26 Eylül 2022 Pazartesi

Neyse, eğrisi doğrusuna geldi diyelim


Bayram Bektaş'la anlaşma imzalandığında, o gün itibarıyla yeni teknik direktör arayışları başlamıştır demiştim. 5. ya da 6. hafta gibi de değişimi bekliyordum. Dediğim gibi oldu, 5. hafta sonunda, Bayram Bektaş ile yollar ayrıldı. Peki bunu öngörmek büyük iş mi, elbette hayır. Bile bile lades bunun adı ve az buçuk futbolu takip eden herkes de aynı şeyi söylerdi. Ne oldu dersek, kendine 5 haftalık bir handikap oluşturdun.

Yüksel Yıldırım'ın futboldan anlamasını beklemiyorum da, etrafında da bu tarz isimleri barındırmıyor. Barındıracağını da, işine karıştırmaz, bundan eminim. Yine yazayım, teknik direktörlük için, kendine oyuncak arıyordu. İşine karışabileceği, dediği her şeyi uygulatabileceği bir isim arıyordu. Ertuğrul Sağlam'ın geri dönüşünü konuştuk, ötesi var mı? Hüseyin Eroğlu dersek, keşke yaz dönemi gelseydi. O gün de dile getirmiştim ama böyle bir kulüp sahibinin varlığında, en iyisi gelse ne yapabilir?

Avantaj ne dersek, elinde iyi bir takım var. Hoca da bu işe kafa yoran, kendini geliştiren, kaliteli bir isim. Altınordu'nun hedefi değil de, misyonu vardı. O misyon dahilinde, yarışabileceği kadar yarıştı. 10 yıllık, büyük bir istikrar. Hedefi olan, iddialı bir takımda çalışmasını istiyordum. Samsunspor da, özellikle yaz dönemi için iyi adres olacaktı. Bu dönem de iyi ama handikap var işte. Kendi kurmadığı bir takım devraldı. Yine de iyi takım, doğru dokunuşları bekliyoruz. Hedef de Süper Lig. Hiçbir şey bitmiş değil.

İşin komik yanı şu. Yüksel Yıldırım geçen hafta maç sonunda, Hüseyin Eroğlu iddiasını yalanlarken, hoş bir tavırla bunu yapmadı. Küçümseyici konuştu. Samsunspor'un hedefleriyle bağdaşmayacağını, baskıyı kaldıramayacağını söyledi. 1 haftada ne değişti de, Hüseyin Eroğlu imzayı attı. Hocaya da helal olsun, ben olsam o açıklama sonrasında görevi kabul etmezdim. Yüksel Yıldırım'ı nereye çekersen, oraya geliyor. Hüseyin Eroğlu için yaptığı açıklamalarının ardından, gelen eleştiriler oldu ve sonra fikri değişti sanırım. Birkaç görüşme yapmasıyla birlikte. Neyse, eğrisi doğrusuna geldi diyelim.

2 yorum:

  1. Bence Bayram Bektaş tercihi hatalı değildi. Adam fransızca biliyordu. Fransa alt liglerindeki atletik oyuncular tff 1. ligde iyi iş yapacak oyunculardı. Bence çok mantıklı bir tercihti. Oynanan maçlarda büyük şanssızlıklar yaşandı. Kaçan penaltılar vs. Maalesef başkan sosyal medyadaki goygoycu tiplerin tuzağına düştü. Aynı tuzağa Ertuğrul hocayı yollarken de düşmüştü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalı değil, bile bile ladesti. Başarısız olacaktı, oldu da. Ben şaşırmadım. Dediğim haftada yollar ayrıldı hatta. Başkan'a bu tuzak yaz dönemi kuruldu ve Bayram Bektaş'ı göreve getirdi. Büyük hata. Bu teknik adamı öven de gördüm de, gözüm açıkta gitmez :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir