6 Eylül 2022 Salı

10 kişi kaldıktan sonraki süreç değerli


10 kişi kaldıktan sonraki süreç değerli. İlk yarı bitene kadar ki, 10 kişi oynadığımız süreçte, van Aanholt stopere, Kerem Aktürkoğlu sol beke kaymıştı. Baskımız devam etti, geri adım atmadık. 2. yarıya girerken de, Emin Bayram stopere, Mertens sol kanada geçti ve Kerem Aktürkoğlu da beklediğimiz gibi oyundan çıktı. Çünkü kötü oynuyordu. O an hücumdan birini çıkarmak gerekirken, oyun aklını da en üst seviyede tutman gerekiyordu.

Mertens'in yönlü oyunu burada artı. Kanada kayar, forvete geçebilir. İlk 11 içinde onu kanatta ya da forvette düşünmem. Çünkü bu durum, ekonomik oynamasına engeli. Bu tarz durumlarda ise, birçok yerde oynayabilmesi elini güçlendirir. Kerem Aktürkoğlu da kötü oynarken, Mertens sola geçti ve 10 kişi oynadığımızı çok hissetmedim. Galatasaray'ın baskısı ve iyi futbolu devam etti. Hücumda kaldık, pozisyonlar bulduk.

O an 4-2-2-1 gibiydik diyelim. Çok tempolu, koş koş halinde geçiyordu maç. 2. yarıya baskılı girildi, pozisyonlar bulundu ama gol gelmedi. Zamanla da eksik oynarken, orta sahada düşmen doğal. Kulübe kalitesi yüksek değil maalesef. Hamle zamanlamasını iyi ayarlamak gerekiyor. Okan Hoca da bunu yaptı. Gomis penaltıyı atsa, 2-1'i korumak daha kolay olurdu. Skoru koruman gereken isimlerle, sen skor aramak zorunda kaldın.

Oliveira / Berkan Kutlu değişti mesela. Orta saha düşüyordu, oraya direnç kattın. Mertens / Barış Alper Yılmaz değişti. Açık alanlar var çünkü, geri koşmak zorundasın. Bunlar hücumdan ziyade, savunma hamleleri gibi durmakta ama hücum için oyuna girdiler. Oyun aklını biraz daha düşürmek durumunda kaldın. Gomis / Seferovic değişikliği de beklenendi. Gomis de kaçırdığı penaltı sonrası düşecekti, Seferovic hareketlilik getirdi.

Asıl hamle, Torreira / Emre Akbaba değişikliği. Orta sahayı boşaltıp, galibiyet adına hücum hamlesi gibi ama zamanlaması kıymetli. O an da, orta sahaya yapabileceğin başka hamle yok. Torreira da düşmüştü ve orta saha 2'lin sarı kartlı iken, açık alanda müdahale yapman kolay olmuyordu. Bir yerde risk tabii de, kontrolsüz bir risk değil. Çünkü baskın var, gol arıyorsun. Doğru ve zamanlı hamlelerdi bunlar.

2 yorum:

  1. Şimdi bu eleştiri değil de. Bir övgü olarak alınsın lütfen. Ortasaha öyle güzel direnç gösteriyor ki. Emin mi çok iyiydi. Yoksa takım presi mi seçmek pek bir zor. Fiziğini daha da geliştirmesi gerekiyor kendisinin. Lütfen yanlış anlamayın demiyorum Kaan Ayhan gelsin. Ama Emin rotasyonda olacaksa çok daha fazla gelişmesi gerekiyor kendisinin hala 19 yaşında olduğunu varsayarsak önünde çok yol var. Çok çok fazla umudum var ondan. Ama istiyorum ki 2 yıldır oynuyor bu oyuncu PTT gibi sert bir ligde. Fiziği biraz daha toplanmalı umarım Nelson gittiğinde yerine o kalsın. Yani o seviyede izleyelim kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin de iyiydi. Top ayağındayken soğukkanlılığını görmedin mi. Açık alanda oynuyorsun, eksiksin. Rakip kaç kez o alanı buldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir