29 Eylül 2022 Perşembe

Midtsjö varsa, pas kalitesini yükseltmek adına, Mata'yı da kullanırdım


Midtsjö ismi kritik. Kadro yazarken, onun adına yer vermemek, değer vermediğim anlamına gelmiyor. Onca iddialı transfer yaptık. Hepsi coşkuyla karşılanırken, Midtsjö tek başına geldi. Biliyorduk ama kalitesini. X faktör olacaktı, öyle de sezona girdi. Sonra şanssız bir sakatlık geldi. İstanbulspor karşısında gördüğümüz ise, Midtsjö'nün sağlıklı şekilde geri döndüğü. Varlığıyla, her zaman güçlü ihtimaldir.

Her maçın da, kendisine göre hazırlığı olabilir. Adana Demirspor için, ligin en iyi hücum takımlarından biri diyoruz. Hatta geçiş oyununu, belki de en iyi oynayan takım. O geçiş imkanını vermemek adına, orta sahanın temposunu, dinamizmini biraz daha arttırmak önemli. Oliveira'nın yerine Midtsjö'yü, tüm zaman için yazanlar var. Farklı 2 isim. Oliveira yerine Midtsjö'yü yazınca, hücumdan ödün veriyorsun. Ana odak da hücumken, bu çok sağlıklı olmuyor.

Bazı maçların yapısı ise başka. Sadece lig mücadelesi içindeyiz ve bu tarz zorlu maçların sayısı az olacak. O yüzden de, ana plan içerisinde Oliveira olacak. Midtsjö'yü ise yerine göre izleyeceğiz gibi. Kısa vadeli bir isim de değil, uzun yıllar bu formayı giyecektir. Oliveira'nın dayısı vefat etmiş, gitti geldi. O ara da taktik idmanlar derken, bu maç için forma Midtsjö'ye geçmiştir. Varlığı da, bu maç adına değerlidir.

Orta sahanın temposunu yükseltip, rakibin geçiş imkanını kısmak amaç. Sen de "geçişi" seven bir takımsın ve Midtsjö'nün de topla çıkışları, dripling özelliği kıymetli. Ön alanda baskı yaparken de, takımın bu konuda en iyisi. Bu sayede de, Mertens'i rakip ceza sahasına daha yakın kullanabilirsin. Ya da Mata'yı yazarsın, geçiş içerisinde sana müthiş toplar atar. Hatta Midtsjö varsa, pas kalitesini yükseltmek adına, Mata'yı da kullanırdım.

8 yorum:

  1. Midtsjö ve Mata ikilisi çok mantıklı. ADS maçı zor geçecek.Bu maçlarda ortasahayı sert kurmak önemli. Midtsjö ile oynayıp Oliveria 10 numaraya da geçebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman da, Mertens ve Mata lüks kalır.

      Sil
    2. Derdimizi seveyim hep böyle dertler olsun kadro kalitesi atşa çıktı.

      Sil
  2. Matanın yanına mutlaka Midstjo'yu yazarız, ama kanata da Matanın derin paslarına koşacak hızlı bir forvet koymak lazım, Rashica bu maçta oynamalı. İleride de umarım Seferovic'i izleriz bu maç. Ben Kerem yerine de Berkanla başlardım bu maça. Geriye yerli kuralini aşmak kalıyor, Kazımcan ve Okan'ı kolay kolay ilk 11'e alacağımızı sanmıyorum. Bence simdilik 11'e en yakın Türk oyuncular (Yusuf ve Kerem dışında) Berkan, Baran ve Barış Alper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica devreye girerse, +3 yerli işi biraz zorlar.

      Sil
  3. Oliveira ve Icardi yokluğunda Midstjo oynayınca belki bu maç hoca Mertens i sahte 9 düşünür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam, öyle düşünürdüm. Bu maçta, 9 gibi oynaması daha mantıklı gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir