19 Eylül 2022 Pazartesi

Neden transfer edildiğine yönelik, Konyaspor maçında yanıtı aldık


Mertens'in kullanım tarzını konuştuk. Ona verilen rol mü bu, kendi özverisi mi bilmiyorum. Hocanın açıklamalarına bakınca, bu tablodan memnun gibi. Bence o rolün adamı değil tabii. İyi oynamasına rağmen bunu yazıyorum. Rakip yarı sahasında daha sakin kalıp, topu biraz daha ayakta tutarsak, kaliteli ayakların değeri büyüyecek. Mertens de rakip ceza sahası çevresine yakın oynayıp, skor üretebilecek. Daha direkt oynamaya devam edersek de, tercihler değişebilir.

Tabii bunun, Midtsjö / Mertens değişimiyle olacağını sanmıyorum. Torreira / Midtsjö / Oliveira da iyi bir 3'lü olsa da, biraz daha direnç gerektiren anlarda sahada olur. +3 yerli kuralında da, bu 3'lüyü bir arada kullanmak zor. Kanatlar Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün devam edince, kenarda "lüks" diyebileceğimiz birçok iddialı isim olacak. O tabloda, Berkan Kutlu'yu orta sahada kullanmak, Mertens'i sola kaydırmaya sebep olabilir.

Kanatta oynayacak Mertens'in de ekonomik olmayacağını düşünsem de, Berkan Kutlu sol içte, o koridoru kapatır. Yine de öncelikli tercihlerden biri olmaz. Benim düşüncem, biraz daha sakin kalabilmek. Bu sayede de Mertens'i rakip ceza sahasına yakın oynatmak. Ya da Mata'yı hazırlayacak, bu şekilde oynamaya devam edeceksin. Mertens'e verilmeye çalışılan rol, Mata'ya biraz daha yakın diyebiliriz.

Fizik durumunu bilmiyorum. Toparlasa dahi, alternatif olacağını düşünüyorum. Şu an, Mertens / Yusuf Demir rotasyonunu yapıyoruz. Rakip yarı sahasında biraz daha sakin kalıp, topa sahip olmak adına, Mata daha iyi bir alternatif olur. Neden transfer edildiğine yönelik, Konyaspor maçında yanıtı aldık aslında. Oradaki aklı yükseltmek değerli olacak. İşin savunma tarafında verebileceği çok fazla bir şey olmasa da, hücumun seviyesini ve aklını fazlasıyla yükselteceği kesin.

4 yorum:

  1. Topu ayağına aldığında takımı dinlendirmesi bile yeter bu tarz oyuncuların. Çünkü Mertens ve Yusuf Demir direkt oyuncular hareketli. Bu noktada söylediğin gibi Mata güzel bir alternatif.

    YanıtlaSil
  2. Mata gibi bir oyuncu son yarım saat kesinlikle etki eder. Topu ilerde ayagimizda tutmak için diri bir Mata'dan daha iyisi bulunamaz Türkiye şartlarında

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir