21 Eylül 2022 Çarşamba

Boey'i övmek, takımı yermek anlamına gelmesin


Boey, Galatasaray'ın en formda futbolcusu. Ligin ilk 7 haftasının da en iyi 11'inde. Bu sanki, bizler adına ayıpmış gibi bahsedenler var. Boey'i övmek, takımı yermek değil. Kendisine bakmış, çalışmış, küsmemiş. Sonra da özrünü dileyip, en iyisini vermeye çalışmış. Hocası da ona çok iyi şekilde dokunmuş. Bunları takdir etmek varken, takımı yermek istiyorlar. Boey en iyisi olabilir de, takımın da fizik kalitesi çok iyi durumda.

Özellikle de son sezonlara oranla. Bu son dakikadaki geri dönüşler, tam anlamıyla "ayakta kalabilmen" kaynaklı. Son dakikalara dirençli giriyor ve ayakta kalıyorsun. O direnç de, geri dönebilmenin sebeplerinden biri. Diğer sebebi de, hocanın kenardan yaptığı dokunuşlar. Bunlar takdir edilesi özellikler. Fizik durumunu eleştirmek, klişelerden biri. Klişe şekilde, bu durum eleştirilir. Fiziğin iyi olup olmadığına da bakan yok. 

Boey, başlı başına hikaye. Sezon öncesi takımdan ayrılmak istiyordu ve bunu da ısrarlı şekilde dile getirdi. Bu yüzden takımla birlikte kampa alınmadı. Takım aradı, bulamadı. Ya da bulduğu takımların isteği bize uymadı. Gün sonunda küsmedi işte, kendisine iyi baktı. Şu an mutlu durumda. Hocanın da onu tam anlamıyla silmemesi ve kucak açması değerli. Rövanşist duygularla hareket edilmiyor. Kazanmaya odaklıyız.

Boey'in bu durumda olacağı bilinse, Dubois transfer edilmezdi belki de. Dubois, mükemmel bir hamle. Yalnız Boey öyle bir çıkış yaptı ki, nasıl keseceksin? Bu yüzden, Dubois için sol kanada kayar mı diyoruz. Dubois'in sakatlığı, Omar'ın da kötü durumu, Boey kazanımını gerçekleştirdi. Bazen her şey üst üste geliyor ve iyi bir şeylere yol açabiliyor. Boey'i övmek, takımı yermek anlamına gelmesin. Okan Hoca'nın da hakkını vermek gerekiyor.

8 yorum:

  1. Potansiyeli belli bu kadar diyosun bir sonraki maç onun da üstüne çıkıyor adam ne yapabilirsin ki kesmek için bırak duboisi prime dani alves falan lazım yani :)

    YanıtlaSil
  2. Her gün daha da üstüne koyuyor. Her oynadığı maçta bir diğerinden daha güçlü geliyor. Ve tahminimce senin bloğu takip ediyor. Sen hangi konuda bu kadar dediysen adam üstüne çıktı. Bu yüzden senden ricam birde şu uzaktan şutlarını eleştirirsen :)
    Kendisi büyük kazanım olacak o paraya bu potansiyel nasıl oldu da buralara geldi. Şu oyunu Fransa’da bir sezon oynasın 50 milyon dan aşağı gitmezdi. Beklentimi çok yukarı çıkarttı kendisi. Hata yapmıyor kendisi yapsa bile hemen doğru olanı yapıyor. Keşke sol bek için de aynı scout hamlesine gidilseydi. Belli ki oyunculardaki potansiyel görülmüş. Yaşlı genç garip bir kadromuz var. Dubois konusunda Boey bu performans ile birçok yıldızı bile yedek bırakır. Dubois sol bek olarak bize hizmet etmesi gerekmekte. Zaten oyunu okuyabilen oyun kurucu bir bek kendisi sola çekince çok düşeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limit ne desem, bir üstünü gösteriyor. Bunun üstü, Trend Arnold zaten :)

      Sil
    2. Geçen yıl gitmek istemeseydi bu sene ya paraya çevirmiştik kendisini yada Dubois değil de bir sol bek oyuncusu almıştık.

      Sil
    3. Kelebek etkisi artık :)

      Sil
  3. Özel antrenör getirip ek çalışma yaptığı söyleniyor takımdan ayrı çalıştığı dönemde , bu kadar hırslanip çok çalışması doğal atletizmiyle birleşince inanılmaz şeyler izletiyor. Takımın geri kalanının kondisyonu müthiş umarım herkes görüyordur , ilk haftalarda ben de acaba dedim ama son iki maç müthiş efor tüm takımdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımdan ayrıydı da, rezerv takım ile hazırlık maçları oynadı, oranın kampına katıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir