5 Eylül 2022 Pazartesi

Galatasaray 2-1 Gaziantep FK, neden hakemi de yenmek zorundayım?


Galatasaray'ın iyi oyun ve farklı bir galibiyete ihtiyacı vardı. Üzerimizdeki toprak bu sayede atılırdı. Maçı bu şekilde 2-1 kazanmak mı, yoksa 5-0 kazanmak mı derseniz de, bugünü tercih ederim. Bu şekilde 2-1 kazanmayı. Klişe bir söz vardır, hakemleri de yeneceksin diye. Ben buna katılmam mesela. Niye hakemi yenmek zorundayım? Niye handikapları geçmeliyim? Ya da niye böyle bir handikap var? Geçen sezonları bir kenara bırakarak, mevcut sezonun başından bu yana hakem konuşuyoruz.

Kötü oynarım, bu seni ilgilendirmez. Seni yenmek zorunda değilim. Niye maçın başlangıcı 11'e 10, sonra da 12'e 10 oynuyorum? Maçın başından bu yana felaket bir yönetim. Bir takımı ancak bu kadar sindirmeye çalışırdın ama sinmedik işte. Sezonun en iyi futbolu. 1. dakikadan, en son ana kadar üstelik. Mükemmel de bir teknik adam yönetimi. 5-0 kazanmaktansa, bu tarz bir galibiyetle birlikte ayağa kalkmayı tercih ederim.

Baskıyla başladık, baskıyla bitirdik. Geçen haftalarda ne eleştiriyorduk desek, taktik anlamda bunları konuşmadık. Bu takımın hücum organizasyonu da vardı, pozisyonları da. Müthiş bir ön alan presi, kapılan toplar, bek etkisi, rakip ceza sahası içerisinde ısrarla topla buluşman. Baskıyla devam ederken, golü yedin, o riski almıştın. 1-1'i bulman zor olmadı, 2'yi de bulacaktın. Öyle bir anda 10 kişi kaldın ki, eskiden olsa kırılırdın. Bu sefer düşmedin, 12'e 10 da üstün olan taraftın.

Sergio Oliveira bence hep iyi oynuyordu da, bugün aldığı sorumluluk da büyüdü. Mertens'in de etkisiyle, ön alanda aklı yüksek bir Galatasaray vardı. Sorun sol tarafta, Kerem Aktürkoğlu maalesef. Galatasaray da ilk yarıda bir dönem, ısrarla sol kanadı zorladı. Kerem Aktürkoğlu, çok fazla top kaybediyor. Onun kötü görüntüsü, sağda Yunus Akgün'ü de kötü gösteriyor. Hadi Yunus Akgün'ün şansı Boey. Maçın adamıydı resmen, bir bek oyunu ancak bu kadar domine eder. Solda böyle bir şans yok.

Gomis'in 11 oynamasını eleştirirken, kendisini diri buldum. O da seni ön alanda tutan etmenlerdendi. Ön alanda organizasyonun büyümesi adına, Kerem Aktürkoğlu böyle oynamamalı. 1-0'ı yakalasan, hakeme rağmen, bu oyunla farka da gidersin. 2. yarıya girerken Kerem Aktürkoğlu'nun oyundan çıkması, bence oyuna artı yazdı. Mertens sola, Emin Bayram stopere geçti ve Galatasaray'ın sayısal eksikliğini hissetmedim.

2. yarıdaki baskı da değerli. Sürekli pozisyon yakaladın, yine rakip ceza sahası çevresi ve içinde kaldın. Boey de sağ tarafta o kadar büyüdü ki, tüm maç seni sürükledi. Bitirebilmek de değerli tabii, yine çok gol kaçıyor. Hatta Gomis'in kaçırdığı penaltı, bile bile lades. Yine de baskı değerli işte. Okan Hoca'nın, oyuncu değişlikleri zamanlaması da iyiydi. Orta sahaya direnç kattı, kanatları biraz daha hızlandırmak istedi ve Seferovic'le de ön tarafa nefes aldırttı.

Galatasaray'ın oyunu büyümeye devam edecektir. Takım boyunun biraz daha kısalması, stoper ve forvetinin arası o kadar geniş olmamalı. Geniş alanda da yakalanıyoruz ve o riski aldık gibi. Tabii orada asıl sorun, ön alanda kaptırılan toplar ve yenen kontralar. Stoperlerin arkayı iyi süpürüyor da, Gaziantep FK bunları cezalandıracak bir takımdı, cezalandırdı da. 12'e 10 oynarken, risk de alıyorken, rakibe karşı daha üstün olup, geride sorun yaşamaman değerliydi. Emin Bayram soğukkanlılığını da konuşacağız mutlaka.

42 yorum:

  1. Bu saatten sonra Abdul değilde Emin oynamali

    YanıtlaSil
  2. Hakem konuşmaktan çok sıkıldım. Bu kadar alenen yapılması da artık bambaşka mevzu. Futbol konuşacak bir şey yok ortada. Değil Icardi; Neymar-Mbappe gelse değişen bir şey olmaz ki, futbol oynamana müsade edilmiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sıkıldım. Bu işe dur diyecekler de biz değiliz.

      Sil
  3. Oliviera konusunda ayni dusunuyoruz hatta yorum bile ayni Okan Hoca ona sorumluluk al dedi bence ve mükemmel oynadi golü de bulunca iyice acilacak bence. Sol kanatta ölcüp bicip attigi paslar mukemmeldi, pas siddetini öyle ayarlayan oyuncumuz yok, ileriye dogru cok iyi oynuyor.
    Mertens ise hic top kaybetmiyor ve cok seri ileriye lle oynuyor Sneijder'den beri böyle bir kalite görmedik, son 6 penaltisini gole cevirmis penalticimiz Mertens ya da Oliviera olmali.
    Emin Bayram da mukemmeldi vence Kaan Ayhan gelirse Emin körelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan getirmek cidden yanlış olacak. Ortasaha olarak oynatsan Taylandan fazlası yok. Sağ bek düşünsen. Ali Turaptan fazlasını veremez. Stoper desen Emin bu akşam cevabını verdi. Yerli almak için oyuncu almaya lüzum yok.

      Sil
    2. Evet abi düsünsene Fransa Milli Takiminin beki sende Sacha Boey acayip formda Ali Turap var Kaan Ayhan sana ne verecek sag bekte, stoper desen Emin ve Metehan cok potansiyelli resmen 4 5 milyon Euro arti oyuncu maasi cöpe gidecek tek kulvardasin Avrupada bile yoksun ona verecegin parayala kanatta daha iyisini al stoper seni sampiyon yapmiyor ki Marcao gitti, Kim Min Jae gitti ne oldu ki.

      Sil
    3. Oliveira, oyun aklı çok yüksek bir isim. Sola kayıyor, solda oynayan oyuncularımız formsuz maalesef. Nice kaliteli organiazsyonlar heba oluyor.

      Kaan Ayhan konusunu çokça yorumladım. Üstünde durmuyorum artık.

      Sil
  4. Son 10 15 dakika bile görmüş olsam. Barış Alper 11 olarak başlamalı. Yahut yapmıyorsak bunu Mertens sola Emre Akbaba ortaya geçmeli. Oliviera 2. Hamit vakası gerçekten çok şanssız direkleri geçemiyor. Bunu bir kenara bırakıp maça geleceğim. PVA mı Keremi düşürüyor diye düşünürken. Yanılmıyorsam 30. Dakika civarında Abdülkerim bir orta kesti. İşte o ortalar Seferoviç için gitmeli gidebilmeli. PVA ve Kerem ikilisi sorun ne yazık ki ikisi de çizgiye inmemek için yemin etmiş sanırsın. Kazımcanı kazanmak yerine neden ısrarla PVA anlamış da değilim. Lütfen bana bunu açıklayın. O kadar kötü bir görüntü var ki Emre Kılıç bile transfer yokken düşünülebilir. Okan hoca kaybetmemek için oyuncuları ısrar ediyor sanırım. Yahut antrenman performanslarına göre. Zamanında hatırlarım Burak 2 maç kenarda oturmuş girdiği ilk maçta hatrick yapmıştı. Kerem tabi ki de kaybedilsin değil derdim lakin orada rotasyonsuzluk da bir oyuncuyu vasata itiyorsa. Elde ne varsa onunla oynanmalı. Icardi olası gelişi bitiricilik anlamında çözüm olamazsa bu takıma daha kim gelirse gelsin değişim kanatlardan olmalı. Sol bek de değil hamle oyucusu lazım bize. Son olarak Berkan’a da değinmek isterim. Arkasında Torreira gibi bir oyuncu olduğunda çok ciddi katkı verir. Gayreti enerjisi ile harika bir hamle oyucusu oldu diye düşünüyorum. En değerli rotasyonlarımızdan biri. Yorgun takımlar karşısında çok iş yapar. Ne yazık ki önde olduğumuz bir maç hiç oyuna girmedi. Vaziyet öyle olsa kenara gelen yorgun oyuncunun yerinde ciddi fark yaratır. Transferler gelmeden özellikle kanat için pek bir umudum yok doğrusu sezon için. Kanat rotasyonsuzluğu belliydi. Çok geç kalındı fırsat kovalanıyor derseniz de önce bir oyuncu al sonra fırsat tabi ki kovala. Dubois sol bek oynayabilen bir oyuncu Boey kesilmemeli. Kendisi üstüne koyarak devam ettikçe Yunusu da yükseltecek. Yunus’un koşuları onun önünü açmak için peşine birilerini takması çok değerli. Sol oyun kurucu gibi oynuyor. Keşke Onyekuru bizimle olsaydı demiyor muyuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru alternatif olabilirdi, o tarz bir isim iş görürdü. Ona katılıyorum. 11 için hala düşünmezdim, o noktadan da şaşmadım :)

      Sil
  5. Kerem haftaya oynarsa bu takım daha da toparlanamaz. Kenarda olan tüm oyuncular hocaya inancını kaybeder

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin kaybeder, mutlaka dediğin gibi olur :)

      Sil
    2. Evet aynen katılıyorum arkadaşın söylediğine. Forma adaletini olmadığını tescil eder eğer kerem kesik yemezse.

      Sil
  6. Abdülkerim'in ortasına Sergio'nun bomboş kafa vurduğu bir pozisyon var ilk yarıda. Gol olmadı ama harika ataktı. Paslarla hazırlanış, ceza sahasındaki hareketlenmeler ile Sergio'yu boşa çıkarma. Bu sefer olmadı ama sonrakine olur inşallah.
    Yayıncı kuruluş sağolsun özette yer vermemiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel pozisyondu hakikaten Abdülkerim'in PVA'nin bir türlü açamadığı tek vuruş ortayı kusursuz açması da ayrı güzel

      Sil
    2. Abdülkerim Bardakcı, bu bindirmeleri ile, stoper hali ile sezonda 4-5 asist yapıyordu. Bizde de yapacaktır. Yeter ki silmeyin adamı. Uyum lazım, takım arkasını dolduracak, o da çıktığında arkasına bakmayacak.

      Sil
    3. Kardeşim stoper adamdan asist katkısı beklemiyoruz. Top kessin saçma sapan hareketlerle saçma sapan kartlar görmesin yeter.

      Sil
    4. Kardeşim, adamın savunma katkısı zaten iyi. Üzerine, topla meziyeti de onu büyük takıma taşıyor. Saçma sapan hareketlerle kart görmüyor, hakem kıyıyor kendisine. Kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü. Hakem haklıydı diyorsan, bu blogda yerin yok zaten kardeşim.

      Sil
  7. yeter artık gomis. yeter. sergio atmalı tüm penaltıları. "ben iyi hissediyorum lütfen" falan yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha bende çok kızdım ama krediside var sanki biraz. Gomis sahadaysa o atacak bu saatten sonra ne yazık ki ona hayır diyemeyiz.

      Sil
    2. 5 penalti kacirma ile Super Ligde en fazla ikinci penalti kaciran oyuncu Gomis, Okan Hoca artik Gomis'e attirmayacak bir dahaki penaltida hep bereaber görecegiz, o iş bitti.

      Sil
    3. 3:14 adsız arkadaş ne kredisi? şampiyonluk kaçacaktı penaltıları yüzünden.

      Sil
    4. İyi de duran top kullanan isimler elde. Şu gün, penaltıları hala Gomis'in atıyor olması kabul edilemez.

      Sil
  8. Takım oturmaya başladı.Kaliteli oyuncu sayısı artınca 10 kişi bile olsan avantajlı oluyorsun.Özellikle Ortasahada geçen sezon yaşanan kısırlık giderildi.Oyunu dikine oynayan ve gole yakın ortasaha ile oynuyoruz.Kerem 'in yerine Barış veya Kazımcan oynamalı.Kerem'in kendisini toparlaması gerek. Bu kadar top kaybı ile bu takımda oynayamaz.

    YanıtlaSil
  9. Takımın eksik haliyle gösterdiği fiziksel mücadele müthiş değil mi? Oliveira Boey Torreira insan üstü oynadı. Okan Hoca'nin tereddütleri azalttığı bir maç oldu şampiyonluk ışığını gördük.
    Kerem'in biraz kesilmesi BAY ile rotasyona girmesi takım için de kendisi için de daha iyi olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın fizik ve kondisyon seviyesi bence en başından bu yana iyi. Nedense eksik görüldü de, ilk haftadan bu yana böyle.

      Sil
  10. iki sezon önce denizli deplasmanında emre akbaba penaltıcı olmamasına rağmen penaltıyı kullandı ve kaçırdı. gol olsa maç ilk yarıda 3-0'a gelecek ve büyük ihtimalle çok rahat 6 ya da 7-0 biterdi o maç. 4-1 bitti ve sezon sonu şampiyonluğu 1 averaj ile kaybettik. o hadiseden sonra bile akıllanmadık ya daha hayatta iflah olmayız biz, onu anladım ben. yani yarın bi penaltı olsun yine gomis kullanır ya da alakasız biri kullanır, buna eminim. ciddiyetsizlik mi, disiplinsizlik mi, laubalik mi artık çözemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plansızlık. Bunlar yeni oyuncular değil. Bir kısmı dünyaca tanınan, kalanları ise Süper Lig'de bilinen oyuncular. Kimin nasıl penaltı kullandığını bilmek için Guardiola olmaya gerek yok. Gomis'in kaçıracağını herkes biliyor, Okan Hoca bilmiyor mu? Takımın penaltıcısı belli olur, takımda bu konuda tam disiplin olur, penaltı olduğunda o isim sahadaysa o geçer topun başına, yoksa sıradaki geçer. Bu kadar basit.

      Sil
    2. Bu penaltı işi çözülecektir artık. Şahsi egolar ön plana çıkmamalı.

      Sil
  11. Stopere yedek aramaya gerek yok işte senin kendi değerin Emin Bayram sorumluluk alınca çıktı aslanlar gibi oynadı. Güvenelim kendi çocuklarımıza. Bu performansa rağmen gidip yabancı stoper alırsa yönetim çok büyük hata yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100% katılıyorum, ayrıca Kaan Ayhan gibi korkunç maliyetli birisi alınmamalı.

      Sil
    2. Bence de yok. Emin Bayram, kendisini kanıtladı..

      Sil
  12. Kerem kenara gelince takım daha iyi oynamaya başladı. Kerem'in hem mental hem de fiziksel bir dinlenmeye ihtiyacı var. Berkan'ı sol içe atıp Mertens'i solda serbest oyuncu gibi değerlendirmek bana mantıklı geliyor. Mertens defansa çok katkı yapmaya çalıştığı için yoruluyor, daha ekonomik kullanmak şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Topun kıymeti bilindi, ataklar daha olgun bir hal kazandı.

      Sil
  13. Hakemi konuşmayacağım, sövmeden yorumlamak imkansız çünkü. Takımın verdiği reaksiyon, tempo bunlar harika ama iki küçük sorunumuz var, bunların üzerine gidilmesi uzun maratonda bizi şampiyonluğa götürür bence. Birincisi Kerem, bu kadar top kaybı ile sürekli 11 başlaması oyuncuyada, takımada kötülük, takımdaki yerini tekrar kazanması için yedeğe çekilmesi, oyununu gözden geçirmesi sağlanmalı. Kerem'i satıp para kazanmak için, sahada daha iyi Galatasaray görmek için, kısacası hem oyuncunun hem takımın menfaati için bunu yapmalı Okan hoca. İkinci sorun ise Gomis'in penaltı kullanması. Şu takımda en son penaltı kullanacak kişidir belkide Gomis. Kaç penaltı kaçırdı hatırlamıyorum. Kupadan etmişliği var bizi. Baştacıdır, canımızdır o ayrı ama penaltılarda başarısız bir oyuncu, artık bunu o da kabul etmeli. Ibrahimoviç'in Milan için yaptıklarını bir nevi bizim için yapıyor belki ama Ibra iyi yönlerini öne çıkarıp, defolarını göstermeyerek 40 yaşında neden efsane olduğunu gösterdi. Gomis'inde böyle yapması lazım, Okan hocanın bu konuyu çözmesi lazım. Maçı o anda çözebilirdik yada sonrasında gol bulamayabilirdik. Zaten hakemler bizim lehimize hiçbir şey yapmıyorlar, tek tük gelen penaltılarında kıymetini bilmemiz lazım. Onun haricinde temposu, oyunu, isteği ile harika bir Galatasaray vardı, üstüne koyarak gitmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem işi artık üzerine transfer ile çözülür. Forvet konusu da Icardi ile çözülecek :)

      Sil
  14. Harika galibiyet oldu. Bu yaşar kemal uğursuz ligin yeni operasyoncusu çok hakem bi abimiz kafa göz herşey serbest rakip oyunculara bunlara göz yuman adam bir bakıyorsun sana senin oyuncuna anında kuralcı kesiliyor.
    Yazıklar olsun onca insan oturup şu niteliksiz eyyamcıların eserlerine maruz kalıyoruz inş bir daha samiyende görmeyiz bu müsveddeleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem konuşmayacağım, yoksa ağır şeyler yazacağım :(

      Sil
  15. Bu maç şunu gösterdi mertens sol kanatta oynar ortasaha torreria berkan oliveriq olmalı midstjö dönünce berkan yerine geçer yunus sağda olmalı keremde kenardan gelmeli. Keremin 45 dkda yaptığı 18 top kaybı felaket bir rakam, kusura bakmasın geçen sezonki gibi herşey onun ayağına bakmıyor. Oliveria var mertens var icardi var olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens sol kanatta oynamaz, ekonomik kullanılamaz öyle. Nefesi bir yerde kesilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir