7 Eylül 2022 Çarşamba

Mathias Ross Galatasaray'da


Kuzeyli stoper candır diyerek, klişe yorumumuzla başlayalım. Gerçekten de öyle ama. Kuzeyli futbolcunun kimyası, Galatasaray'da ya da bu ülkede tutuyor. Potansiyelleri yüksek, maliyetleri ise kısmen düşük isimler. Dün, yabancı kuralı için tanınan, 3 tane U21 futbolcu hakkının kullanılması gerektiğini söylüyordum. Bir yandan iddialı transferler yaparken, diğer yandan geleceğe yatırım yapılmak zorunda. Bu hak tanınmışken, kullanalım.

Bu hakkı kullanmak adına, son günler mi beklenilmeliydi bilmiyorum. Fırsat kovalanıyor bir yerde. Eylül ayını beklemek bu yüzdendi. Galatasaray'ın stoper hattına dönersek, oynayan tandem iyi. Emin Bayram ve Metehan Baltacı da bence potansiyelli alternatifler. 11 için stoper almam lüks, zaten yabancı alamıyorum. Alternatif için de, Kaan Ayhan gibi bir maliyete girmek çok büyük yanlış olacaktı. Neyse ki bu hatadan dönüldü.

Mathias Ross, 21 yaşında ve Aalborg formasını giymekte. Genç yaşına rağmen, takımın kaptanlarından biri. Lider oyuncu ve yaşına göre büyük bir olgunluğu var. Hatırlayın, Nelsson'da da bu özellik fazlasıyla vardı. Oynayan isim bir de, takımın olmazsa olmazlarındandı. Hazır gelecek, direkt olarak formayı verebilirsiniz. Galatasaray'ın stoper rotasyonunda, fizikli bir futbolcu ihtiyacı da vardı. Biraz boy olarak kısa kalan bir takımız ve 1.91 bu futbolcu. Yine klişe yorum gibi görünebilir ama çeşitliliği arttırıyorsunuz.

Savunma aksiyonu iyi, fiziğine oranla çok ağır diyemeyeceğim ama hızlı da olmayan bir stoper. Odağı güçlü, cesur, hamleli. Biraz top tekniği zayıf gibi durmakta. Geriden oyun kurarken, pasör tarafıyla ön plana çıkmayacak. Savunma aksiyonuyla ön plana alacağız. Genç isim tabii, gelişimi devam ediyor. Danimarka Milli alt yaş takımlarında birçok kez forma giydi. Nelsson sonrasına hazırlık adına da, iyi bir yatırım.

13 yorum:

  1. Emin Bayram'in yerine ben olsam gider takım ararım kendime. Bu kadar da yabancı hayranlığı olmaz. Bu oyuncu iyi de çıkabilir sorun bu değil. Sorun hiç görmediğin tanımadığın bir futbolcuya güvenip yıllardır alt yapımda elinde olan bir futbolcuyu ikinci plan atan bir zihniyete sahip olmakta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.

      Sil
    2. Niye ki? Emin, yerli olması nedeniyle hala 1. alternatif. Bu hamle, geleceğe dönük. İyi olan oynayacak.

      Sil
  2. Belki kısa vadede 11 oyuncusu olamaz ama metehan baltacı ile birlikte gelecegin ikilisi olacaklar

    YanıtlaSil
  3. eski kral öldü, yaşasın kuzeyin yeni kralı diyebiliriz..
    Burak abi bir tanede james rodriguez yazısı yazabilirmisin,ilginçtir tanımayanlar varmış.ziraa bir cisim yaklaşıyor ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündem öyle bir halde ki, yetişemiyorum. Elde de, taslak bekleyen yazılar var :)

      Sil
  4. Luyindama elden çıkartılsa süper olacak bu senaryoda.

    YanıtlaSil
  5. bu tamamen Nelson'un satışına yönelik aksiyon. Çok iyi iş yaptılar helal olsun

    YanıtlaSil
  6. Emin ve Ross iyi alternatifler. Gelecek yıllarda bu ikili Metehan ile birlikte bizim savunmamız oluşturacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir