4 Eylül 2022 Pazar

Çağlar Söyüncü & Galatasaray, yüzde 5'lik bir ihtimal varsa


Çok zor transfer. Kalitesiyle, bu ligin üzerinde olup, Avrupa'nın çoğu iddialı takımında oynayabilecek halde. Şu an Leicester City'de oynayamaması, yeni sözleşme imzalamaması kaynaklı. Bonservisini eline alıp, sezon sonu istediği takıma gitmek istiyor. Leicester City de bu yüzden kendisini oynatmıyor. 1 yılı kalmış futbolcuyu neden kiralasınlar? 1 yıl sözleşmesini uzatsa da kiralansa, o da zor ihtimal. Çağlar Söyüncü'nün amacı, yıl sonunda istediği takıma gitmek.

Galatasaray zaten bonservisini alamaz, o iş bizi aşar. Çağlar Söyüncü de, kariyerine Türkiye'de devam etmek istemez. Tek yol, kulübü ile 1 yıllık sözleşme uzatıp, Galatasaray'a kiralık olarak gelmesi. Leicester City, onca stoper yokluğunda dahi, 6 numarayı stopere çekiyor ve Çağlar Söyüncü'yü yine oynatmıyor. Kendisini hazır tutması adına, 1 yıl Galatasaray'da oynaması iyi çözüm. Tabii o durumda da, iplerini Leicester City'e bırakacak.

Yüzde 5'lik bir ihtimal varsa, o da işin Eylül ayına sarkması. Oynamak istiyorsa, Ocak ayına kadar başka opsiyonu kalmadı. Leicester City, ekonomik olarak güçlü. Senin önerebileceğin yüksek kira bedellerine de tav olmazlar. Hatta kafayı taksalar, futbolcuyu elde tutarlar ve sezon sonuna kadar da oynatmazlar. Stoperi yerli ile geçme hayallerini anlıyorum. Çağlar Söyüncü'yü de bu uğurda, yeni takımına hazırlamaya razıyım.

Şu an forma giyen, en iyi Türk stoper. Hızlı, fizik olarak güçlü, savunma aksiyonu üst seviyede, topla ilişkisi de iyi. Bir stoperde ne ararsın, hepsi var işte. Bu lig standardının fazlasıyla üzerinde. Ciddi anlamda seviyeyi başka noktaya çeker. Şampiyonluk iddiasında da, en güçlü kozlarından biri olur. Yerli arıyorsan, 2 tane adayın var. En olası duran Kaan Ayhan dahi zor transfer. Çünkü maliyeti var. Sayılı gün kaldı, stoper hamlesini göreceğiz.

6 yorum:

  1. Çağlar gelse bile bir sene oynayıp gidecek elde tutmamız imkanız. Abdulkerimi yedek bıtakacak ve seno gidecek, bence abdulkerimin oynayıp bu takıma alışması lazım yedek kaldıkça geriler. Bu maliyeyletle de Abdulkerim gibi bir yedek takıma lüks

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben lüks bakmıyorum. Bugün adına net seviyeyi arttırır. Başarı peşindeyim.

      Sil
  2. Bir üst seviyeye gitmek adına çok geç kaldı. Takım arkadaşı Fofana Çağlar'dan sonra çıkış yapmasına rağmen doğru zamanda atılım yaptı. Çağlar ise en az iki sene önce başka takıma gitmeliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kalmadı aslında, kulübü satmadı o aralar. Yaşı da uygun.

      Sil
  3. Çağlar öncelikli bir ihtiyaç değil, Abdülkerim ve Nellsson bizim için yeterli bir ikili, orada bakılan isim yine bu seviyede ve bu maaş aralığında bir rotasyon oyuncusu olmalı, Olsen doğru bir isim ama o da ancak Luyindamanın gitmesi durumunda alınabilir, Luyindama kadroda kalacaksa stoper transferi anlamsız olur. Evander transferi 1 milyon Euro pazarlığı yapılarak iptal edilirken Çağlar transferi peşinde koşmak saçmalık olur, Kaan Ayhan hem stoper hem sağ bek rotasyonu düşünülerek isteniyor diyerek kendimizi ikna edebiliriz ama Çağların şovdan başka açıklaması olmaz. Seneye veya devre arasında Nellsson'u satıp Çağları alabiliriz, o zaman kimse de maliyet konuşmaz ama bugün için değil. Bugünün konusu öncelikle Evander veya Sallai gibi bonservisiyle birlikte bir orta saha, sonra da sol bek ve makul ücretli bir stoper olmalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikli ihtiyaç olmasa da, ihtimal varsa, kaçırılmayacak bir fırsat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir