18 Eylül 2022 Pazar

En alternatifsiz olanın, Nelsson olduğunu düşünüyorum


Galatasaray kadrosu içerisinde birçok iddialı, büyük isim var. Tüm bu isimler arasında da, en alternatifsiz olanın, Nelsson olduğunu düşünüyorum. Mathias Ross'u görmedik tabii, ne yapar, ne denli alternatif olabilir bilmiyorum da, Nelsson'un olası boşluğunu doldurmak zor. Transfer söylentileri arasında, lige iyi girmemişti. Bu söylentilerin bitmesi sonrası ise, performans olarak bambaşka seviyede.

Marcao'suz Nelsson'dan bahsediyoruz bir de. Marcao da bambaşka bir yetenek. Galatasaray'da, oyun içi katkısı ve önemi yüksekti. Nelsson'un da önüne koyuyorduk. Abdülkerim Bardakcı da tuttuğum bir isim, 3 yerli zorunluluğu olan ortamda da mükemmel hamle. Yine de Marcao başka bir seviye, bu elbette inkar edilmeyecek. Nelsson'un şu yapıdaki yükselişi, bence en kıymetli olanı. Galatasaray savunmasını taşıyan isim.

Açık alanda yakalanıyoruz bir de sık sık. Nelsson için hızlı bir stoper asla diyemem de, pozisyon bilgisi o kadar iyi ki, doğru anda rakibi yakalıyor. Bunun yanında, ön alan baskısında var. Bu daha değerli. Galatasaray stoperleri, yer yer rakip yarı sahada basabiliyor. Pres olmazsa olmazımız, hoca da bu baskıyı istiyor. Önde Torreira, yanında Boey gibi bir isim olunca, o ön alan baskıyı daha güvenli yapabiliyor. Arkayı da toparlıyoruz çünkü.

Şu satışı yapmayarak, büyük iş yaptık. Nelsson'u takımda tutmak mükemmel bir karar. Zaten önümüz Dünya Kupası. Orada da ülkesinin banko isimlerinden biri olacak ve piyasa yapması olası. Belki Avrupa Kupalarında yokuz da, Dünya Kupası gibi bir vitrin önümüzde. Çıkış bedeli var, bence takımlar buna yaklaşacak. Ocak mı olur, sezon sonu mu bilinmez. Nelsson'u daha uzun süre tutabilmek o kadar kolay olmayacak.

15 yorum:

  1. Marcao bu sene bizde olsaydı oyunu dikine oynama noktasında çok daha ileride olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abdülkerim'in de o özelliği var. zamanla sahaya daha net bi şekilde yansıtacak özelliklerini.

      Sil
    2. Mutlaka öyle olurdu ama yapacak bir şey yok. Abdülkerim Bardakcı da, hem iyi stoper, hem +3 yerli adına müthiş.

      Sil
  2. Abdülkerim bende tutuyorum dediğin gibi 3 yerli konusunda çok mühim bir oyuncu. Boey de bir scout transferi olduğundan bizim ekibe güveniyorum. Yeni Sarıoğlan kenarda bekliyorsa vardır bir numarası. Kaldı ki Nelson sondasında devralacak kişi kendisi gibi duruyor. Şahsen uzun defans oyuncusu hep bir ihtiyaçtı bize. Hava toplarında çok kısa kalıyor oyuncularımız. Nelson hava hakimiyeti gayet iyi lakin ileride de bu kafa vuruşlarını yapabilecek bir oyuncu arıyordu gözlerimiz hep. Birde bir sorum olsun. Nelson yoksa Emin Abdülkerim ikilisi de olmaz mı dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ross geldi, o da potansiyel. Görmeden bir şey diyemiyorum tabii. Maçına göre Emin / Abdülkerim olabilir, uyumsuz 2li değil.

      Sil
  3. Emeğine sağlık, Nelson ile ilgili yazıdaki her iddiaya katılıyorum ama Torreira da çok alternatifsiz değil mi? Dualar ediyorum sakatlanmasın ya da (bilhassa haksız) ceza almasın diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifsiz tabii. Yine de maçına göre, hadi Midtsjö falan idare eder diyorum. Stoperde zor.

      Sil
  4. Hocam Nelson gerçeğine katılmakla birlikte senin Galatasarayimizi doğru konumlandırma bı yonlendirmeni beğeniyorum. Hayat canım sıkılır açarım ki bı yazı yazmismisin; saat fark etmez. İleriye dönük katkı vermeyen yerlilerden mantıklı bir şekilde ayrılmanız hoşuma gitti. Okan buruk bu konsantre ve heyecanla gerek Floryayi bilmesiyl bize fena kan katacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel düşüncen için :)

      Sil
  5. Transferler bana 96 sezonunu hatırlattı. Yıldızlar, aralarına serpiştirilen gençler. Herşeyden önemlisi Galatasaray’ın öz evladı hoca. Oyun tarzında ısrar etmesini bu yüzden değerli buluyorum. Her takımın bir oyun sistemi olması gerekiyor. En iyi oynadığı oyunu oynaması gerekiyor. Alternatif sistemler taktikler tabi ki de olmalı ama önce Bir sistemde ustalaşmak değerli. Konyaspor mesela adamlar geri dahi düşse panik tuşuna basmıyor sistem yine devam ediyor. Kaybetmiş olabilirler. Ama kaybedeceksek bile o şekilde kaybetmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon doğru oluştu. Genci de, tecrübelisi de var. Yıldızı da var hatta.

      Sil
  6. Çok doğru yazı en alternatifsiz kişi nelson bencede hatta ikincisi muslera gelir şampiyonluk modunda takılıyor maşallah.

    YanıtlaSil
  7. Sevilla'nin yazın önerdiği paralar komik paralarmis Nelsson kalitesinde bir futbolcu için gerçekten. Adamlar bizi hayır kurumu olarak görüyor sanırım. Alternatifine şimdiden bakmak lazım bizde kalmaz bu adam. Danimarkalı stoper dedin mi havada kapiyor Avrupa takımları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an kalitesini yükseltti, elimiz güçlendi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir