26 Eylül 2022 Pazartesi

Biraz daha takım oyuncusu olsa, önü öyle açılacak ki


Barış Alper Yılmaz'ın potansiyeline inanıyorum. Futbolunun değişebileceğine de inanıyorum hatta. Forvete dönüşebilir, önünde Burak Yılmaz gibi bir örnek var ya, çalışırsa bunu da sağlayabilir. Oraya yatkın çünkü. Top kontrolü gelişecek, biraz daha forvet gibi oynamayı öğrenecek. Kanatta da önü açık, yeter ki çalışmaya devam etsin. Bunların öncesinde ise, biraz daha takım oyuncusu olacak. İstanbulspor maçındaki sıkıntısı buydu.

Şahsi oyun çok fala. Icardi de mesela gereksiz yere zorladı da, oynatmayı düşündüğü an da çok. Barış Alper Yılmaz ise, iyi oyununun yanında, bunu da getirdi. Sürekli kaleyi düşünüyor, o an aklında pas yok, zorluyor. Bitirme anında bu hatalar gelince de, iyi oyun gölgede kalıyor. Boey / Barış Alper Yılmaz 2'lisi, sağ kanatta rakibi dövdü mesela. Boey'i biliyoruz da, Barış Alper Yılmaz da fizik gücü ve patlayıcılığı ile bunu sağladı.

Çok kez de, rakip savunma arkasına sarkıp, bunu da merkeze yaklaşarak yaptı. Bu koşuları iyi gösterirken, Mata gibi bir atıcı seni besler. Attığı gol bu şekilde geldi ve kaçırdıkları da var. Attığı gol, usta işi bir forvet gibi. Burak Yılmaz'ı anımsatma da bu. Savunma arkasına sarkması, top kontrolü ve bitiriciliği bu şekildeydi. İyi yaptığı işleri daha da geliştirip, eksik yanlarını düzeltmesi gerekiyor. Biraz daha takım oyuncusu olmalı.

Gerçi bu tüm yetenekli kanatlarımızda var. Kendilerini göstermeyi, çok fazla ısrar etmekte buluyorlar. Gereksiz çalımlar, olmadık şut denemeleri. Birkaç kişinin arasına dalıyor herkes. İstanbulspor maçında, Mata harici, genel manada da bunu yaşadık. Maçın farklı bitmemesi de bu yüzden. Biraz daha takım oyununa yönelip, paylaşımcı olmak gerekiyor. Bunu yapsan, iyi oyunun da konuşulacak ve zaten ön plana çıkacaksın.

10 yorum:

  1. bi burak yılmaz çok zor olur. hatta imkansız. burak yılmaz'da yeteneğinin yanında inanılmaz bi mentalite ve hırs vardı. ve bu sayede zaten 12-13 senedir aralıksız gol atıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz, bu yaşlarda benzer durumdaydı.

      Sil
  2. Yanında Mertens Mata gibi oyuncular varken al ver yapmayı Sergio Torreira gibi pasörler varken koşular yapmayi öğrenmeli daha uygun bir ortam bulamaz. Bu oyunculardan ve bu oyuncularla öğreneceği çok şey var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önü tıkalı gibi dursa da, fazlasıyla iyi oyuncularla birlikte oynuyor. Artık öğrenecek.

      Sil
  3. Maçı izleyemedim ama özete baktım, Barış kesinlikle rotasyonda daha fazla süre almayı hak ediyor gibi geldi. Şu an bencil ama istekli en azından. Hem rotasyona 1 yerli daha yazabiliriz, hemde Yunus-Kerem ikilisini yerli bir kanat ile rotasyona sokarak gerektiğinde dinlendirebiliriz. Üstelik arkadan gelen bir tehdit ikisininde oyununa pozitif yönde etki eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kuralı zorlarken, şans bulacağı anlar olacak. Şu an önü biraz tıkalı tabii.

      Sil
  4. Bence kanat değil Striker olmalı. Burak yılmaz'a stili çok benziyor. Burak da tekniği zayıf ama defans arkasına koşuları, bitiriciliği ve mantalitesi ile evrim geçirmişti. Barış Alper'in oyunun oynanışı ile ilgili temel fundemental eksikleri var. Bunlar öğrenilebilir mi emin değilim. Sürekli aldığı her topta kaleye gitme hastalığı, gereksiz çalımlar, zorlamalar. Kerem'de de aynısı var. Gelişmesi lazım. Bu haliyle Galatasaray'da oynamasına taraftar müsade etmez. Sonra da taraftarı suçlamanın manası yok. Burası Galatasaray. Burada sabırlı olunmasını bekleme, aynı hataları ısrarla yapıp öğrenmemek için direnmek kabul edilmez. Kerem bile şu an tartışılıyor. Her şeyden önce birazcık akıl görmek istiyoruz. Futbol sadece koş koş ve devamlı zorlamak demek değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, forvete evrilmeli. Hızlı bir forvet ihtiyacı vardı ya, o rotasyona kendisini dahil etse, bence önü daha açık.

      Sil
  5. İyi performansının tek sebebi Boey. Önüne Babeli bile koysan harika durur çünkü iş bırakmıyor. Arkayı düşünmek zorunda değil. Kesinlikle defansif bir müdahalede bulunmasına gerek kalmıyor. Boey büyük oyunu önündeki oyuncuyu yüceltiyor. Sol Kanada geçtiğinde direkt düşüşe geçti aynı maçta. Zaten ısrar da edilmedi hemen sağa döndü. Dubois kötü demek değil bu ama ister istemez destek bekledi. Boey desteğe ihtiyacı olmaması önündedirleri yukarı taşıyor. Böyle bir bek oyuncusu uzun yıllardır izlememiştik. Defansif aksiyon yanında ofansı da güçlü olan bir bek. Maşallah diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey önüne Babel'i koy, aynı görüntü olmaz :) Yunus Akgün de iyi gidiyor ama hala beklediğim etkide değil mesela. Boey çok büyük artı elbette de, tek sebep o diyemem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir