11 Eylül 2022 Pazar

Kasımpaşa 2-3 Galatasaray, hücumdan keyif almaya başlıyorum


Galatasaray'ın hücumdaki bireysel kalitesi yükseldi. Hücum da her geçen hafta büyüyordu. Savunmayı orta sahaya yakın kurup, olabildiğince baskı ve hücum odaklı takım. Özellikle ilk yarıdaki sorun, sakin olmamaktı. Alan çok geniş ve boşluklar vardı. O boşluğu da iyi doldurduk. Final paslarının kötülüğü ve olmaması gereken şutlarla, 4-1'lik ilk yarıyı 1-1'le geçtik. Alanı kullanmak güzel de, biraz daha sakin kalsak ve ön alanda topa bassak, sonucu ilk yarıda alırdık. Kasımpaşa savunması, hataya müsaitti.

2. yarıda bunu yaptık aslında. Biraz daha sakin hücum yaparak, rakip yarı sahasında kaldık. Sen orada olunca, kaliten ile golleri zaten bulursun. Pozisyonlara giriyorsun, organizasyonun gelişiyor. Kerem Aktürkoğlu geri döndü, Yunus Akgün müthiş bir futbol oynadı. Boey, sürekli bindiriyor ve final aksiyonu bugün kötü olsa da, hızı ile dengeyi bozuyor. Oliveira ve Torreira ile de, rakip savunma arkasına harika pasların var. Oliveira'nın Kerem Aktürkoğlu'na attırdığı gol gibi. 

Bunu her maç deniyordu, finali yapamıyorduk. Oyun aklımız yüksek de, finalde sorun oluyordu. Bir sorun var yalnız, o da Mertens'in yanlış kullanılması. Box to box orta saha gibi, çok fazla koşturuyoruz. Oysa onun rakip ceza sahasına yakın oynaması lazım. Gomis müthişti mesela, golünü de attı, seni ön alanda da tuttu. 15 dakikalık enerjisi var derken, 75 dakikaları çıkarır oldu. Mertens, ilk yarıda yanlış kullanıldı. 2. yarıda, biraz daha sakin bir futbol oynanınca, hücumda kaldığın anlarda o da iyi iş çıkardı.

Tabii asıl etki, Yusuf Demir oyuna girdikten sonra. Çılgın bir potansiyel. 10 numarada da yapabileceğini söylemiştim. O kadar büyük potansiyel ki, hem hücumunu hareketlendirdi, hem rakibin dengesini bozdu, hem de üretmeye devam ettin. Presin içinde var, Berkan Kutlu hamlesiyle de birlikte, o topu orta sahada sürekli kazandın. O baskıda, 4'ü, 5'i bulmak lazım. 3-1 de riskli skor. 3-2 oldu neticede ama son 5 dakikayı ecel terleriyle geçirmedin.

3-2'den sonra da pozisyonların var, süreyi rakip sahada eritiyorsun. Galatasaray hücumu, bana büyük keyif verdi. İlk yarıda o koş koş içinde, rakibe imkan versen de, 2. yarıda daha sakin oynarken, o etkiyi de kestin. Koş koş içinde dahi sakin olabilmek lazım. Bir an önce aksiyon almaya çalışmak, top kaybı sonrası kontrayı beraberinde getiriyor. Zaten boşluklar var, rakip de geliyordu. Okan Hoca'nın hamle zamanlaması da, her geçen hafta çok daha iyi. Hak ettiğimiz, iyi bir galibiyet aldık.

36 yorum:

  1. Torreriayı şu maça kadar çok fazla beğenmemiştim ama bu maç kalitesini tam anlamıyla gösterdi rakibi çok bozdu, seriliğini kullanarak çok top kazandı, gerektiğinde klas bi 8 gibi top dağıttı. Sonradan girenler içerisinde de dediğin gibi Yusuf heyecanlandırdı gerçekten büyük potansiyel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar da iyi oynuyordu, zamanla daha da iyi oynayacak :)

      Sil
  2. Ben genel manada çok beğendim takımı. Emin Bayram hiç sırıtmadı. Tüm takım oldukça iyi oyun oynadı. Bir tek Aanholt biraz sırıtıyor ama o da nazar boncuğu olsun diyelim. Final aksiyonlarında biraz daha akıllıca kararlar versek çok rahat 7+ maç olurdu. Tempomuz, oyun anlayışımız oldukça iyi. Şu saçma 3 yerli kuralı olmasa çok daha rahat hareket edebileceğiz belki ama bakalım. Şimdilik sinyaller iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram'in bugünkü performansi iyi ki Kaan Ayhan alinmamis dedirtmedi mi sizce de?

      Sil
    2. Emin Bayram değerli. Kaan Ayhan gelmemeli derken de bunu kast ediyordum.

      Sil
  3. Pva da birkaç pozisyonda bindirme yaparak ciddi pozisyonlar üretti altını çizmeden edemeyeceğim. Dubois 11 e monte edildiğinde sanki çok daha oyun aklı yükselecek. Emin için parantez açıp hava toplarındaki hakimiyeti sevindirici. Soğuk kankılığı değerli. Boey özgüveni zirve noktada. Kendine aşırı güveniyor. Hücüm içerisinde kendisini bir tık daha geliştirse muazzam bir oyuncu. Şu haliyle aldığın paranın 3 5 misline satışı çok rahat gerçekleşir. Harika bir yatırım olmuş. Yusuf’u zaten konuşmaya lüzum yok. Mertens her pozisyonda hakemin dibinde bitmesi aidiyet bu kadar çabuk olamaz dedirtti. Maşallah diyorum. Eleştirilecek tek kısım yok 3-1 skora kapanıp abuk subuk bir maç seyredeceğimize 3-1 de bile arayan bir takım olmayı yeğlerim. 2. Yediğimiz gole de çok takılmadım bu sebeple. Bilmiyorum eleştirilecek tek nokta bulamıyorum. Bu takım oyunuydu bu akşam seyrettiğimiz. Belki de kanatlarımızı böyle harekete geçiren de rotasyon gücü oldu. Oliviera şeytanın bacağını kırdığı gün çok başka bir Oliviera izleriz. 70’ten sonra yapılan değişiklikler. Icardi için muazzam bir oyun yapısı. Seferovic kendini sanırım toplayamayacak. 3. Forvet konumunda şu anda. Gomis ondan daha istekli iştahlı. Gomis te garip. 15 dk üstüne çıkamayan Gomis 60 dakika oyunun içinde kalabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PVA son pozisyonda vurmak yerine pas verseydi 4. Golü atmistik, onun disinda cok iyiydi.

      Sil
    2. Biraz, hücumda 3-4-3 gibiyiz. Aanholt az bindiriyor, geride savunma katkısını iyi veriyor. Risk alırken, kontra tehdidi için iyi önlem. Hücumdaki tercihleri kötü, bu da sorun. Yoksa bindirmesinde de sorun yok, asist anının yine içinde. Rolü farklı takımda.

      Sil
  4. finallerde biraz daha sakin ve doğru olursak; ve tabi biraz daha becerikli olursak ligin en iyisi biz oluruz. bence bunlar zamanla olacak da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sakinliği de, takımın tecrübelileri sağlatacaktır :)

      Sil
  5. takım çok kaliteli. top hocada helva yapması lazım
    sergio çok iyi oyuncu
    torreira da öyle
    sol bekimiz sıkıntılı. yapacak bir şey yok
    mertens'e rol bulmak lazım böyle ortada debelenecek adam değil
    ama gayet iyi yoldayız 5 olması gerekirdi
    3-2 sonrası çekilmedik gol aradık. geçen sene bu yoktu.
    sefer kafa olarak da bitmiş bence net 3. sıraya düşünce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, en iyi helvayı yapacaktır. O ışığı fazlasıyla veriyor. Hücum keyif veriyor.

      Sil
  6. Kaliteli ayaklara hasret kalmışız. Umarım daha iyi oluruz. Emin ,Yunus ,Metehan gibi altyapıdan oyuncuların kadroda yer bulması da çok önemli

    YanıtlaSil
  7. Mutlaka dubois anholt yerine denenmeli, anholtu beğenmediğimden değil dubois ondan daha verimli olacağı için düşünüyorum, oyuncu değişiklikleri en az 7-8 dk geç geldi malesef, hepimizin ilk 11 olsa şaşırmayacağımız ratischa tam hazır değilmiş onu anladık, emin yediğimiz ilk gol ve 1 çok bariz pas hatası sonucu yediğimiz kontra hariç gayet iyiydi beğendim tek eksiği ayrıca kafa toplarını hep rakibe indirdi bu konuya çalışmalı , ben yusuf demirden çok etkilendim bu çocuk ben bu ligin içinden geçerim bu takımda da 2 sezonu zor görürüm diye bağırıyor büyük potansiyel, hem dinamik hem güçlü hemde toplu topsuz koşusu var ve paslaşmayıda iyi biliyor kullanıyor henüz 19 yaşında mertensi yedekleyecek anlaşılan ve mata oliveria yedekleyecek taşlar oturdu sanki iyi yoldayız tff istemeden bize öyle bir yardımcı olduki üst üste bu deplasmanlar takımın güvenini artırıyor ikinci yarı çoğu maçımızı evimizde oynayarak artan oyun ve fizik gücümüz ile sürklase ederiz inancım ve temennim bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bekte, Aanholt'un yeri farklı. Daha savunma rolünde. Tercih edilişi bundan. Bence Berkan Kutlu'yu orada deneyeceğiz.

      Sil
  8. Mertens'i yanlis yerde oynattigimiz cok dogru tespit, Midtschö gelince saniyorum o da daha ofansif görevle dönecektir.
    Gomis'i cok begendim akan oyunda da cok dogru ve hizli paslar dagitti gecen hafta da demistim Seferovicten cok önde zaten son 11 golümüzün 8'ini Gomis atmis büyük kalite.
    Yusuf Demir nasil bir oyuncumus gercekten Messi havasi var top kontrolünde cok heyecan verici oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok efor sarf ediyor böyle, yoruluyor. Hücumdaki etkisi düşüyor doğal olarak.

      Sil
  9. Herkes Oliviera cok iyi oynadi diyor ama bugünkü asistin aynisindan 2 tane gecen hafta yapmisti Kerem degerlendirememisti, direkte patlayan şutu da nefisti.
    Yunus mükemmel oynadi abi o nasil calimlar ayni anda 3 kisiyi oyundan düsüsrmeler cok keyifli bir oyun oynadi.
    Kerem kendini buldu Konya macindan da galibiyet bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep yapıyor, ilk zamandan bu yana. Değerlendirilemediği için, kötü anılıyor nedense. Israrla buna karşı durdum.

      Sil

  10. İlk golde Torreira’nın Yunus’a vakit kaybetmeden uzattığı tek top golü hazirladi ve akan oyunda büyük kalite Torreira topu kaybettigi zaman da dönüp kapiyor hemen asla birakmiyor Pulgar gubi degil.
    Torreira son 2 mac takimin en cok kosan oyuncusu ayrica Oliviera da hep ilk 5te cok koşanlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira büyük kalite ve nasıl alabildik hala düşünüyorum :(

      Sil
  11. Bugün çok iyiydi takım ama ona rağmen son sn yiyebilirdik. Herkes görevini yaptı ama şöyle rahat bitirelim bi maçı artık. Geçen senelere oranla geriye düştüğümüzde takım karşılık vereceğini hissettiriyor. Bireysel hata yapmazsak son dk lara doğru hep kazanacağız hissi veriyor takım. Pva defansta iyiydi ama ilk yarının sonlarında olivieranın pasında ceza sahasında müsait 3 oyuncu varken topu dışarı kesmesi gerçekten komikti. Bu adamın ligde 2 oldu asisti :). Geçen sene tüm duran toplarımızı sağ sol ayırt etmeksizin pva kullanmıştı, duran toptan gol atamama sebebimiz ortaya çıktı :). Torrea on numara oynadı sahipsiz topları kapıp hızlı oyuna soktu. Gomisin indirdiği topları seferoviç indiremiyor. Hala hazır mı değil yoksa iyi mi değil anlayamadım. Çok naif ya. Stoperleri yıpratmıyor hatta pozisyonlardan sonra stoperi yerden kaldırıyor çoğu zaman. Mertens yorgundu. Hafta arası italya yapması yıpratmış biraz. Ama yusuf mata olivirea yerinde oynamaya aday. Miçoyu çek ortaya olivireayı at ileri o bile olur. Bir parantez de emine açmak lazım. Golde hatası var biraz ama nelsonun basması gereksizdi kenardaki pozisyonda, yerini boşaltmamalıydı. Emin havadan yerden müdehalelerde gayet iyi ve oyun kurarken oldukça başarılı. Abdülkerimi bile keser böyle devam ederse. Yusuf yunus kerem iyi anlaşırlarsa çok deli bir hücum hattı olur. Attılar attırdılar rahatladılar. Ayaklarda çok top tutmadan seri oynasalar bermuda şeytan üçgenimiz olur. (Üçününde adı peygamber ismi ve şeytan düşmanı ama olsun 😂)Metin ali feyyaz gibi feci bir üçlü olurlar. Ama bencillik yapmamayı ve topu ayaktan gerektiği zaman çıkarmayı oturtmalılar. Biraz daha bulduğumuzu atabilsek çok daha rahat maç seyredeceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fişi çekebilmek, yeni meydan okumamız diyeyim :) Skoru alıp, maçı rahat geçebilmek lazım. Onun da yolu, skoru erken alıp, 1-0 öne geçmekte.

      Sil
  12. İstatistik falan bakmadım ama, iç sahada Giresun a yenilmesek 6 hafta da 4 deplasman yapan takım için ( yıllarca en büyük sorunumuz deplasmanlardı.) inanılmaz konumdaydık. Şu an tek gereken kenetlenme, her oyuncuya, Okan hocaya destek, transferlerin yarısı daha sahneye çıkmamışken. Tek düşmanımız sosyal medya da sürekli isyan edenler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidişat iyi. Bunu görmeyen için söyleyecek bir şey yok..

      Sil
  13. Orta sahayı tamamen Torreira'ya bırakıp 3-1-6 şeklinde hücum ediyoruz. Okan Hoca'nin bu cesur oyunu yavaş yavaş keyifli olmaya başladı. Bu oyunu bu kadar rahat oynamamızda Torreira'nin üst düzey kaliteli bir oyuncu olmasının çok etkisi var. O güveni veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira ve Mertens de, her şeye rağmen savunmada yardımcı, iyi iş çıkarıyor. Torreira varlığı da biraz da bu yüzden.

      Sil
  14. ah o giresun maçını da alsaydık...

    YanıtlaSil
  15. Rıdvan Dilmen'in her zaman fb>gs kıyaslaması yapmasını anlamıyorum ve bence çok gereksiz. Ve bunu alakalı alakasız her yerde ve her zamanda yapıyor. Örneğin dün şey demiş. "Arda Güler ÇOK yetenekli, Yusuf ise yetenekli". Bir ben mi anlamsız buluyorum bu kıyaslamaları?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeytan işte. Kıskançlıktan başka bir şey bilmiyor. "Çok yetenekli Arda" iki sene sonra Alanya, Kasımpaşa gezip sonra Beşiktaş'a gitmezse bende başka bir şey bilmiyorum. Fenerbahçe hangi yerli oyuncuyu A seviyeye getirmişte Arda'yı getirsin. Boş konuşuyor Rıdvan.

      Sil
    2. Her konuyu bağlıyor bir yerlere. Galatasaray'ın iyi olmasını yediremiyor da. Doğal.

      Sil
  16. Seferoviç gibi bir oyuncu silinmemelidir. Neler yaptığı kariyeri ortada. Sorun gol atamaması değil oyun içinde çok olmaması. Mutlaka dahil edilmeli. Gomis muazzam bir adam. 60-70 dk ciddi derecede boğuştu. Kafa topu indirdi, aldı verdi. alan açtı golünü attı. Hakkaten saygı duymamak elde değil. Ama yedek golcü için ciddi risk. O sebeple Seferoviç gibi bir klası da acilen dahil etmeliyiz.
    Onun haricinde takımdan çok memnunum. Harika bir transfer dönemi geçirdik. Eksik dediğimiz nerdeyse her şey alındı. Hem gençler var, hem muazzam kaliteli tecrübeli ayaklar var. Yusuf gibi potansiyelinin ucu bucağı olmayan bir wonderkid var. Eğer adapte olursa tek başına bir takımı şampiyon yapacak oyuncu bence. Atan attıran iniesta vari bir oyuncu. Yunus'u aşırı seviyorum ve çok beğeniyorum. Onun da artık bir gole ihtiyacı var. Acayip çalışkan heryerde. maşallah hiç sorumluluktan kaçmıyor.
    Gole ihtiyacı olanlar: yunus, martens, oliviera acilen gol atmalarını istiyorum.
    Konya maçında iç sahada bir gövde gösterisi bekliyorum takımdan. Bir mani olmazsa ben de maçta olacağım. Coşkulu tempolu farklı bir galibiyetle Konya'yı yeneceğimizi düşünüyorum. Dosta güven düşmana korku salan bir takımız. Saha dışında bizlen uğralan kimse olmazsa gücümüzle kalitemizle şampiyon olacağımız bir yıl bizi bekliyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi takıma monte edildikten sonra 3. Yedek haline gelmeli ve sezon ortası da gönderilmelidir bence. Yerine daha fazla katkı verecek biri elbet bulunur.

      Sil
    2. Seferovic silinmemeli de, şu ortamda gerçekten şansı az. Gol arıyorsun, o an Seferovic değil, Gomis tercih edilir. Icardi da zaten oynayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir