2 Eylül 2022 Cuma

Nereden bilelim Torreira'nin geleceğini?


Bu yaz döneminin en ilginç hikayelerinden biri. Grillitsh'in adı Galatasaray'la anılırken, hepimiz çok mutluyduk. Bonservisi elinde, Bundesliga'nın iyi isimlerinden biri. Belli dönemler, adı çok büyük takımlarla da anılıyordu. Sakatlık dönemleri olmasa, bunu başarırdı da. Babasıyla alakalı sorunları da var tabii. Menajerliğini yapıyordu ve oğlunun kariyerine birçok anda balta vurdu. Bu da, iyi bir transfer yapmasının önüne geçti. Maddi olarak beklentilerini yüksek tuttuğu gibi, sürekli fikir değiştirdi.

Galatasaray'a transfer süreci de böyle gelişti. Tabii orada kendi iç çatışmamız da var. Önce Cenk Ergün'ün listesi ile başladık, sonra Erden Timur'a döndük. Cenk Ergün'ü bilirsiniz, transfer konusunda maddi olarak yüksekten uçmayı sever. Grillitsh için de iyi bir rakam önerdi. İpler Erden Timur'a geçince, bu rakam olması gereken seviyeye düşürüldü ve babası isyan etti, masadan kalktı. O dönem üzülüyordur, çünkü yana yakıla orta saha arıyorduk. Kaliteli bir hamle olacaktı.

Sonrasını bilemiyoruz tabii. Nereden bilelim Torreira'nin geleceğini? Torreira, tartışılmayacak şekilde, çok daha üstün profil. Galatasaray'ın ihtiyacını da tam anlamıyla karşıladı. Joao Pedro transfer süreci de böyleydi. Transferini isterdim de, işin sonunda Mertens olduğunu bilmiyordum. Hal böyle olunca, iyi ki transfer olmamış diyorum. Transfer sürecini, bu yüzden iyi yönettiğimizi düşünüyorum. Biri gelmiyorken, arkada bekleyen isim daha iyi oluyor.

Grillitsh'e dönersek. Son gün Ajax'a imza attı ve sözleşmesi 1+2 yıllık. Yüksek bir yıllık ücreti de yoktur. En fazla 1.5 milyon avro diyeyim. Galatasaray'a o gün gelse, 3 yıllık sözleşme, 2.5 milyon avro'larda gezecek yıllık ve imza ücreti alacaktı. Son önerilen teklifi beğenmediler. Futbolcu, devamında babası ile yolları ayırdı. O zamandan bu zamana beklediği teklifi alamasa da, önceliğim futbol dedi ve Ajax'a imza attı.

8 yorum:

  1. Oyuncu son güne kadar beklediyse sorunları büyük demektir. Son gün de boşta kalmamak için evet demişlerdir büyük ihtimalle

    YanıtlaSil
  2. Başarılı bı transfer dönemi olarak görüyorum. Bu tecrübeye rağmen çok başarılı ilerleyen yıllarda istikrar olursa çok daha başka noktalara gelebiliriz. O kadar yıl görev yapıp iki oyuncu alacağız diye Dubai gidip eli boş dönüp son dk ozandan gelen parayı diagneye yatiranlari da gördük. Şuan tek sorun hücum futbolunu tam oturtmamamis olmak. Ama sanırım başakşehir de Okan hocamız şampiyon olduğunda da gümbür gümbür başlamıştı diye hatırlıyorum. Şu dönemi en az hasarla ilerletirsek masada sahada her yer de güçlü bir Galatasaray göreceğiz İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dönemi başarılı nitelendiriyorum. Bakalım nihayet erdirebilecek miyiz?

      Sil
  3. Galatasaray'in teklifini kabul etmedigi icin kendisi de pismandir zaten yerine alinan oyuncuyu da mutlaka duymustur ayaklari yere basmistir viraz son gün 1milyona razi olunca. Bizim icin hayirlisi oldu gelseydi Oliviera ile zaten olmazdi ve etiket olarak da bence bu sezonki transfer dönemi kulübe yeniden prestij de kazandirdi hem de büyük paralari büyük oyunculara verdik orta seviyelere degil, iyi ki gelmemis.

    YanıtlaSil
  4. Bu sezon transferleri çok iyi gerçekten. Umarım bu kadro 2-3 yıl korunur ve çok fazla değişiklik yapılmaz.İstikrarı yakalamamız lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir