2 Eylül 2022 Cuma

Omar'la yolların ayrılmasının doğru olduğunu düşünüyorum


Omar'ın yapmış olduğu açıklamaya bakınca, kendisine yaz dönemi teklifler geldiğini, bunu kulübe bildirdiğinde de, onunla devam etmek istediklerini söylediklerini söylüyor. Transferin son günlerine doğru ise, Boey'in artan performansı ve kendisinin kötü kamp dönemini düşünerek, yolların ayrılmak istendiği belirtilmiş. Transferin son günleri olduğu için de, kulüp bulmakta zorlanmış. Bunlar Omar'ın söyledikleri. Elbette içinde doğru olduğu taraflar vardır da, kulübün de gerçekleri var. Yaşanması gereken bir ayrılık. Süreç doğru mu, yanlış mı ilerledi, bu karar hepimizin.

Teşekkür mesajı yayınlanmadan, tek taraflı fesih haberi verildi. Futbolcuyla yaşanan sorunlar doğru yani. Menajeri kaynaklı sorunlar aslında. Futbolcunun sözleşmesi fesih edilmek istenirken, menajerinin yaklaşımı pozitif olmamıştı. Omar, bu kulüpten iyi bir ücret alıyor. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı ve bu sezon alacağı tüm ücreti, bonuslarıyla birlikte istedi. Burada futbolcudan da iyi bir yaklaşım beklersiniz.

Tek bildiğim, Galatasaray'ın Omar'ın her şartta yanında durduğudur. Profesyonelce değil, duygusal yaklaştı. Bu da olması gerekendi. 6 ay içinde fesih hakkı vardı yoksa. Omar'ın yanında duruldu ve futbola yeniden döndürüldü. Bence güzel de bir hikayeydi. Sonrasında beklenen performansı veremedi tabii. Maçlarda oynadı, şans buldu, kampta gördük. Yaz başında bu hamle yapılabilirdi tabii. Belki kulübün tek yanlışı odur.

Omar'la yolların ayrılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Kulüp de bu noktada kendi çıkarlarını düşünmek zorunda. Önüne bakacak. Dubois / Boey iyi rotasyonken, Omar ile devam edilemezdi. Omar'ın iyi niyetli olacağını ve Fifa'ya gitmeyeceğini düşünüyorum. Gidecekse de, şu ana kadar ki kulübün iyi niyetini ve ona yaklaşımını çöpe atmış olur. İşin vicdan tarafı da bunu ister. Omar'ın yolu açık olsun, bundan sonraki kariyerinde başarılar.

12 yorum:

  1. 3 tane yabancı sağ bek sahibi olduğumuz için de en zayıf halka oydu boey küllerinden doğdu gibi. Gözüne olanlardan sonra zaten artık eskisi gibi olmayacak belliydi.ameliyat olurken de vefa sahibi ve vicdanlı davranıldı. Doğru karar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğru karar. Artık duygusal olma zamanı değil.

      Sil
  2. Bütün kulüpler finansal fairplay kiskacinda, Besiktas'in bugün yaptigi anlasmayi gördük kisacasi kulüp de bir sekilde faydalanamayacagi oyuncuyla yollari ayirmak zorunda, burada bir eksik varsa da kulüpte degil Okan Hoca"da oldugunu düsünüyorum zira önceden planlarimda.yoksun demesi gerekirdi zaten Okan Hoca'nin en büyük sorununun kararsizlik oldugu günden güne her ciddi gazeteci tarafindan söylenmeye basladi.
    Sonuc olarak Galatasaray Omar konusunda üzerune düseni hatta fazlasini yapmistir, Mustafa Cengiz yine hakli cikmistir, mekani cennet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden planlarımda neden yoksun desin? Boey gitmek istiyor, o an elde başka bek mi var? Kampta gördü, denedi. Olmadı, Boey kazanıldı. Mustafa Cengiz ile ne alakası var konunun?

      Sil
    2. Önceden dedikleri ikinci kamp icin, Omar'in olmayacagi ilk kamptan belli olmustu görüsü hakim bircok yayinda konusuluyor su ara benzer seyler birkac ayri yorumcudan benzer seyler duydum, Mustafa Cengiz konusu ise yine bir yayinda konusulana göre Mustafa Baskan bu olay olduktan sonra sürecin cok uzayacagi belli olunca profesyonelce halledilmesini talep ediyor gelinen nokta yine onu hakli cikardi deniyor, saniyorum bu aralar gündemi cok takip etmiyorsunuz.

      Sil
    3. Ben öyle bir şey duymadım. Deniyor, ediyorlarla da gündem oluşmuyor. Kim diyor :)

      Sil
  3. Sağ bek bölgemiz defansif anlamda çok kuvettliydi Omar oynarken ama bizim sağ bek lanetimiz Omar'a da kötü etki etti. Yolları ayırmak mantıklı. Fakat yazın isteyen vardı da biz kal dediysek. O kal diyeni takımdan kovmak gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın isteyen olsa, emin ol ki, yıllık 1.4 milyon avro alan yedeğini satarsın :)

      Sil
  4. Omar'ın yaptığı kurnazlık.Sezon başında düşünülebilir ama sonuçta kampta döküldü.Ne yapacaktık? Omar'ın toparlamasını mı bekleyecektik?Boey devreye sokuldu ve başarılı oldu. Futbol performans oyunudur ve isimle biryere gelemezsiniz.Omar kurnazlık yaparak Okan Hocayı suçluyor. Bu takımın kendisini 1.5 yıl beklediğini unutuyor. 3 yılda 4.2 milyon euro alacak.Kaç maç oynadı? Ne verdi? Galatasaray istese sözleşmesini feshedilirdi.Kendi hatasından kaza geçirdi ve Galatasaray arkasında durdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakıldı işte, denendi. Denenmese yine eleştiri. O kadar kötüydü ki, gideceğim denilen Boey'i tuttular. Omar burada sorunu kendisinde aramalı.

      Sil
  5. Bir futbol kulübü duygusal kararlar vermez, vermemeli. Kurumlar mantık çerçevesinde hareket ederler. Peki ne yapılmalıydı? Kazadan sonra omarın sözleşmeli feshedilmeli ve omar için galatasaray taraftarları bir yardım kampanyası yapmalıydı. Böylece hem vicdani hem de mantık olarak en doğru iş yapılmış olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de vermez ama o an yolları ayırmamak bize yakışan karardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir