25 Eylül 2022 Pazar

Alternatifli bir kadromuz var ve rotasyonu da gençler tamamlıyor


Okan Hoca'nın sevdiğim yanı da bu. İmkan bulduğunda, genç futbolcusunu kullanmaktan geri durmuyor. Hazırlık maçı da olsa, özellikle Baran Aksaka'yı 11'de oynatmak değerlidir. Maçın son 5 dakikasında da oynayan olacak, direkt 11'de başlayanı da, 45'de oyuna gireni de. Resmi maçlarda da, fırsat genç futbolcuya geldiğinde, "şu pozisyon için kimi devşirelim" diyen düşünmeyen bir hocamız var. Alternatifli bir kadromuz var da, rotasyonunu gençler tamamlıyor.

Taylan Antalyalı, Emre Kılınç gibi isimler giderken de söylemek istediğim buydu. 10 maçta 1 bu isimler süre alacağına, genç futbolcuların alsın. Taylan Antalyalı bekleyeceğine, Baran Aksaka beklesin. İstanbulspor maçında kendisini kazanmış oldun. U19 maçlarını izleyenler zaten tanıyor, beklentileri var. Tanımayan adına da, kendini tanıttı diyelim. Şans verildi çünkü, 11'de buldu kendini. Orta sahaya da, kendi altyapından gelmiş, gönül rahatlığıyla yazabileceğin bir futbolcun daha oldu.

Fiziğinin gelişmesi lazım. Oynadığı pozisyon için, biraz küçük kalıyor. Oyun bilgisi, ayakları ise üst düzey. Geriden oyun kurulumunda yaptıkları fazlasıyla iyi. İstanbulspor karşısında pas hatasız oynadı ve top da çok kez ayağındaydı. Sorumluluk alıyor, yaşına göre büyük bir soğukkanlılığı var. Pres içinde oluşu, orta sahada kazandığı sahipsiz toplar da kıymetli. Midtsjö ve Mata da onu iyi yönlendirdi. Oynadığı oyunla, göze girdi diyelim.

Metehan Baltacı, kamp döneminde kendisini kanıtlamıştı. Beknaz Almazbekov da çok yetenekli ama zamanı var. Oyun aklı yüksek, topla ilişkisi iyi ama biraz kilo vermeye ihtiyacı var sanki. Berk Kızıldemir de aldığı kısa sürede, hücumda kalitesini gösterdi. Onun potansiyeli, çoğu gencin önünde diyebilirim. Değerlendirmesini bilen adına, iyi gençlerimiz var diyebilirim. Okan Hoca da o potansiyeli kullanacak gibi.

12 yorum:

  1. Fiziki gelişimini çok ertelemiş illa şans bulduğunda mı bunu göreceğiz alt yapı hocaları bunu nasıl görmüyor anlamış değilim kızdığım nokta şu bu adamda az daha fizikli olsa yeminle çok başarılı olur belki biraz ütopik ama Torreira ihtiyacımız bile kalmayabilirdi. Görüyoruz rakiplerimizde var muadilleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erteleme olacağını sanmıyorum da, oyuncunun yapısıyla da alakalı olabiliyor bazen.

      Sil
    2. 20 senelik yari ve profesyonel sporcu gecmisimle naçizane bir yorum yapayim, arkadaş hakli bu sporcumuzun genetikten ziyade kas gelisimine hic önem verilmedigi fotograflarindan bariz belli oluyor ama henüz geç degil üzerine düşerse iyi bir hoca ile 1 senede toparlar.
      Bu olay zaten bizim futbolumuzun bir hastaligi o kadar cok yetenekli ama fizigi eksik oldugu icin ilerleyememis veya cok sakatlanan futbolcumuz var ki en basiti Emre Tasdemir mesela gercekten cok yetenekli bir kardesimiz ama fizigi zayif ve hakettigi yere bu nedenle gelemedi umarim yeni altyapi tesislerimiz ve sistemimizle yönetimimiz bu konulara da egilir.

      Sil
    3. Bu oyuncunun yapısıyla pek alakalı olduğuna inanmıyorum doğrusu. Çok örnek var önümüzde gelişimini tamamlasa iyi yerlere gelecek olan. Sakatlıklar da yanlış gelişim ile çok alakalı diye bekliyorum. Bu sebeple genç yaştan eğilime başlamalıydı. Güç genetik bir şey. Barış Alper de çok güçlü görünmüyor ama yıkılmıyor. O genetik bir durum ama böyle bir gücün de yoksa çalışacaksın daha önce de belirttiğim gibi birkaç ay sonra 20 yaşında. Bartuğ gitmemiş olsaydı Okan hoca ile şu an belki de 11 de izliyorduk kendisini. İşte vasıfsız torrenti getirenlere hakkım helal değil bu yüzden. Alt yapıya fiziki gelişim antrenörlerine ağırlık verilmeli bunu yaptığımızda ülke genelinde 1-0 öne geçeriz. Alt yapıdan her çıkardığımız ayakları yere sağlam bassa yeter bazen. Çok yetenekli oyuncular bu sebeple heba oldu gittiler. Yada alt liglerde gelişmeyi akıl ettiklerinde 25 Li yaşlarda genç mantığıyla tekrar süperlige dönüyorlar. Bu oyuncuların pazara çıkartılması lazım.

      Sil
    4. Çünkü altyapı hocalarının hiç umurunda değil. Doğru düzgün ne idman ne antrenman yaptırıyorlar çocuklara. Avrupa da alt yapı önemlidir. Hocaları kondisyonerleri diyet beslenme uzmanları pozisyon Hocaları psikolojik destek ekipleri... biz de ver bir futbolcu eskisini antrenör olarak takılsın oralarda kafasindalar hala. Türkiye de altyapılar eski evlatların arpaligidir. Futbol hayatında hiç bir başarısı olmayan adamları verirler alt yapı antrenörü diye para kazandirirlar işte. Onlar da öylesine takılırlar orada afili altyapı antrenörü unvanı ile. Her şeyde olduğu gibi burada da profesyonellik hak getire yani. Sonra bu genç çelimsiz bu gencin pozisyon bilgisi eksik diye konuşuruz işte.

      Sil
    5. Herkesin vücut yapısı, fizyonomisi bir değil. Baran Aksaka, müthiş kalıplı bir 6 olamaz. Elbette güçlenmeli, fizik sıkıntısı var. Orayı aşmak da, bir an önce profesyonel futbola geçmekle oluyor gibi. Emin Bayram / Metehan Baltacı büyük örnekler.

      Sil
    6. Torreira da müthiş kalıplı biri değil ama o kısacık boyu ile fiziği ile neler yapıyor. Ama o Baran ona güç kısmından çok uzak hepimizin ortak noktası gençlerimiz en iyi yere gelsin en iyisi olsun. Ama Avrupa’da hiç mi kalıpsız hiç mi fiziği zayıf Türk doğmuyor. Hiç denk gelmedim doğrusu. Biraz da oyuncuya bağlı bu konu sanırım tek derdimiz taktiğe tekniğe ayrılan sürenin daha fazlası fiziğe ayrılsın gerekirse.

      Sil
    7. Vücut yapısı da fark ediyor. Her insan ya da ırk bir değil :) Baran ne kadar fizik yapsa da, bir Torreira çıkmaz.

      Sil
  2. üstteki yorumlara ithafen yazıyorum, 18 yaşa gelmeden vücut geliştirme sporu pek tavsiye edilmez

    YanıtlaSil
  3. En azından şu gençlerden bir iki tanesini takıma kazanadirabilsek çok güzel olur. İlla ki transfer yapmalarına da gerek yok takımda uzun yıllar kalıp takımın bayrak oyuncusu olacak oyunculara da ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, an geldiğinde o şansı veriyor. Bu değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir