14 Eylül 2022 Çarşamba

Ligde herkesi, her yerde yenebilecek kaliteye sahibiz


Oynanan ilk 6 maçta kazanılan 13 puan, Süper Lig'deki son 5 yılın en iyi lig başlangıcı. Bunu da, oldukça zor başlayan fikstür içinde yapabilmek değerli. Öyle bir fikstür var ki, tarifi yok. Neredeyse her hafta deplasman oynuyoruz ve tek tük iç saha maçları da, oldukça zor rakiplere karşı. Gaziantep FK gelirken liderdi, Konyaspor da öyle. Sonrasında da Adana Demirspor deplasmanı gelecek. Fikstürün zorluğu devam etmekte.

6 maçın 4'ü deplasmandaydı. Trabzonspor ve Antalyaspor gibi deplasmanları atlattık. Oradan çıkarılan puan 4. Kasımpaşa, Ümraniyespor karşısında da galibiyetler alındı ve orada da ilginç bir rakam var. Geçen sezonun tümünde deplasman galibiyet sayısı 4'dü. Bu sezon ise şimdiden bu sayıya ulaştık. Yeni bir takımız, transferler ne kadar kaliteli olsa da, ister istemez gecikti. Yeni de bir teknik adam var derken, bu takıma sabır gösterilmesi lazımdı.

Kötü oynarken de kazanmak gerekir. Şampiyonluğun olmazsa olmazıdır. Lige de çok güçlü bir futbolla girememek doğal, yeni ve hazır değilsin. Giresunspor maçına iş kazası gözüyle bakıyorum. Orada biraz da Okan Hoca'nın heyecanı, bir an önce gol bulma isteği. Ders olduğunu da, geçen maçlarda gördük. Trabzonspor deplasmanında ise 3 puanı kaçırdığımızı düşünüyorum. 1 puan iyidir de, girilen pozisyonlara bakınca, hak eden taraf da bizdik.

Oyun olarak da yükselmeye başladık. Hücumu eleştirirken, şimdi orada da güçlenmeye başladık. Bazı formsuz isimler vardı, yükseliyorlar. Takıma dahil olacak yeni isimler de olacak. Artık alternatif sahibi, güçlü bir yapın var. Okan Hoca, Galatasaray'ı iştahlı oynatmaya çalışıyor. İlk haftalarda takım savunmasının oturduğunu görmüştük. Şimdi de hücum büyüyor ve istediklerini daha net sahaya yansıtmaya başladı. Biraz da inanç meselesi. Destek olunmalı. Ligde herkesi, her yerde yenebilecek kaliteye sahibiz.

10 yorum:

  1. En kotusunu dusunuyorum. Cunku kotu sey gerceklestiginde daha fazla uzulmemek icin. Bence bizim takimin defansif anlamda zaaflari var. Savunma ardina cok adam kaciriyoruz, duran toplarda kafa vurduruyoruz. Hucum ise bence bu maclik iyi geldi bana. Kalan maclari gormemiz lazim. Acik konusayim. Gs li olarak fb yi bu sene iyi buldum. Kadro derinligi cok fazla. Atanlari iyi, en cok gol atan takim zaten. Defansi cok yi, kalecisi cok iyi. Turk. Fb nin cevir cevir oyna kadrosu var. Ve bence jesus taktiksel oyun kurarak bu sene her iki macta bizi ustunlukle yenecektir. Ne dusunuyosun fb hakkinda? Ama bizim sampiyon olmamizi o kadar cok istiyorumki. Uzulmemek icin kotu seneryo dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben her sene sunu dusunurum. Bu sene fener sampiyon olmasinda kim olursa olsun. Tabi gonlumuz bizim aslanlardan yana. Ama eger biz sampi olamiyorsak fener olmasinda kim olursa olsun. Sen ne dusunursun, katilir misin? Senin gs sevgini cok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için önemli olan Galatasaray, başkaları değil.

      Sil
  3. İlk 11'de 7 oyuncu değişti. Çok ciddi bir değişime gittik.Yapılanma tamamlandı ve artık takımın her hafta üzerine koyması gerekiyor. Rakiplerimize göre avantajımız yerli hoca ile çalışmamız.Camiayı içerisinden geldi ve çok hevesli.Umarım çok başarılı oluruz.Bu takımın Avrupada tekrar sahneye çıkması ve şampiyonlar liginde olması gerek.

    YanıtlaSil
  4. Söylediğin gibi kilit nokta kötü oynarken de kazanabilmek geçen seneyle kıyaslarsak geçen sene iyi oynadığımız birçok maçta da puan kaybediyorduk. Büyük takım refleksini kaybetmiştik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla bu takım otutacak, fikstürü de rahatlayacak.

      Sil
  5. Bay olacağı haftaya kadar bu ortalamayla devam ettiğinde sezon sonuna kadar fikstürü ev sahibi avantajı ile Galatasarayın elinde olacak şuan çok iyi gidiyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu fikstür çarkı da dönecek elbette :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir