19 Ağustos 2022 Cuma

Ümraniyespor 0-1 Galatasaray, Gomis son 15 dakikada cana can katıyor


3 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet. 3 maçta 1 gol yemek başarı görülebilir de, sadece 2 gol atmak başarısızlıktır. Üstelik kazandığın 2 maçı, son dakikalarda, Gomis ile çözebiliyorsun. Gomis adına müthiş bir olay, takım adına ise düşündürücü. Ümraniyespor karşısında, özellikle ilk yarıda oynanan oyun fazlasıyla düşündürücü. Organizasyonu olmayan, uyumsuzluğun kitabı yazılan hücumları izledik. Hücumdaki akıl sorunu büyük problemdi.

O problemi, 45'de Mertens'i oyuna alarak çözdün. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün 2'lisi çok verimli olmasa da, Mertens'in varlığı çok şeyi değiştirdi. Akıl arttı, pozisyonlar bulmaya başladın. Bunu biraz da organizasyon içinde yapabilsen, hücumdan yana beklentim olacak. Uyum büyük problem. Pas hataları, topu kontrol edememek gibi çok temel sorunlar var. 2. yarıda kalite ile bunu çözdün. İlk yarıyı ise çöpe attın.

Merkezi 3'lüyerek başlayabiliriz diye düşünüyordum. Emre Akbaba'yı kullanmak, 45 dakikayı çöpe atmakla eş değer. Senkron sorun diyoruz ya, orta saha / hücum arasındaki bağlantının kopuk olmasının nedeni o. Seferovic de, arkasındaki hücumcularla uyumsuz. Bu şekilde üretebilmek zor. Hücum tarafında, birçok formsuz isim de var. Torrent dönemi dahi, iyi kötü organizasyonun vardı. Üstelik takımın kalitesi düşükken. Şu an kaliten yüksek, organizasyondan çok uzaksın ve bireysel yeteneklere bakıyorsun.

Dua edelim mi, rakibin hücum kalitesi düşük. Del Valle'ye bakıyorlar ve o da şansımız oldu. Del Valle yerine, daha kaliteli bir kanada karşı, özellikle ilk yarıda bu kadar açık verirken, yaşayacağın sorunlar daha büyük olurdu. İlk yarıya bakıyoruz, ön alanda baskı yerken çıkamadık bile. Torreira / Oliveira orta sahan var, daha kimi alacağız? 2. yarıda Mertens oyuna girdi, biraz daha topa sahip olarak bu sorunu çözdün. Daha doğrusu rakip yarı sahasındaki tehlikeyi arttırdın ve Ümraniyespor da baskı dozunu ister istemez düşürdü.

Bitirememek de sorun olacak. Yine ilk yarıya döneceğiz, büyük bir laubalilik var. Bunun adı laubalilik, başka tanım bulamıyorum. Seferovic'in gol kaçıracağına alışacağız da, Emre Akbaba'ya pasını asla çözemeyeceğim. 2. yarıda, Kerem Aktürkoğlu / Emre Kılınç değişikliğinde olduğu gibi. Takım akıyor, pozisyonlar geliyor. Kerem Aktürkoğlu iyi giderken, o çıktı. Geçen hafta da Yunus Akgün iyi giderken çıkmıştı. Diğer hamleler tamam da, bu hamle de her şeyi kırıp atacak nitelikteydi.

36 yorum:

  1. Linç yemeyi göze alarak Sergio'yu beğenmediğimi söyleyeceğim. İlk yarı herkesten ayrı bir kafada oynadı, kimseyle pas alıp verişi uyumlu değildi. Savunma tarafında zaten fazla suya sabuna dokunmuyor. Ikinci yarı birkaç hızlı rakip hucumunda ancak iş bittikten sonra olay yerinde görüldü. Daha iyi takımlara karşı resmen yük yaratacak, ki şu maçlarda bile bence yaratıyor. Çok lüks kaçıyor şu haliyle günümüz futboluna. Bizim tırt lig bile orta sahada böyle fazla aristokrat oyuncuyu kaldırmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linç değil kardeş doğru tespit bence. Pasların çoğunluğu tembel pas,alsa ayakta duramıyor kontra desen hızlı çıkamıyor. Cica gitmez veya düzgün biri alınırsa evander gibi kesilir takımdan. Duran toplar iyi ama onu atlamayalım. Sonradan girip frikikleri kullanabilir yıllık 2,750 ye

      Sil
    2. Linç yemezsiniz de yorumunuz çok yanlış. İlk yarıda özellikle, hücuma kalite katabilen tek isimdi. Çok klas, top ondayken her hareketi doğru.

      Sil
    3. Bu süreçler zamanında yaşanmıştı ve hepsinin haksız çıktığı görülmüştü. Ben şaşırmıyorum yani :)

      Sil
    4. Cok dogru yorum, top Oliviera'da iken yaptigi her sey dogru adam topu uzaklastirirken bile dandun vurmuyor pozisyon kaliyor, biraz zaman vermek lazim zaten 6 numara olacagi icin onun yumusakligina göre kadro kuruldu, panik yok.

      Sil
    5. Çok klas, topla ilişkisi iyi, oyuna akıl katan yegane isimlerden.

      Sil
  2. Ayrıca, Okan Hoca'nin Kerem'i kullanışı berbat. Çizgide değil içe kaçık, forvete sokularak konumluyor hücumda. Kuntz da milli takımda bunu yapıyordu.
    Halbuki çocuk 1 sene boyunca nasıl oynarsa etkili olacağını göstermişti:
    Çizgide oynayacak, tersten isabetli top atacaksın rakiple 1e1 kalacak
    Taylan Berkan yapıyordu bunu. Kerem de her maç etkiliydi. Içe girik oynayınca siradanlasiyor.
    Ikinci yarı başında daha çizgiye yakın topla buluşup Mertens ile pozisyon yarattı, Seferovic'e tam gollük pas attı, cepheden frikik kazandırdı. Sonuç olarak oyundan alındı.
    Zaten 2 top kaybında herkesi çöp ilan etmeye hazır bir taraftar kitlesi var. Eldeki yıldızı böyle böyle harcarsak yazık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi, yorumlarını neden taksit taksit yazıyorsun :(

      Sil
    2. Ikisi farklı şeyler hakkında olunca bir arada duvar gibi metin olsun istemedim :)

      Sil
  3. Artık Emre Akbaba'nın bu takımda 1 dk bile süre alması hatadır. Okan Hoca ne bekliyor ne umuyor? Hiçbir şekilde takım oyununda yeri olmayan bir oyuncu. Martensle başla yorulunca Hamza'yı sok, Berkan'ı sok ne bileyim Emre Kılıncı bile sok ama Akbaba değil. Eğer takasla Efecan Karaca ile değişebileceksek verelim hem o rahatlasın mutlu olsun hem de biz rotasyona iyi birini katmış oluruz.
    Ön alandaki Yunus- Kerem- Seferoviç uyumsuzluğu ile hücumda bir şey olmayacağı açık. Ya Kerem ya Yunus oynar maalesef. Kanat oyuncu transferi bu takımın şu an en acil konusu bence. Kesinlikle bir kanat oyuncusu gelmeli.
    Ligin açık ara en topun kıymetini bilmeyen takımıyız. Bu kadar top kaybı, pas hatası, top kontrol hataları akıl alır gibi değil. Sanki dün gece toplanmış hayatında birbirini görmemiş bir toplama oyuncu grubu.
    Okan Hocam hiç olmazsa 10-15 dk futbol namına bir şey izleyelim. Ne bileyim bir duran top çalışması, 2 tane set hücumu vs... Kanayan yaramız olan topu 3. bölgeye taşıyamama dramı ve trajedisi aynen devam ediyor. Hocalar geliyor gidiyor, oyuncular geliyor gidiyor ama bu dram düzelmiyor.
    Çanlar Okan Buruk için çalar böyle giderse. Mesele yenmek yenilmekten öte oynanan oyun. Fatih Terim'in de eleştirilmesinin temel sebebi oynanan oyundu. Bu oyunu iyileştirmek zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki konuda yorum yapayım musadenle. Akbaba kötüydü ama 2 kere onun bireysel presiyle net pozisyona girdik ilk yarı. Seferovic maçın başındaki pozisyon tamamen Akbaba. Bunlar da değerlendirme yaparken görülmesi gereken şeyler diye düşünüyorum.
      Kerem Yunus varken biri oynar demek çok acımasız bence. Böyle bir ikili için millet kolunu bacağını feda eder. Kerem'i durumu hakkında yukarıda yazdıklarımı değişik bir açı olarak değerlendirebilirsin.

      Sil
    2. Emre Akbaba bile bile lades demekti ve kaliteyi ciddi anlamda düşürüyor. Orta saha / hücum bağlantısı bu yüzden oluşmuyor. Okan Hoca için de 3 haftada keskin yorumlar.

      Sil
  4. Bu maçta da sahanın en iyilerinden birisi boey di. Hakkını teslim etmek gerekiyor gerek savunma gerekse hücuma verdiği destek çok iyiydi. Orta kalitesi de RVA dan çok daha iyi.

    Bu takım net bir 10 numara ve forvet gelmeden daha çok zorlanır. Umarım isme değil ihtiyaca göre transferler bir an önce yapılır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne beklediğin önemli. Ben alternatif olabilmesini bekliyordum, bunu alıyorum. İnsanlar neden Boey'i eleştiriyor bilmiyorum.

      Sil
  5. İki tane orta açamayan bek ve iki tane onları oyuna sokmamaya yeminli kanat oyuncusu ile oynuyoruz. Artık pva ve boey bindirmiyor bile kanattan. Neden kerem ve yunus her aldığı topla içeri katetmeye çalışıyor. Çizgiye döndüklerini görmedim. Muslera iki pozisyonda hızlı başladı biri pozisyon oldu birini engellediler faulle. 90+4 barış gösteriyor koşuyu sakin deyip 30 sn sonra attı barışa. Sonuç top kaptırılıp atak olarak bize döndü. İlk yarı fatih terim takımından enstanteneler gördük. Kaleden başla, boşa kimse kaçmasın kalecinin ayağı zaten mükemmel 5 topu pas veriyorum diye taca attı. Akbaba geçen senelerden daha iyi ama olmuyor işte. Sonradan girerse belki daha faydalı olur. Kerem yunus kendilerine oynuyor gibi hele kerem. Tamamen istatistik yapayım derdinde. Beklere pas atmayıp ceza sahası önünde sıkıştırıyor oyunu. Kerem çok güzel bir kontrayı açtı ayağından yedi, ceZa sahası içinde istop edemedi golü harcadı kanatların kullanılmasına engel oldu çıkması en doğru tercihti hoca adına. Acil sol bek lazım ama geleni atacak forvet de lazım artık. Beklere oyuna sokacak sistem veya kanat oyuncusu da gerekli. Olivirea duran top kullansın sadece sonradan girip.5 e 4 kontra pozisyonda pas hatası yapamaz bu cv deki adam. Abdülkerim iyiydi ama ne kadar iyi olursan ol yapacağın bir hata seni yakar ve takımı. Yapıyordu yine. Ofsayt olmasa şimdi linç yemişti. Boey defansif olarak iyiydi ama yunusla kuramadılar hala bağı. Miço acil dönmeli adam boş alana kaçmada, aldığı topla ileri gitmede çok iyiymiş. Eksikliğini hisstettik bugün. Okan hoca geçen seneden henüz farklı bişey oynatmadı. Halen aynı oyun. Bireysel yeteneklere bırakmış gibi hücumu sanki. Kendi kafanıza göre oynayın siz demiş ben arada birilerini sokar çıkartırım siz bana bakmayın mantığında takım yönetiyor. Hücumcular gününde olursa ne ala ama olmaZsa 3 maçtır olduğu gibi sıkıntılı biter maçlar. Bu kadar kötü takımı zor yenmek büyük başarı. Haftaya trabzon maçında da böyle oynanırsa homurdanmalar artacaktır. Taraftarın desteği, yapılan transferlere rağmen hala bişey yok son dk gomis atıyor alıyorsun puanı. Başta söylediğim gibi kanatlar bekleri oyuna sokturmuyor sıkıştırıyor hücum hattında veya sisteminde değişiklik şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kat etmeye çalışıyorlar, çünkü kat edecekler kanatlar. Sol kanatta, sol ayaklıyı kullansan, bu sefer de çizgiyi kullanmaya çalışırlar.

      Sil
  6. okan hocanın maç sonu röportajındaki yüz ifadesi hiç iyi değildi. acaba başaramayacak mıyım korkusu vardı yüzünde. bu baskıyla baş edebilir mi bilmiyorum. ibfk'da şampiyonluk yaşadı ama burası farklı işte. ben kendisine güveniyordum ama bugünkü o görüntüsünü beklemiyordum.

    YanıtlaSil
  7. gomis'in ölü hali bile seferoviç'den iyidir. en azından topu aldığında "zımbalıyor". seferovic'in ise sut atacak hali bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi değildir. Seferovic için iş, atacağı 1 gole bakıyor.

      Sil
    2. Gomis Super Lig'deki en iyi tek vurusa sahip santrfor, aksini herkesle tartisirim ama oyun ici katkisi en fazla 25 dakika bunu kabul etmek gerek.

      Sil
    3. Bitiricilikte gerçekten iyi. Uzaktan şutları da son dönemde zorlamaya başladı.

      Sil
  8. gomis'in fizik ilk 11'i kaldıramıyacağına göre oraya mutlaka bir transfer şart. hem de öyle seferovic gibi acabası olmayacak net bi isim olmali.

    YanıtlaSil
  9. Efecanla takasa herkes okey bence. Kötü değil akbaba ama ya olamayan sisteme yada büyük takıma alışamadı. Alanyaya gitse çift haneleri kesin yakalar ama burda zor. Hele hele o bölgede alternatifler fazlayken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her 2 takım da kazanırdı. Tabii Galatasaray'ın, Halil Dervişoğlu'nu da alması şartıyla.

      Sil
  10. Geçen seneki kadroya göre, takımın ortasaha ve forvet hattı Kerem dışında yeni.Emre ve Yunus yeni transfer sayılır. Bu dönemi en az hasarla geçmek çok önemli.Ileride transferler uyum sagladıkça daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
  11. Toreira 11km uzerine cikan tek futbolcun, baska mucadele eden yok gibi, Akbaba ne yapiyor belli degil, Kerem desen yemin etmis takim oyunu oynamam diyor ona önlem almak cok kolay, PVA desen ne ortasi var ne ver kac yapiyor, Abdulkerim yine cok buyuk hata yapti korkutuyor herkesi say say bitmez.
    Yangi yapan taraftar da futboldan pek anlamiyor yasli dedikleri çogunun gönderilsin dedigi, bu adamin ölüsü 9 atti Gomis en az 15 gol atar dedigimizde linc yiyorduk Gomis 2 tane üst kalite gol ile sana 6 puan aldi halen konusan var.
    Esas kritik nokta ortada organize bir oyun olmayisi Trabzon'dan puan alirsak benim icin sürpriz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira 90 dakika sahada kalsa, Torreira'nın üstüne çıkabilirdi mesafe kat etme konusunda. 10.7 de kaldı o da.

      Sil
  12. (Emre)
    Formsuz isimler, kopuk oyun vs cok nedenler var. Ama ben uzun zamandir gørmedigim birliktelik gøruyorum. Ve bu beni umutlandiriyor. Gomis'in golunde oyundan yeni cikmis Sergio'nun sevinci. 93'te Bardakci'nin kritik müdahalesinde yeni gelmis Torreira ve dune kadar gitmek isteyen Nelsson ve Boey'in tum vucuduyla topun ønune atlamasi skoru korumak icin. Ilk su molasinda Mertens'in Kerem ve Boey'e taktik vermesi. Iyi bir hava var takimda. Hirs var. Caba var.
    Bizler de uzerimize duseni yapalim, destekleyelim. Yønetim yeni, Teknik adam yeni, takim yeni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda formsuz isimler çok. Mertens de olmayınca, bağlantıyı hiç sağlayamadık.

      Sil
    2. Mertens cok buyuk kalite bugün baya fircaladi ara pasina gitmeyenleri falan cok sevdim ben bu herifi.

      Sil
  13. Takimda ciddi bir uyumsuzluk var. Yani ortada bir takım yok şu asamada. Dubois döndüğünde bek sorunu nispeten çözülür. Orta sahada da takım uyum sürecini atlatana kadar 2 değil 3 oyuncu kullanılmalı defanstan pasla çıkmak için hiçbir planımız yok stoperler topu alınca kimseyi boşa çıkaramıyoruz bunu orta sahaya ekstra bir adam daha ekleyerek çözebiliriz. İleride ne kadar kaliteli oyuncular olursa olsun top oraya sağlıklı bir şekilde gitmiyor problem bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O uyumsuzluğu gidermek adına da zaman lazım işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir