30 Eylül 2022 Cuma

Eden Hazard, gerçekleşmesi muhtemel bir hayaldi


Bu transfer döneminde büyük oynadık. Çok iddialı futbolcularla, kendi istediğimiz şartlarda görüştük. Transferlerin maliyetine bakınca da, son güne kadar beklemenin "altının doldurulduğunu" gördük. Çoğu operasyon başarıyla gerçekleşse de, arada gerçekleşmeyen ve ukde tadında olan isimler de var. Erden Timur da, Galatasaray Youtube Kanalı'nda verdiği röportajda, buna değindi ama isim vermedi. O isimlerden birinin Hazard olduğunu herkes biliyor.

Hazard'ın Real Madrid kariyeri koca bir hayal kırıklığı. Chelsea dönemi, pozisyonu adına Dünya'nın en iyilerinden biriydi ve Ronaldo sonrası, Real Madrid'in yaptığı bir transferdi. Sakatlık geçmişi o kadar kabardı ki, kendisini sahada gördüğümüz gün sayısı az. Bu yüzden de, Real Madrid'in elinden çıkarmak istediği ama kimsenin de "bonservis ile" talip olmadığı bir isme dönüştü. Hala da 2 yıllık sözleşmesi var.

Önümüz Dünya Kupası derken, oynayabileceği, orası için kendini hazır tutmak isteyeceği bir takıma gider diye düşünüyordum. Bu noktada da, Galatasaray devreye girmiştir. Bu transfer gerçekleşmeli miydi sorusu bende şüpheli tabii. İsim ne kadar büyük olsa da, o sakatlık geçmişinden korkarım. Mertens öncesi mi sonrası mı düşünüldü bilmiyorum. Mertens ile aynı anda, Alexis Sanchez'i de almak istemiştik. Kağıt üstünde bakınca, üst üste binebilecek isimler.

Hazard da, ne kadar sol kanat olsa da, forvetin arkası ya da 9 gibi oynayabilir. Mertens de öyle, Alexis Sanchez de. Hazard olsa, Mata gibi bir alternatife gidilmeyebilirdi. Mata'ya gidilme sebebini de anlayabiliyorum. Hazard de aynı rol üzerinden düşünülüyordur. Her şeye rağmen, çok iddialı bir transfer olurdu. Gelmesine çok sıcak olmazdım dememe rağmen, imza sonrası da mutlaka mantıklı yanları konuşmaya başlardım.

Sadece Hazard da değil tabii, başka isimler de var. O isimleri de zaman içerisinde duyarız. Hiçbiri ile kontağın kapatılmadığı söylendi. Hepsi ile görüşülüyor ve buraya yeni isimler de girebilir. Artık daha geniş zamanlı bakıldığından, el de güçlü, daha rahat hamleler yapabileceksin. Bugünden çalışırsan da, dönem geldiğinde daha hızlı hareket edebileceksin. Bu kadar kısıtlı zamanda, Erden Timur'un çok çılgın bir işi ortaya koyduğunu düşünüyorum.

5 yorum:

  1. Olay tamamiyle vizyon meselesi. Erden Timur'un vizyonu cidden başka seviyede bunu reklam için, taraftara şirin gözükmek için, medya önünde abartılı isimler konuşmak için yapmıyor. Tek transfer döneminde Oliveira, Torreira, Mertens, Mata, Dubois gibi isimleri takıma kazandırmış birinden söz ediyoruz ki bunun arka planında seçim sebebiyle göreve geç başlama ve seçim sonrası Cenk Ergün'ü kenara itme süreci var. Ara transfer dönemi için bir şey diyemem ama önümüzdeki yaz büyük şov yapmasını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmuyor da, işin şovunda asla yok. Dediğin gibi, reklam ile zaten işi yok.

      Sil
    2. Eğer tutarsa sene sonunda Icardi'yi çok uyguna bağlayacağını düşünüyorum. Adam yöneticiyim ben diye bağırıyor adeta, sosyal ilişkileri çok kuvvetli. Paranın alamayacağı futbolcuları ancak böyle adamlarla, onların sosyal ilişkileri ile alabiliriz ancak, elbette fırsat doğduğu zaman. Sneijder de böyle olmamış mıydı? Fırsat doğdu, Aysal'ın kişisel ilişkileri işi bitirdi.

      Sil
    3. (Emre)
      Cok buyuk saygiyi hak ediyor kendisi. Hatirliyorum Falcao havalimani gøruntulerinde Albayrak'in nasil sov yaptigini, Falcao'nun cocugunu kucagina almisti kameralar ønunde sirin gøzuklmek icin. Erdem Timur Mertens ve Torreira'yla ayni ucakta gelmesine ragmen cikista oyuncularla birlikte poz vermemisti. Bu tarz bir yønetici gørmeyi øzlemisim.

      Sil
    4. Hala da o ilişkileri diri tutuyor. Bazı isimleri alamayacağını bilmesine rağmen kontak kurmuş, teklif yapmış ve hala görüşüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir