21 Eylül 2022 Çarşamba

Döneminde ne kaybettik değil de, ne kazandık ki diye sormak lazım


Türk futbolunda, en anlam veremediğim isimlerin başında, Tolunay Kafkas var. Teknik adamlık dönemine bakıyorum, ortada başarı yok. Türkiye'de ise, ne kadar başarısız olursan ol, bazısı işsiz kalmıyor. Her zaman bir görevde yer alıyorlar. Bu tarz birçok teknik direktör örneği sayarım. Tolunay Kafkas, Milli Takımlar bünyesinde hem genç takımlar sorumlusu, hem de U21'in teknik direktörü. Döneminde ne kaybettik değil de, ne kazandık ki diye sormak lazım.

Yusuf Demir gündemi var. Galatasaray'a geldikten sonra bir anda hatırlandı ve yerli statüsünde olmalı mı, olmamalı mı gibi tartışmalar yaşıyoruz. Türk Milli Takım'ına kazandırılması gereken bir yetenekti. Bu yeteneğin de ne olduğunu, ilk piyasaya çıktığı dönemde de biliyorduk. Haberlere bakınca, Türk Milli Takım'ı adına teklif, ilgi, alaka bekliyor. Şenol Güneş ve Tolunay Kafkas ise pek oralı olmuyor. Sonra da Tolunay Kafkas, aklı sıra ayar vermeye kalkıyor.

Yusuf Demir'i transfer ederken, yabancı statüsünde oynayacağını biliyorduk. Bence de yerli sayılması gerekse de, statü bu. Yabancı sınır bir noktada, Fatih Hoca'nın düzenine dönecek. Bence buraya odaklanılmalı. Yusuf Demir, hakkını aramalı tabii. Ülkesinde, yerli statüsünde oynamalı. Böyle bir karar aldırabilirse de, bu emsal olacaktır. Yine de bu gündeme takılmıyorum. Milli Takım'da oynaması zaten imkansız.

Transfer ederken, şartları biliyorduk çünkü. Şu iyi oldu, Tolunay Kafkas gibi başarısızlığıyla nam salmış isimlerin yanlışlarını yine konuşuyoruz. Yusuf Demir gibi nice isimler var belki de elden kaçan. Yusuf Demir, ülkeye geldi de bunu konuşur olduk. Geçmiş, bu tarz hamlesizliklerle doludur. Özellikle de bu isimlerin döneminde. Hamit Altıntop, değişimden söz ediyor da, neden hala Tolunay Kafkas'a dokunabilmiş değil?

7 yorum:

  1. Insan iliskileri rezalet hadi oyuncu iken olur ama teknik adamken örnek olman ögreten adam olmak gerekli, surekli millete posta koyan racon kesen bir karakter futbol bilgisi olsa bile bu karakterle yukselmesi munkun degil kendini gelistirir desen o da yok en son röportajinda zokan Hoca arkadasimdir zyusuf konusunu uzatmasin diyebiliyor Dlei Yürek misin antrenör müsün dostum sen derler adama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir insan, her şeyin başında. Ötesini de konuşmaya gerek olmuyor.

      Sil
    2. zaten en şaşırtıcı tarafı bu. işinde iyi değildir, yetersizdir ama sempatik sevilen bir insandır, çevresi onu kolluyordur. bu sayede çalışan çok kişi var. bu adam sevimsiz itici agresif. kim kolluyor anlamadım gitti :)

      Sil
    3. Kimin kolladığı belli değil. Bugün bu ülkede sıfır liyakat, full kollama ile çalışanları kimler kolluyorsa yine onlar kolluyor.

      Sil
    4. Günün Türkiye'sinin özeti maalesef :(

      Sil
  2. Oyuncuya laf olsun diye bir teklifte bulunulmuş. Oyuncu da bunu gördüğü için Türkiye'yi secmemiş. Avusturya tarafı çok daha akıllı davranmış. Şimdi onları oyuncuyu yalnızca 42 dk oynatıp kendilerine bağladılar diye kızıyoruz ama bunu bizim düşünmemiş olmamız büyük bir gamsızlik örneğidir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir