7 Eylül 2022 Çarşamba

Milot Rashica Galatasaray'da


Kanat hamlesi için olması gereken profili yazarken, hızlı, dripling özelliği ve tabelası olacak bir isimden bahsediyordum. Adama Traore konuşuluyordu mesela. Hızlı, müthiş bir atletizm ve fizik güç. Teknik ise zayıf, sadece sağ kanatta kullanabilirsin ve nasıl kilit açacaktın? Forsberg, adı geçen isimler arasında kafama en çok yatan olsa da, Milot Rashica da çok kaliteli bir transfer oldu. Werder Bremen dönemini hatırladım da, iyi döneminde 10 gol 10 asist bandını zorluyordu.

Hücum jokeri o da. Kanatlar, forvetin arkası ve forvette oynayabiliyor. Şu an ağırlıklı olarak sağ kanat gibi görünse de, solda da oynar. Hızlı bir isim, kanadında çalışkan, iyi şutör ve bitiriciliği de kanat için fena değildir. Gole yakın oyuncu olduğu kadar, iyi de bir orta kalitesi var. Solda kat ettirir ya da sağda çizgiyi kullandırırsın. Efecan Karaca için yazdıklarımı düşünün, çok daha üst modeli oldu. Tarz benzerliği olarak düşünün.

Norwich dönemi çok iyi geçti diyemeyiz. Zaten geçmediği için, bugün sana kiralanıyor. Bundesliga dönemi ise üst düzeydeydi. Vitesse formasıyla da potansiyeli yansıtıyordu ve kendisi için ödenen bonservislere bakın, iddialı rakamlar. Kanat rotasyonuna, çeşitlilik katman lazım. Topla driplingi iyi olup, gole yakın, hızlı bir isme ihtiyaç vardı. Kanatlarımız maalesef tek düze ve oradaki çeşitliliği arttırmak önemliydi.

Kalite için de bu geçerli. Formsuz kanatlar, özellikle de Kerem Aktürkoğlu. Formayı da ondan alabilmek lazım. Daha istikrarlı, hızıyla da etkili olacak, topsuz oyunu bilen bir ismin artısı büyük olur. Rashica, hücum adına birçok opsiyona sahip. Forvete de kaydırabilirsiniz, rahatlıkla oynar. Çok hızlı bir futbolcu. Bu opsiyonlar da, maç içi hamle anlamında elini güçlendirecek. Futbolcunun hazır geliyor olması da diğer artı. Direkt olarak sahaya atıp, katkı almaya çalışacaksın.

22 yorum:

  1. Yabancı sınırı bizi oldukça zorlayacak gibi duruyor. Bence en mantıklı hamle Okanı kaleye yazmak ama Muslerayı kesmek de kolay değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 tarafı net zorlayacak. Sol bek ya da kalecide yerliye dönülecek gibi.

      Sil
    2. Kazimcan olacak gibi geliyor bana ama bir diger habere göre de Okan Hoca Muslera ile konusmus yerli kurali nedeniyle bazi maclarda Okan oynayabilir o da gayet olumlu tepki vermis, sonucta biraz daha zaman gecmesi gerekiyor takim oturunca her sey ortaya cikar.

      Sil
    3. Kazımcan oynayacaktır, başka bir isim görünmüyor.

      Sil
  2. Çok geniş bir kadro oldu. Artık top tamamen Okan Hoca'da.

    YanıtlaSil
  3. Kalede Okan veya Solbek olarak Kazımcan oynar gibi.Yunus ve Kerem'den 1 tanesi kesik yer bu durumda.Rashica ve Yusuf rekabet için iyi oldu. Galatasaray çok büyük bir takım. Forma aslanın ağzında. Bundan sonra ipler Okan Hoca'da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli işi nasıl olacak, bir tek o kısımda zorlanıyorum. Onu da hoca düşünecek :)

      Sil
  4. Abdülkerim transferinin ne kadar önemli olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Planlama açısından müthiş hamle. Mata yı ise almakla biraz abarttık gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 konusunda eli öyle rahatlatıyor ki..

      Sil
    2. Onyüzden herkes Abdulkerim'in üzerine gidiyor, sosyal medyada bile su kirmizi kart olayindan sonra ne kadar edit yaptilar rakip taraftarlar, Abdule sahip cikmamiz lazim.

      Sil
    3. Olmazsa olmaz yerliydi. O noktada büyük iş başardık.

      Sil
  5. Onyekuru'dan daha teknik neredeyse onun kadar hizli ve oyun görüsü cok daha iyi, cok iyi transfer haftasonunu bekleyemiyorum hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de o tarzda. Çok daha kaliteli isim.

      Sil
    2. Opta verilerine göre geçen sezondan bu yana Premier Lig ve Championship'te Norwich formasıyla en fazla şut pası veren oyuncu Milot Rashica, umarim lobiye kurban gitmez forma giyer hakki verilir, bana Kerem sorun cikaracak gibi geliyor.

      Gol: 1
      Asist: 3
      Pas %: 71
      Şut pası: 41
      Çalım: 20
      RCS topla buluşma: 71
      Kazandığı ikili mücadele: 118

      Sil
    3. Kerem'in çıkaracağı sorun, artık bizim sorunumuz mu peki :)

      Sil
    4. Katiliyorum hocam, kanat gibi kanat bu adam zaten umuyorum ki Kerem'e de örnek olur bu pas konularinda en azindan pozisyon hazirlamayi ögrenir bu transferden zira senin de dedigin gibi sezon sonu elimizde tutamayacagimizi dusunuyorum ben de.

      Sil
    5. Elde büyük profiller var. Gençler artık örnek alacak.

      Sil
  6. Sonunda bir Balkan topçusu çektik biz de. Umarım opsiyon vardır, tam ligimizin oyuncusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu, takımda tutmak adına çok çabalayacağız :)

      Sil
  7. Ismen biliyorum sadece ama premier den çöpçü getirsen bu ligde iş yapıyor o kadar kalite farkımız var,kanatlar bu kadar felaket durumdayken kim gelse bir şey yapar diyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir