12 Eylül 2022 Pazartesi

Kasımpaşa'ya attığı gol de, son 11 golümüzün 8.'siydi


15 dakikalık enerjisi var diyordum. Sezon öncesi görüntüsü buydu çünkü. 45 dakika oynadığı da oldu, olmadı. Hazırlık maçlarındaki görüntü de iyi değildi. Son 10 - 15 dakikada oyuna dahil olduğunda ise, seni ipten alan isim oldu. Özel olarak çalıştığı söyleniyor. Yaş 37 olsa da, bu da eforu arttırıyor olmalı. 11 oynamaya başladı ve 75 dakikalık performanslar veriyor. Onu ilk kez 11'de gördüğümde yanlış olduğunu düşünsem de, büyük yanılmışım.

Süper Lig'de, Galatasaray formasını giydiği 54 maçta 42 gol atmış. Kasımpaşa'ya attığı gol de, son 11 golümüzün 8.'siydi. 54 maçta 42 gol hadi neyse de, son 11 maçta 8 gole takıldım. İyi değildi çünkü fizik olarak. Geçen sezon bu anlamda eleştirilirken, o gollerini atmaya devam ediyordu. Öyle kritik zamanda geldi ki, seni ipten alan, ateş çemberinden çıkaran isimdi. Bunu görmek istemeyen görmedi ve kötü transfer olarak adlandırdı. Ne kadar yanlış.

Bu sezona girerken, yolların ayrılabileceğini ben de düşünüyordum. Güzel olan, rolünü kabul ediyor olması. Kenardan gelirken de lider, 11 oynarken de. Önce kenardan geliyordu ve seni taşıdı. Son 2 haftadır da 11 oynuyor ve seni gol anlamında yine taşıyor. Şu an, parayla alamayacağın bir alternatif forvet. Gol atmasının yanında, oyun içi katkısında da var bu adam. Bazı pozisyonlara, yaşı gereği yetişemiyor da, Icardi transferi o toplara yetişmesi için yapıldı.

Okan Hoca'nın da forvet katkısı büyük. Kariyerinde çalıştığı ve "bitmiş" gözüyle bakılan çoğu forveti büyüttü bu adam. Kullanım kılavuzu onda. Gomis için de mutlaka o dokunuşu var. Rolü kabul ettirmesi dahi büyük olaydır. Icardi gelince, taşlar tam anlamıyla yerine oturacak. O arada da, Seferovic maalesef şans bulamayacak. O da son 15 dakikada dahi iyi görüntü vermez oldu. Bana sorarsanız, 15 maçlık şartı sağlayamayacak ve Ocak ayında ayrılık yaşanacak.

15 yorum:

  1. Hocam son yorumum da yeni yönetimin geçmiş yıllara göre çok güzel transfer yönettiğini yazmistim ve son iki gün yine mükemmel tamamladılar. Hele hele Yusuf demiri herkes unutmusken nasıl sessizce aldılar şaştım kaldım. Yazınıza gelince de acaba Okan hoca İcadiye hangi olumlu manada dokunacak ki öyle bı dokunuş sonucu bence 3 4 sene forvet bakmayız gibi.. seferovic ise maliyet manasında dediğiniz gibi Ocak da gidişi daha olası çünkü bu yaşta böyle üç sene içerisinde 2. Feghuli olmasina müsade etmezler İnsallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocanın da, forvetler üzerindeki etkisi malum :)

      Sil
  2. Okan Hocanın dokunduğu birçok oyuncu var bence Berkan da bunlardan biri. Bir Kerem çok düşmüştü oda attığı ilk gol ile kim olduğunu hatırladı. 2. Golünü de attı. Bence bir ivme yakalandı. Maç içerisinde diziliş anlamındaki değişiklikler hoş görüntü verdi. Boey çıktığı anlarda Pva geride kaldı. Pva çıktığı anlarda Boey geride kaldı. Pva nın hücüm anlamında bir tık daha son tercihlerinde dikkat etmesi gerek bunun dışında dişli tamamdır. Takımın da uyumu tam anlamıyla tamamlamadığının altını çizmek gerek. Olacak bu takım. Yusuf Mertens önderliğinde harika şeyler öğrenip kendine çok şey katabilir. Çok yüksek bir bonservis bedeliyle gönderilir kendisi çok kısa sürede. Gönderilmese bile yıllarca orada hiç bir sorun yaşamayız gibi duruyor. Eleştirilecek konu yok. Seferoviç fizik olarak da hazır değil ne derseniz diyin. Rekabetin zirvesi var hücüm hattında. Bu herkesi ileri taşıyacaktır. Abdülkerim efendi de Emin’in performansını görünce formanın aslanın ağızında olduğunun farkına varmıştır. Nelsonun savunmada liderliği önemli.Yeni transferimizi de bir maç olsun görmek isterim doğrusu. Rotasyonlu bir takım izleyeceğiz yormadan oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim efendi dediğin adam taş gibi futbol oynuyor. Takıntılı olan görmez tabii.

      Sil
  3. Böylesine geniş bir kadro. Kadroda herkesin alternatifi var. Alternatifler de X Anadolu takımından gelen yerliler değil. Formayı sırtına geçiren aslanlar gibi oynuyor. Kulübe çok kaliteli. Kalite başarı getirecek. Yusuf Demir nasıl alındı anlamış değilim doğrusu. Bu oyuncuları bir takımda toplamak büyük bir başarıdır. Tecrübe dinamizm bir arada. Oyunu 2 belki 3 farklı şekilde oynayabilecek oyuncu ekibi var. Tek eleştirim Mertens kullanma şekli. Amerika’yı yeniden keşfetmeye lüzüm yok. İşin ilginç yanı Mertense bek oyna deseler oynayacak. Orada da verimli olacak. Ama kendisini ekonomik kullanmak çok önemli. Büyük meziyetlere sahip bir oyuncu. Yeri geldiğinde kendisini forvete yazıp Yusuf ile orayı beslediğimizde ileri ucun hareketliliğine yetişemeyecek birçok takım var Türkiye de. Kerem toparlıyor. Küllerinden doğacak inşallah. Yusuf, Yunus, Kerem Galatasaray geleceğidir. Büyük paralar kazandırırlar bizlere. Bir konuda daha eleştiri yaparım. Barış Alper kiralanmalıydı. Bu rotasyonda forma çok zor ona. Yedek kalmaması gereken bir yetenek. En az bir yıl Süperlig de kiralık izlemeliydik kendisini. Vardır Okan haconın bir planı. Son olarak Berkan Sol bek denenecek o belli oldu da Kazımcan o kadar mı geride ilk 11 den. Hazırlık maçlarında görüntüsü güzeldi esasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens kullanma şekli değil de, takım oyununun hala oturmaması bence. Roller çatışıyor. Yoksa hoca da, bu şekilde oynamasının doğru olmadığını görüyordur.

      Sil
  4. Mustafa Mohammed bu takımda kalsa şu oyuncularla oynasa o fizikle hava hakimiyeti ile 50 gol atardı. Abartı bir yana da. Yıkılmıyordu çok değerli olabilirdi bizim için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katilmiyorum bizr pozisyon geldi mi kesin atacak adam lazim Mustafa Mohammed bitiricilikte Seferovic'ten de kötü rakamlari ortada, Gomis ise her geleni atiyor Mostafa Gomis yerine oynasaydi ilk iki mactaki golleri kesinlikle atamazdi ve su anfa 4 5 puan dsha az almistik, zaten o 2 golü atabilecek Icardi harici forvet yok SüperLig'de.

      Sil
    2. Mustafa Mohamed, kafa olarak burayı bitirmişti maalesef. Kalsa, kendi hayrına olacaktı.

      Sil
  5. Fizik kuvvet olarak hâlen daha çok üstün olduğu yan yana geldiği her oyuncuyu savurmasından belli oluyor.
    Gol sevinclerinde de bizim diğer oyuncular çocuk gibi kalıyor yanında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis, şu an çok değerli bir alternatif oldu :)

      Sil
  6. kurban olayım seni verene gomis. 37 yaşında, kaç tane forveti cebinden çıkarır fırlatır atar.

    YanıtlaSil
  7. Gomis ve icardi gibi her maç gol atabilecek iki oyuncuya aynı anda sahip olmak büyük avantaj..bence bu sene konya&başakşehir ikilisinden toplam 10puan alabilen şampiyon olacak.o yüzden böyle şapkadan tavşan çıkarabilecek oyunculara ihtiyaç var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir