23 Eylül 2022 Cuma

Ön liberoda denenmesi, asıl enteresan olan değil mi?


Cicaldau'nun Suudi Arabistan günleri nasıl gidiyor diye bakınca, 3 maçta sadece 1 kez 90 dakika sahada kaldığını görüyorum. 3 maça da 11'de başlamış ve gol / asist katkısı yok. İlginç olan ise, bu 3 maçta, birbirinden farklı rollerde oynaması. Bir maçta ön libero, bir maçta merkez orta saha, bir maçta da forvetin arkası. Ön liberoda denenmesi, asıl enteresan olan değil mi? Galatasaray'a gelirken ki rolü neydi, şimdi nereye evriliyor.

Evrilme denilince, Ayhan Akman'ın dönüşümü aklıma gelir. Gaziantepspor günlerinde neredeyse forvet oynuyordu. Beşiktaş'ta 10 numara, Galatasaray'da ise 6-8 numara. Lucescu onu, 6-8 numara gibi oynatmak istediğinde isyan etmişti. Kariyerinin geldiği noktaya bakınca, onun için doğru dokunuştu. Cicaldau için ise aynısını diyemem. Fatih Hoca onu "Barellam" diye seviyordu. İtalya Milli Takım'ındaki Barella rolünden o kadar etkilendi ki, Cicaldau'yu da öyle kullanmaya çalıştı.

4-3-3 oynuyorduk ve Cicaldau da orta sahanın merkezine kaydı. Romanya'da uçup kaçarken, forvetin arkasında, 2. forvet gibi oynuyordu. Gol özelliğiyle ön plandaydı. Biz onu geriye kaydırdık ve rakip kaleden uzaklaştırdık. Etrafını da Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı yapınca, 3 futbolcu da birbirini bozdu. Hepsine tek tek bakınca yararlı isimler de, bir arada olmadılar. Cicaldau da kaybettiği intifa ile, kendini Suudi Arabistan'da buldu.

Suudi Arabistan da, zaten az buçuk olan piyasasını, daha da sıfırlamak adına ideal adres. Orada oynuyor olması bir şey ifade etmez. Luyindama da oynuyordu, ne oldu? Gün sonunda, Antalyaspor'a kiralandı. Cicaldau'nun da geri dönüşü farklı olmayacak. Kira ücreti almadan, maaşı karşılığı göndermek zorunda kalıyorsun. Takımda kalsa desem, burada da şansı yoktu. Okan Hoca da denedi, olmadı. Beklentim olsa da, beklentimin dışında gelişen ve dibe doğru sürüklenen bir kariyer.

7 yorum:

  1. En mantıklı olan Sivas’a kiralamaktı. Hem Avrupa maçlarında oynayacaktı hem de bizim lig Arabistan liginden daha kaliteli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivas'a özellikle oyuncu göndermiyoruz ama haklisin en azindan Ankaragücü vs yapar güclenirdi simdi fizik ve mücadele acisindan da iyice geriye düsecek ki fizigi elestirilen bir oyuncu, Galatasaray acisindan da yine kötü bir kiralama gercekten.

      Sil
    2. Ben de, ülke içinde kalmasını değerli bulurdum. Gözden uzakta, zor.

      Sil
    3. Burada vitrinde olacakti abi şaka maka bizim lig ciddi ciddi takip ediliyor büyük kulüp scoutlari tarafindan.

      Sil
  2. Cicaldau'dan bağımsız olarak. Şu son gün takımdan ayrılan oyunculardan kim nereye gitti halen daha kafamda toparlayamadim. Bununla ilgili bir yazı da olsa olsa keşke:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taylan ve Kılınç Ankaragücü'ne gitti, Ömer Bayram Eyüp'e, Oğulcan Çağlayan Giresun'a. Cicaldau, Arap diyarına. Başka kim gitti :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir