4 Eylül 2022 Pazar

Cédric Bakambu & Galatasaray, kanat mı forvet mi?


Bakambu'nun, menajerler tarafından Galatasaray'a önerildiği yazılıyor. 4 gün kaldı artık, önerilen önerilene olacak. Bakambu adının Galatasaray'la anılacağını da bekliyordum. Hem kanat, hem forvet arayışı var. Forvet için Icardi bekleniyor da, hızlı, kanat özelliği olan bir forvetten de bahsediliyordu. Sanmıyorum tabii Bakambu olsun. Icardi'den bahsediyoruz. Bakambu da son dönemde ağırlıklı olarak forvet olarak oynuyor. Galatasaray'ın ise net bir kanada ihtiyacı var.

Bakambu, Bursaspor günlerinde kanat olarak oynuyordu ve müthiş bir potansiyeldi. Villarreal'e 7.5 milyon avro'ya transfer oldu, büyümeye devam etti. Çin'e transferi, 40 milyon avro karşılığındaydı. Geçen sezonun Ocak ayında ise Marsilya'ya geldi. O ara da, Türk takımları ile adı anılıyordu. Tudor'un çok tuttuğu isimlerden olmadı ve rotasyonun derinliklerinde geziyor. Marsilya da onu elden çıkarmaya sıcak bakıyordur. Yüksek bir yıllık ücreti var.

Hızlı, topsuz oyunu iyi oynayan, teknik özelliği olan, topla kat edebilen bir forvet. Her 2 kanatta da oynayabiliyor. Bitiriciliğini çok tutmam. Hareketliliği ile ön plana çıkıyor. Ligimizin sevdiği forvet tarzı aslında. Galatasaray'ın forvet rotasyonu biraz tek tip oldu. Hızlı, top taşıyabilecek, topsuz oyunu iyi oynayabilecek bir forvet gerekliliği var. Alınacak kanat oyuncusunun, böyle özelliği olsa, en azından ihtiyaç karşılanırdı.

Bakambu'nun adı, Beşiktaş ya da Trabzonspor için de geçebilir. Her 2 takımın da isteği, kanat üzerinden olur. Galatasaray için ise Bakambu'yu kanat düşünmek, ihtiyacı net olarak karşılamaz. Söylediğim gibi, daha net bir kanda ihtiyaç var. En azından hızlı, topsuz oyunu iyi oynayacak, gole yakın bir isim olmalı. Bitiriciliğinden de şüphe etmemeliyiz. Bakambu, ister istemez forvete kaydığından ve Icardi konuşulduğundan, iş biraz da lükse bakıyor.

4 yorum:

  1. Onyekuru mesela çok daha mantıklı olmaz mıydı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurdu. O tarz 100000 tane isim var, onlardan biri de olabilirdi.

      Sil
  2. Bakambu değil Dieng gelmeli:) Evander de gelirse Okan Buruk'un belirttiği tüm eksiklikler giderilmiş olur. Oliveira solda Evander sağda (alternatifleri Midstjo ve Hamza); önlerinde Yunus (Kerem-Emre) ve Dieng (BAY) ile maç içinde 4-3-3, 4-4-2 vb değişken bir dizilişle baskılı bir oyun oynayabiliriz. Metehan/Emirhan/Kazımcan/Ali Turap vb gençlere güvenip tüm bütçeyi bu isimlere kullanarak hücumdaki kısırlık sorununu aşmamız lazım, savunma takviyesi devre arasında da yapılabilir gerekirse. Yıllık 2M euro verdiğimiz PVA ve 1M eurodan fazla ücret ödediğimiz Luyindama'yı göndermeden bu bölgelere yeni oyuncu almak lüks olur; üstelik sorun yaşadığımız son bölge savunmayken. Beklerin skor katkısı elbette önemlidir ama bizim hücumda yaşadığımız kısırlığı bek performansına bağlamak yanıltıcı olur, önce ana planı oturtacak yaratıcı orta saha ve forvetler gelsin, oyun otursun sonra daha da iyi olmasını sağlayacak eklemeler araştırılır, ama üzerinde ciddi baskı olan yeni ve toplama bir takım olduğumuz için oyun ezberini bir an önce oturtmamız lazım ve bunun için hemen katkı vetrcek az ama öz transferlere ihtiyacımız var.
    Flavius Lulianus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dieng de olabilir ama daha net isim aranıyor gibi. Hakkında şüphe edilmeyecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir