5 Eylül 2022 Pazartesi

Maça odaklanalım, sonra transfer derdim de, sadece 3 gün kaldı


Bugün günlerden Galatasaray elbette. Gaziantep FK karşısında, zor bir maç olacak. Olabilecek en zorlu fikstürün içindeyiz. Nadir olarak iç sahada maçlar oynuyoruz. Giresunspor maçını kaza olarak görmek istiyorum. Gazianteo FK karşısında, iyi bir galibiyet almak zorundayız. Normal şartlarda, "bugün maça odaklanalım, sonra transfer" derdim de, transfer dönemi bitiyor. 3 gün kaldı ve biz 1'den çok transfer yapılacağını düşünüyor, bekliyoruz.

Galatasaray, neredeyse 1 aydır transfer yapamıyor bu arada. En son, Torreira ve Mertens geldi işte. O zamandan bu zamana, transfer yok. 1'den çok transfer konuşup, o eksikleri önemli görüyorken, 1 aydır transfer yapmıyoruz. Bu bence handikap. Lig başladı, zorlu maçlar oynuyoruz, eksikler belli. Bu işin, transferin son salisesine kadar süreceğini biliyordum da, 1 ayı kaybettik ve gün sonunda çoğu benzer ismi konuşuyoruz.

Eylül ayı işaret edildi. Avrupa'da transfer kapanıp, seken kovalanacaktı. Kovalanıyor da. Çağlar Söyüncü dendi, Cengiz Ünder'e yine bakıldı, Kaan Ayhan sevdası hiç bitmedi. 15 - 20 gündür Icardi'yi konuşuyoruz. Kanat, forvet, stoper ve sol bek lazım. Bunlar da yeni değil, sürekli konuştuğumuz eksikler. 3 gün kala, ne tip panik hamleleri yapılacağını merak ediyorum. Icardi geldi diye düşünüyoruz, peki kalan 3 hamle?

Bugünlerde plan zor. İhtiyaçların bellidir de, istediğin her isme yönelemezsin. Menajer önerileri konuşuluyor. Hepsinin bir listesi vardır ve aralarından olabilir olanlara bakacaksın. Belki başka fırsatlar da doğar. Bir de işin "ayrılıklar" boyutu var da, henüz giden yok. İdmanlara bakıyorum, ayrılacak çoğu isim gol videoları paylaşıyor. İstediğimiz değişim de tam anlamıyla yaşanmadı. Transfer dönemi iyi geçsek de, maalesef geç kaldık.

8 yorum:

  1. Bu sene kadro oluşturma konusundaki en zor senemiz; yönetim homojen değil, içeriden ciddi baskı altında ve şimdilik taraftar nezdinde karşılık bulamasa da yönetime Erden Timur üzerinden yapılacak bir saldırı her fırsatta gösteriliyor. Her twitin altına Erden Timur istifa yazan çok sayıda tetikçi hesap var. Hem Burak Elmas hem de Terim'e ait izlerin silinmesi gibi bir zorunluluğu olduğu anlaşılıyor yönetimin, klüp içindeki gerici muhalefet hazırda bekliyor ve komik bir şekilde ibrasızlık ihtimalinin yine geçerli olabileceği ima ediliyor. Cenk Ergün'ün futbol direktörü yapılması ama transfere karıştırılmaması bu durumun bir göstergesi, Cenk Ergünün şu andaki konumu adeta yönetim içerisindeki bir muhalif ajan görünümünde. Grillitsch transferinin sabote edilerek Erden Timur'un zorda bırakılmasına benzer bir sürecin Evander transferinde de yaşandığını düşünüyorum. Yine son günlerde Icardi transferine Ahmet Bulut dahil edildi iddiası üzerinden ortalığın nasıl ateşe verildiğini gördük. Bir yandan basına yönetimin en az 3 dünya yıldızı ile anlaştığı haberi servis edilerek taraftar beklentiye sokulurken diğer taraftan Erden Timur'un klübü FFP çıkmazına sokacağı yorumları yapılarak yönetim zor durumda bırakılmaya çalışılıyor. Oysa ki şu ana kadar bonservis ve maaş dengesi çok iyi korunarak takımın kadro kalitesinin artırıldığını herke görebiliyor.
    Umarım yönetim Cicaldau ve Morutan'ın yerlerini dolduracak hamleleri yapmayı başarabilir (Evander ve Sahroui gibi), o zaman Icardi'nin de gelmesiyle birlikte gönderdiğimiz her oyuncunun yerini daha iyileriyle doldurduğumuzu söyleyebiliriz.
    Transferler üzerinden gelen/giden listesi ve maaş karşılaştırması yaparak bitiriyorum:
    Diagne/Mostafa yerine Sefer/Icardi (-2M)
    Morutan yerine Sahroui (olursa); Feghouli/Babel yerine Mertens (+3,5)M
    Cicaldau yerine Evander (olursa) Gustavo/Pulgar-Torreira/Oliveira (-5M)
    Marcao/Omar yerine Abdülkerim/Dubois/Kazımcan (-0,5)

    Bu kaba hesapta maaş bütçesindeki yükselişin kabul edilebilir seviyelerde olduğunu görebiliyoruz, bonservis giderlerimiz ise geçen sezon başında yapılan yatırıma yakın bir seviyede olacaktır (Evander ve Sahroui'nin gelmesi durumunda).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray kadro kalitesi net şekilde arttı ve iyi bir transfer süreci geçirmekteyiz. Ben memnunum :)

      Sil
  2. bu toz duman bitmeden sağlıklı bir şey söylemek güç. Ama taşların yerine oturması çok zaman alacak. Bir de 2 ay sonra dünya kupası var. Ben açıkçası bu seneden umutlu değilim. Okan buruk'un da doğru kişi olduğuna dair de bir işaret göremedim. Hücumda yıllardır devam eden plansızlık, sistemsizlik aynen devam ediyor. Bu seneki halimiz daha da vahim! kalite artmasına rağmen takım pozisyona bile giremiyor geçtim gol atmayı.
    Temposuz oynuyoruz. Dinamik değiliz. Antremanlarda bir şey çalışıldığına emare göremiyoruz.
    Antep maçı da kötü geçerse hoca açısından ciddi sıkıntı olur. Birçok isimli yabancıya keşke doğru bir scout ile uygun bir yabancı hoca bulsaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken ve peşin hükümler :) Ben doğru kişi olduğuna yönelik büyük işaretler görüyorum. Israr ediyorsunuz, onu anlamıyorum.

      Sil
  3. Bitire bitire Kaan bitirdik şaka gibi yabancı sınırı kalkacakken seneye.

    YanıtlaSil
  4. Güçlü bir oyun planı olmayınca ne yazık ki kim gelse iki gün sonra çöp ilan edilecek. Transferler gelse de taktik ve oyun planı anlamında çok zayıfiz bu yüzden çok olumlu bir katkı beklemiyorum gelen transferlerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun güçlenecek, büyüyeceğiz bence. O açıdan umutluyum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir