9 Eylül 2022 Cuma

Neredeyse Feghouli parası değil mi?


Transferde son dans, adının hakkını verdi. Eylül ayını bekliyoruz derken, böylesini tahmin etmedim. Gelen futbolcuların kalitesi ve maliyetleri, neden beklediğimizi gösterdi. Boşuna değil hiçbir şey. Dursun Özbek başkanlığında, Erden Timur'un futbol aklıyla birlikte, yaşanabilecek en iyi transfer dönemlerinden biri. Transfer yaparsın, çok büyük isimler de getirirsin. Bunları çok yaşadık. O büyük isimleri, böylesine uygun maliyetlere getirmek kastım.

Neredeyse Feghouli parasına, 5 tane transfer yaptın. Icardi, Mata, Ross, Rashica ve Yusuf Demir için toplamda 5.2 milyon avro veriyorsun. Feghouli'nin bonusunu, maş başısını, primini, osunu, busunu ekle, neredeyse bu fiyat. Belki de direkt bu fiyat hatta. Transferin son günü, atabileceğin en iyi adımları, uygun maliyetlere çözdün. Erden Timur "transferler gelince göreceksiniz" derken haklıymış. Bu, çok kıymetli bir futbol aklı.

Icardi'nin PSG'den aldığı maaşın sadece 750 bin avro'sunu karşılıyoruz. Hayatımda gördüğüm en büyük transfer soygunlarından biri. Galatasaray adına en iyisi dahi olabilir. Son ana kadar boşuna beklenmemiş, uğraşın sebebi buymuş. 3 - 3.5 milyon avro'luk kısmını Galatasaray'ın karşılamasına hazırdım. Tutmaması gibi bir ihtimal düşünmüyorum da, Galatasaray'ın zararı yok bu işten. Kazancı ise çok büyük olabilir.

Yusuf Demir gibi bir wonderkid'in bonservisi de 6 milyon avro. Onu da, 4 yıla yayılmış şekilde, 5 taksitle ödeyeceksin. 650 bin avro yıllık ücretle başlayacak, 4 yılda da en fazla 950 bin avro'yu görecek. Bu da soygun mesela. Mathias Ross'un da bonservisi 1.75 milyon avro. Onu da, 4 eşit taksitle, 2 yıla yayılmış şekilde ödüyorsun. Yıllık ücretine bakınca, 400 bin avro. Böyle bir yetenek için yine bedava.

Milot Rashica'da ise satın alma opsiyonunun olmaması beni üzdü. Şu transferler arasında çok konuşulmuyor olsa da, çok değerli iş. Burada başarılı olacağını ve tutunacağını düşünüyorum. Takımda tutmak adına çok çabalayacağız. 1.5 milyon avro'luk yıllık ücreti çok makul. Mata da 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı ve 1.9 milyon avro kazanacak. Onunla alakalı ayrı bir yazı yazacağım. Bazı algılar var çünkü, onu aydınlatmak lazım.

16 yorum:

  1. (Emre)
    Cok basarili isler gelenler. Erdem Timur mukemmel is basardi. gelen transferlerde Erdem Timur sorumlu oldugunu biliyoruz, da ayrilanlar da Cenk Ergun mu sorumlu? Bilen varmi? Soruyorum cunku yerlilerin degerli oldugu bir dønemde Emre Kilinc ve Taylan gibi bircok takimda cok rahat ilk 11 oynayacak isimlerden kiralik ucreti bile alamadik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gidenlerde de sorun görmedim. Son günlere girdin, teklif alamıyor bu isimler. Gönderip, parlatmaya, ayağa kaldırmaya bakacaksın. Birçok takımda 11 olabilecek isimler, Ankaragücü'ne gidiyor. Öyle düşün.

      Sil
  2. Müthiş bir planlama ile kadrodaki oyuncu sayısı artırılmadan, maaş dengesi bozulmadan, yatırım transferlerinde riske girilmeden (sadece Yusuf Demir, ve 6M bonservis onun için yatırım sayılmaz), garanti transferlere gidilirken kadronun yaş ortalamasını da artırmamaya özene gösterilerek tamamlanan bir transferi dönemi geçirdik. Yönetim, daha doğrusu Erden Timur, baskı altında sakinliğini koruyarak planlamanın dışına çıkmamayı başardı ve bundan sonra yapacaklarıyla ilgili bir fikir vermiş oldu. Galatasaray da yönetim bazında son 20 yılın özeti olan kaos ve istikrarsızlığın nihayet son bulacağını görebiliyoruz, bu olduktan sonra zaten başarı gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş ortalamamiz da yüksek değil bence. İyi bir denge oluşturduk.

      Sil
  3. wanda'ya açıktan 1-2 milyon vermişizdir bunu kimse inkar edemez. ha verilir tabii icardi gibi bir golcü için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilemem. Yazılı olmayan şeye de, vardır diye bakamam :)

      Sil
  4. Gittiği gün yeni Erdem Timur'umuzu bulmalıyız diyeceğimiz bir yöneticimiz oldu. Uzun yıllar aynı şekilde Galatasaray'a hizmet etmesi dileğiyle. Sadece transfer değil her konuda yaptıkları ile hepimizin takdirini aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur'un eli sürekli taşın altında. Büyük emekçi.

      Sil
  5. Güzel bir transfer dönemi geçirdik. Hatta yönetim geç başlamasına rağmen iyi iş çıkardı. Gidenlerin en azından maaşları yük olmayacak ve oynayarak geçecekler sezonu inşallah. Bu da birşey. İcardi transferi için söylenecek tek şey bunu ancak FM de editör ile yaparsın. Emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir dönem geçirdik. Gerçekten takdiri hak ediyor.

      Sil
  6. Bu isimlerin neredeyse hepsi sana maç kazandiracak isimler ve neredeyse hepsi bir Babel ya da Feghouli parasina geldi, inanamiyorum vizyon farki bu iste olay Assuncao'dan nerelere geldi ya da Esref Hamamcioglu kazansaydi ne olurdu diye dusunelim kiymet bilelim.
    Şampiyon dahi olmasak bu futbol aklinin arkasinda durmamiz lazim zaten bu kadro 3. Olmaz.
    Zor zamanda elini tasin altina koyan, sadece birkac ayda ezildigimiz gunlerden gurur duydugumuz gunlere tasiyan Dursun Baskan, Erden Baskan ve Metin Ozturk'e ve ekiplerine hepsine destek olmamiz lazim sira bizde sosyal medya, yorum, forma, ürün almak vs. Bu yönetimdeki heyecani desteklemiz lazim, ne geliyorsa elden yapacagiz, ben hemen bir Mertens formasi ismarladim Trden, ogluma da Icardi ve kendi isminin oldugu bir tane yaptirmam lazim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana forma yok mu peki :)

      Sil
    2. Turkiyeye geldigimde iletisime geceriz :) yilbasinda gelecegim yuksek ihtimalle Burak Bey.

      Sil
    3. Tamamdır, sözü aldım :)

      Sil
  7. Nereden baksak müthiş bir transfer dönemi oldu , hem hemen hemen her mevkinin alternatifi oldu 6 hariç hem çok lehimize koşullarda yaptık transferleri, hem de tecrübeli oyuncu ile genç parlatabilecegimiz oyuncuları çok iyi harmanladik. Torreira sakatlanmasın tek dileğim bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 niye hariç :) Torreira / Midtsjö / BerkanKutlu rotasyondan daha kalitelisi ne olacak?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir