19 Eylül 2022 Pazartesi

Doğru koşu ve pozisyon almanın eseri


Icardi'yi, Konyaspor maçı performansı üzerinden yorumlamak zor. Maç eksiği var, fizik olarak da toparlaması gerekiyor. Milli Takım arası, belki de en çok onun adına faydalı olacak. Hazırlık maçı oynanacak, orada gol pasını da atar. Gomis'i, Kasımpaşa maçına oranla çok hareketsiz buldum. Orada 11 başlarken, oyunda kaldığı sürede çok diriydi. Konyaspor karşısında ise o etkiyi gösteremedi. Icardi, en kısa zamanda, 11'e yazılacaktır.

O da önümüzdeki maç. Bu arada, fizik eksiğini giderir diye düşünüyorum. Konyaspor karşısında 28 dakika sahada kaldı ve topla buluşma sayısı 1. Kötü mü oynadı dersek, hayır. Pozisyon almasını bilen forvetin de tadına bakacağız. Icardi'nin odağı gol ve oyun içi katkısı adına çok fazla boğuşmayacak. Ön alanda müthiş bir pres yapayım, stoperleri sırtıma alayım, hava topu indireyim gibi noktaları pek görmeyeceğiz.

Bu demek değil ki hareketsiz oynayacak. Rakip savunma arkasına sık sık koşu gösteriyor. Hücumda odağı Icardi yapıp, uyumu da yükseltebilirsek, o koşuların ekmeğini yeriz. Pozisyon alma seviyesi üst düzey. Pek ofsayta düşmez, ağır değildir. Bitiriciliğini zaten konuşmaya gerek yok. Konyaspor maçında da, sahada kaldığı sürece, rakip stoperleri mıknatıs gibi üzerine çekti. Sürekli koşu gösterdi, ceza sahası içi doğru pozisyonlar aldı. 

Topa dokunmasa da, etki etmesine sebep oldu. Atılan gole bakın, yine doğru pozisyon alma ve koşusunun eseri. O atmasa da, rakibi hataya zorladı. Bunlar da "klas" forvet işi. Uyumu yakaladıkça, topla da daha çok buluşacak ve bu rakip ceza sahası içinde, gol olma oranı yükselecek. Rakip kalecinin yediği kırmızı kartta dahi bir akıl var. Böyle bir şeyden övünülür mü demeyin, o anı koklamak da değerli.

5 yorum:

  1. Çok mu iyimseriz bilmiyorum. Adam iyi oynasa bir maçla çıkarıyoruz göklere bakınız seferoviç, yusuf, miço vs ama oynamadıysa da yok iyi pozisyon aldı yok stoperi üzerine çekti vs. Adam kaliteli belli ama her kaliteli adam uymuyor bazen takıma. Falcao geldi o bile olmadı işte. Bazısı bizde olmuyor yada aldığı paranın altında eziliyor. Bu kötü olduğu anlamına gelmiyor elbette. Emre akbaba belhanda adanada oynuyor işte takır takır. Üç kez top geldi adam vuramadı kalede kaleci yokkken. Ayrıca pres vs yapacağını da sanmıyorum. Ama mutlaka faydalı olacaktır dahası hem kendisi hemde takım için bu kaçınılmaz. Son çıkışıyız biz, sonrası arap diyarları olur burada başarılı olmazsa. Takımın hala oturmasını bekliyoruz daha az pozisyon verip daha organize pozisyona girmemiz gerekli. İşte bu durumda icardinin rolü daha etkili olacak. Bi oturtsak takımı neler olacak. Tek toreira ile gitmeyecek bazı maçlar. Özellikle orta sahası kalabalık olan takımlara karşı tek başına yetmeyecek görünüyor. Neyse konu iyice kaydı başka yere iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao gayet oldu ama sahada kalamadı ki. Sakatlıklar müsaade etmedi. Falcao sahada olabildiği sürelerde hep yararlı oldu.

      Sil
    2. İyimserlik değil, beklentimizi yazıyoruz :) Gördüğümü yazıyorum, bunlar yaşandı. Falcao sakatlıklardan olmadı, sahada yer alırken sorun yoktu. Adana Demir ayrı, Galatasaray apayrı.

      Sil
  2. Topu içeri taşırsak orda golü yapar. Yoksa geze geze maçı bitirir. İcardi'den alınacak verim çok büyük oranda takımin oyununa bağlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatların, beklerin, ceza sahasını net olarak beslemek zorunda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir