2 Eylül 2022 Cuma

Roland Sallai & Galatasaray, istikrarlı futbolcuları seviyorum


Avrupa'nın önemli liglerinde transfer bitti. Türkiye Ligi açısından, fırsat ya da sekeni kovalama vakti diyoruz. Roland Sallai ismi de Galatasaray'ın gündemine gelmiş. 25 yaşında, Freiburg'un futbolcusu. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynasa da, bu yıl daha çok 10 numarada kullanıldı. Sol kanat ve forvette de oynamışlığı var. İstikrarıyla öne çıkacak bir isim. Freiburg performansı, uzun zamandır, belli bir çizgide devam etmekte. 

Futbolcu "Rogon'un", bu da atlanmasın. Bu menajerlik firmasını, Fenerbahçe ile çok anarız. Yıllardır bu firmadan, birçok isim aldılar. Kimi iyi çıktı, kimi felaket. Şu an Galatasaray açısından düşününce, pek de menajerlik firması düşünecek halde değiliz. Önümüze öneriler gelecek, bunları değerlendireceğiz. Icardi dışında, ana hedef şu diyeceğimiz kimse yok. Transfer yapılmak istenen mevkiler var, isimleri ise bilemiyoruz.

Roland Sallai, istikrarlı, belli bir çizgide ilerliyor. Müthiş bir yıldız değil ama takımın seviyesini yükseltecek. Sıkıntılı tarafı tabelası gibi görünse de, 7 gol 7 asist bandında geziyor ve bence bu iyi rakam. Joker yapısı da artı. Kanat olur, forvetin arkasına kayar. Fena bir bitirici değil, topla kat edebiliyor, dripling özelliği iyi. Teknik seviyesi, yeteneği de iyi düzeyde. Kanat rotasyonuna mutlaka can verecektir.

Takımın kanatlardaki yedeği, Emre Kılınç ve Barış Alper Yılmaz. Barış Alper Yılmaz yükselebilir de, Emre Kılınç'tan yana umudum yok. Kanatlar adına, rotasyonun kalitesine baktığımızda ise iyi seviyede değiliz. 11'de oynayan isimler de sallanıyor, formda değiller. Forma rekabeti lazım, kalite yükselmeli. Bunu da istikrarlı isimlerle sağlayabilirsek ne ala. Roland Sallai de istikrarlıyla öne çıktığında, ne alacağını az çok kestirebiliyorsun.

7 yorum:

  1. Yerli zorunluluğu varken bu tarz bir ismin Kerem veya Yunus'u kesmesi zor bence. İkiside formayı az çok garanti görecektir. Ya daha büyük bir isim almalıyız ya da geleceğe yatırım olacak bir isme yönelmeliyiz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli hakkını kalede kullanmaya başlamak lazım. Artık okan kocuk kaleye geçmeli. Hem okan in ayakları daha iyi topu oyuna sokmak konusunda. Böylece uzun topla çıkarken isabetli pas oranımız da artar. Bu yerli kuralının da bir an önce değişmesi gerekiyor. Tff buna acil çözüm bulmalı. Sahada bulunma zorunluluğu yerine kadroda altyapıdan oyuncu zorunluluğu artabilir mesela.

      Sil
    2. Muslera varken, o hakkı kalede zor kullanırız ama haklısın.

      Sil
    3. Zor mor ama kullanmak gerekiyor. Saha içine yazacagimiz +1 yabancı anlamına geliyor bu. Evet muslera canımız Birtanemiz ama şu an ki zorunluuklarimiz da belli. Muslera ya çok fazla ücret verdik maalesef yine de okan kocuk un kaleye geçmesini gerektiriyor şu an ki durum.

      Sil
    4. Gerekiyor da, zor işte. Bence de kullanmak gerekiyor yoksa. Sanmıyorum kullanılacağını.

      Sil
  2. Macaristan milli takımında Euro 2020'de izlerken çok beğenmiştim. O takımda çok iyi görünüyordu çünkü Macaristan hocası çok sağlam bir oyun oturmuştu ve iyi de oynuyorlardı. Kısacası sistemin ve oyunun hazır olursa oyuncu da yükselir. Bizde eksik olan şey oyun. Oyuncu değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi bir takım oyuncusu. Keşke alabilsek de, şu gün zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir