, doğaçlama gidiliyor. Hücum tarafında, bek katkısı da yok. van Aanholt zaten yok, onu saymıyorum. Boey de ne kadar iyi oynarsa oynasın, hücumda kaliteli dokunuşu yok. Diğer sıkıntı da hareketsizlik. Seferovic çok ağır ve kopuk. Kanatların da hareketlilik gösteremiyor. Mertens'e baktın tam anlamıyla ve sadece o hareketliydi.

O kadar hareketliydi ki, 10 numara diye oynadığı maçta, çift yönlü 8 gibiydi. Hücumda da organizasyonu o aradı. Savunmada ise birçok kez top kaptı, seni oradan çıkardı. O geriye kayınca da, hücumda başka bir gol ayağı kalmıyor. Gomis sonrası hücumda biraz daha kalabilmeye, hareketli olmaya başladık. Pozisyon sayısı da arttı hatta. Böyle hareketli ve bitirebilecek bir forvetin arkasındaki Mertens ayağa kalkacak. Gerçi Gomis de bu maç bitiricilikten çok uzaktaydı.

Trabzonspor'u iyi durdurdun, özellikle de Cornelius'a karşı ezilmemek değerli. Kanatlardan da çok etkili olamadılar. Orta sahalarının temposu değerli de, topla dikine çıkacak bir ismi bulamadılar. Cornelius'a uzun atayım taktiği yetmedi, kanatlardan gelemediler. Galatasaray ise hem topa daha çok sahip olan takımdı, hem de geçiş içinde birçok imkan yakaladı. Bitireceksin işte, böyle bir maçta daha fazla pozisyon bulamıyorsun. 1 puana iyi derdim de, bu kadar çok gol kaçırmasan.

23 yorum:

  1. Sol kanat tamamen değişmeli , ayrıca mertens i de kanata atıp orayı gole direkt etki edecek iyi bir 10 numara ile tamamlamamız gerekmekte. Ayrıca bizi ilerde tutacak bir forvette olmaz sa olmazimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, merkezde devam etmeli sanki. Kanatta oynatmak da onu ekonomik kılmayacaktır.

      Sil
  2. Yine Berkanin attıracağı gol güme gitti :(

    YanıtlaSil
  3. 3 karşı karşıya bir de gomis'in son dk kafa vuruşu var. yani 4 net fırsat. yazık. şu hazır olmamış halimizle bile 4'de 4 ile 12 puan yapabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir deplasmanda da, daha net imkanları bulamazsın.

      Sil
  4. Mertens'e yasli kosmaz mucadele etmez diyenler umarim utanmistir, adam o yasta sahanin en cok top kazanani, top calani ve en iyisi idi bize cok sey katacak.
    Boey'i de cok begendim, Okan Hoca da mac sonunda Boey kalacak dedi umarim dogrudur.
    PVa ve Torreira da diger iki iyi oyuncuydu, Seferovic haric herkes görevini yapti bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşta, çift yönlü 8 gibi oynamak büyük özveridir..

      Sil
    2. 80. Dakikdan sonra kestigi ataklar da cabası, müthis gayret harika bir karakter birkac mac dahas böyle oynarsa hemen 1+1 sözlesmesi devreye koyulmali bu adam bize cok mac çözer takim oturunca inanilmaz isler yapacagina eminim.

      Sil
    3. Mertens, ciddi de bir lider..

      Sil
  5. çok yazık oldu. 0-1 çalacaktık mis gibi. gomis acele etti. tutup sağ ile vurabilirdi. seferovic neden bu halde anlamak imkansız. kampta süperdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tek pozisyonlara bakarsak, çok büyük yanlışlar oldu.

      Sil
  6. (Emre)
    Mertens kaleye mumkun oldugunca yakin oynamali. Direk 9 numarada oynatmak bitiricilik problemini cøzer bence. 10 numaraya da Sergio Oliveira olur yada Yunus Akgun. Yaraticiliktan ødun vermeyiz. Acikcasi Halil Dervisoglu gibi joker bir yerliyi ariyorum biraz.
    Mevcut oyunculardan maksimum almak icin formasyon mu degistirir hoca, oyuncu mu bilemem. Bu takim 3-5-2' oynamak icin herseyi var. PVA ve Boey'in performansi da artar, kanatlar onlarin. Abdulkerim ve Nelsson'nun ortasina koy Emin Bayram'i. Torreira-Sergio(Midtsjø) ønlerinde. 10 numara Yunus Akgun, cift forvet Mertens-Seferovic, su anki form durumuna gøre Mertens-Gomis. Kerem yedekten gelen ekti edecek patlayici guc. Formsuz oyunculari yedege cekmeyi øgrenmeliyiz. Gecen sene Terim ve Torrent bunu yapmadiklari icin sikayet etmiyormuyduk?
    Kisaca Teknik direktør dokunusu bekliyorum. Su an onu gørmuyorum. Transfer bekleyen hoca gøruyorum. Elestiri icin Daha erken diyebilirsiniz. Ama Hocadan beklentim var. Su ana kadar sacede bir kac tane bireysel yetenekle mac kazaniyoruz. Hocayla degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fm de olsa harika bir formasyon sürekli kullanırım doğrusu ama Türkiye de ne hocalar denedi olmuyor bu formasyon burada. 4-3-3 mecburiyeti gün gibi ortada kanatlar bu şekilde içe devşirilecek. Beklerin sürekli orta açması lazım şu an onu da göremiyoruz. Ama keremde garip birşey var pası verip bindirmiyor dün 3 4 pozisyonda oldu bu.

      Sil
    2. (Emre)
      Nuri Sahin namaglup serisini cogu mac 3'lu oynarak almadi mi? Fernando varken, ve top bizdeyken Fernando stoper arasina girip 3'lu olmuyor muydu?
      Turkiye'de 3'lu ise yaramiyor diye algi var. Asil Sorun hemen ilk yenilgide, hatta her yenilgide medyanin ve taraftarin maglubiyeti 3'luye yazmasi.
      Bu takim gecen sezon 4-3-3 ve 4-2-3-1 gibi iki cok kulanilan formasyonla 13. bitirmedi mi? Niye 4'lu oynarken yenilgiler formasyona yazilmiyor? Gecen sezonu 3'lu oynayip bitirseydik herkes 3'lu yuzunden derdi.

      dogru oyuncularla cok ise yarar. Bu formasyonda Luyindama'dan bile katki alirsin.
      Madem kanatlar ve beklerden katki alamiyoruz, ozaman bekleri kanat bekleri yapip, forveti ciftlemek daha mantikli, 3-5-2 formasyonunda da bunu orta sahadan adam eksiltmeden yapiyorsun.

      Sil
    3. 3lü oynarsın da en son 3lü oynayıp şampiyon olan takım da, 100. yıl Beşiktaş'ı. Zor düzen. Okan Hocaya pek uymuyor. Mertens'i sahte 9 gibi kullanmak da sanki hocayı aşacak.

      Sil
  7. Midtsjö gelene kadar Berkan-Torreira-Oliveira oynatıp Mertens'i solda değerlendirirdim. Kerem'i en çok destekleyenlerden olsam da biraz dinlenmesi lazım. 4-2-3-1'in oturması için uyum şart, oyuncular birbirini tanımıyorken 4-3-3'e dönüş daha sağlıklı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşa katılıyorum dünkü maçta artık kesin emin oldum bu takım 433 oynamalı seferoviç oynadıkça ritim bulacak aslında mertens en uca koyulabilir ama böyle hem seferi kaybederiz hemde sahte 9 set oyunu ve bolca pratik gerektirir malesef şuanda hücumda doğaçlama takılıyoruz, midsjtö gelene kadar berkan torreria sergio önlerinde mertens sol yunus sağ sefer ileride en iyisi olur berkan/midstjö ile direnci artırır hemde kenardan keremi oyuna sokabiliriz, malesef kerem çok kötü set oyununda yok, defans arkası koşu yok, defansif aksiyon çok zayıf bu kadar az defansif aksiyon ancak nwakeme gibi şapkadan tavşan çıkaran kanatlar için çekilir. Geçen sene özellikle avrupa maçlarında çok iyi defansa yardıma geliyordu hayır bide torrent ile çok iyi oynayan kerem yine aynı şekilde çizgide oynuyor ama çok kötü malesef ayrıca dubois ve boey ikiside sahada olmalı anholt şuan için kerem gibi yedek kalmalı biraz oda kötü başlayanlardan sadece sefer üçin oynatıp ritim bulmasını sağlamalıyız

      Sil
    2. Mertens'i, daha serbest bir rolde kullanmak daha doğru. Ben de Trabzonspor maçı, Mertens kanat, Berkan Kutlu orta saha olabilir diyordum da, orada tempo ihtiyacı yok. Mertens, özgür olmalı.

      Sil
  8. Trabzon çok eksikti ama şu an için Trabzon deplasmanında 1 puana kimse itiraz etmez. Hücum organizasyonumuz hiç yok. Kör gibi oynuyoruz neredeyse. Bu nokta üzerine gidip kendimizi geliştirmek zorundayız.

    YanıtlaSil
  9. okan hoca değişikliklerde geç kaldı. barış'ı filqm daha erken alabilirdi. 90'a kadar bekledi. kerem ve yunus çok düşmüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat hamlelerinde bence de çok geç kaldı. Barış Alper Yılmaz'ı daha erken alsa, enerjisi değerliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir