6 Eylül 2022 Salı

Boey'in temposu gerçek miydi?


Dubois, Galatasaray adına müthiş bir transferdi. Fransa Milli Takım havuzu içinde, Ligue 1'in en istikrarlı sağ beklerinden birini aldık. Heyecanımız büyükken, şanssız bir sakatlık oldu ve ancak geri dönebildi. Geri dönüşünü bekliyorken, Boey sahne aldı. Bu performansı da kesebilmek imkansız. Her geçen hafta üzerine koyarak ilerliyor ve Gaziantep FK karşısında gösterdiği performans, bir sağ bekin çıkabileceği en yüksek mertebelerden.

Bu tempo gerçek mi? Bir an olsun durmadı. Hızlı tren gibi, sürekli gidiyor. Etkili bindirmeler bir de. Rakip eksiltiyor, dar alandan da çıkıyor. Önde topu kaptırıyor, sonra geri alıyor ve yine pozisyon. 2'li mücadelelerde ayakta, yıkılmıyor. Belki 1 tık, çizgiye indiğinde topu daha iyi kullanabilir. Genç isim, gelişmekte. Geçen maçlarda sınırı var, bu kadarını yapar diyordum da, onu aştı. Bu çizgisini devam ettirirse, Dubois'in de işi zor.

Dubois için kimi "sol bek" oynar diyor. Ben düşünmüyorum. Boey'in de düşünmüyorum. Sol bekte, sağ ayak ile oynayabilmek, üstün teknik gerektirir. Nagatomo alışıktı da oynadı. Bu isimlerin sol bek geçmişi yok diye biliyorum. Dubois hadi oyun aklıyla biraz kurtarır da, Boey'in etkisinin düşürebilir bu hareket. Boey'i sağ bekte devam ettirip, alanı ona vermek lazım. Geriden gelip, hızlandığında çok daha etkili.

Takımın oyunu ve organizasyonu arttıkça da, bek etkisi öne çıkıyor. Topla doğru yerde buluşturuyorsun, daha sık hücum içine giriyorlar. van Aanholt dahi, tüm eleştirilere rağmen, hücumda bir şeyler yapmaya çalıştı. Hücum onu oraya itti çünkü. Boey ise temposuyla birlikte yaktı geçti. Güzel bir ikilem, Dubois ne olacak diye düşünüyoruz. Umarım tüm dertlerimiz bu şekilde olur. Boey'i kazanabilmek, sezonun en güzel hikayelerinden olacak.

14 yorum:

  1. Dubois sağ beke geçer yunus yerine boey yazılır. Kazımcan sol bek önünde kerem in yerine pva geçer. Böyle de denenebilir. Yada dubois boey yer değişebilir. Kaleye de olan kocuk geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılmaz. Boey açık alanı o şekilde bulamaz, dar alanda hapis olur.

      Sil
  2. Dubois'in sol bek oynamisligi var diye biliyorum, Transfermarkt'ta da alternatif bölgelerinde var sol bek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka da, orada hiç izlemediğim için yorum yapamıyorum.

      Sil
  3. Takımdan ayrı kamp geçiren ve tek başına çalışma yapan oyuncu takımın en dinç ve en hazır oyuncusu. Hazırlık kampı geçiren oyuncular bu kadar dinç tempolu değil . Burada bunund sorgulanması gerek bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey atlet isim, herkesten fiziği elbette farklı olacak. Takımın fiziği, kondisyonu gayet üst seviyede. İyi olan bir şeyin neyi sorgulanacak? Kaç maçı son dakikada, üstün mücadele ile çevirdin. Bu mu kötü kondisyon? Ezber eleştiri sırf. Eleştireyim de, ne olursa olsun.

      Sil
  4. Bize basarıya aç genc ve dinamik bir solbek lazım simdi olmazsa bile devre arasındaki tranfer dönemi için

    YanıtlaSil
  5. Dubois'yi denemek lazım sol bekte çok çıkmaz üçüncü stoper gibi merkeze kayar. Onun yerine Torreira ve Oliveira daha fazla hücuma katılırlar. Denemekte fayda var.

    YanıtlaSil
  6. Şimdi bizim sol bekten ne beklediğimiz önemli anholt şuanda verilen görevi çok iyi yapıyor, dubois denenir ama anholt kadar yapacağını zannetmiyorum ama her 2 bekide yedekler, anholtun 2 maçtır görevi ne boey kanada açılıyor kerem bazen çizgide daha ileriye bazen ileri iç pozisyonuna konumlanıyor anholt ise nelson abdülkerim ile birlikte 3lü gibi duruyor, pozisyon gerektiriyorsada ileriye bindirme yapıyor böylece anholtun tekniğinden faydalanıyoruz ikincisi zaten defansı iyi bir bek hicum beklentimizide düşürüp boeyu daha da özgürleştiriyoruz. Duboisde bu oyunu oynar oda teknik ve zeki bir futbolcu sadece ters ayakla ne kadar olur izlemek lazım. Daha öncede yazmıştım dubois sağda oynamalı diyenler olmuştu boey sağ bekte şu anda kesilemeyecek bir oyun oynuyor yarattığı dinamizim ve hücum tehdidi inanılmaz seviyede ve yine yazmıştım bizden kesinlikle premier lig yapacak tam oranın topçusu top 6 takım dışındakiler 15-20 verir 1-2 sezon içinde scout transferi budur işte helal olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekten istediğimiz de bence hücum kalitesi.

      Sil
  7. Resmen küllerinden doğdu, dubois i keser bu gidişle, keşke sol bek de öyle bir performans gösteren bir rotasyonumuz olsaydı. Pva geçen seneden kötü ve yedeği de kapalı kutu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir