13 Eylül 2022 Salı

Saha kenarında da büyük bir kariyer onu bekliyor


Arda Turan'ın futbolu bırakmasını bekliyorduk. Bunu da, Galatasaray forması altında başarmış olmasından dolayı da mutluyum. Bu tarz veda yazılarında, genelde iyi yönler konuşulsun istenir. Elbette bunların altı çizilecek de, tüm kariyeri, özellikle de Arda Turan'ı konuşurken, bazı noktaların altını çizmek zorundasın. "Olmasaydı sonumuz böyle" diyeceğimiz birçok an var kariyerinde. Yine de orayı aşıp, Galatasaray'a geri dönebilmeyi başardı. Galatasaray özelinde de tepki çok daha büyükken, çoğu taraftar adına bu dindi. Onlardan biri de benim.

Galatasaray'a yanlışı olmadığını ben de biliyorum. Sevmediğim nokta, içine girdiği ruh haliydi. O da, Barcelona transferi sonrası oldu. Ülkenin içinde bulunduğu ortama kapıldı gitti, hakkında türlü skandal haberler görmeye başladık. Futbolundan öte, sadece saha dışını konuşuyorduk. Oysa bu adam, bir Türk futbolcunun erişebileceği en büyük kariyere sahip. Bu kariyere, başka bir Türk futbolcunun ulaşmasını da zor görüyorum.

Galatasaray altyapısından çıktın, Atletico Madrid'e müthiş bir bonservise gittin. Orada La Liga kazandın, yerel kupaları, Süper Kupa'yı gördün. Üstüne Şampiyonlar Ligi finali oynadın. Bunları da yaparken, takımının olmazsa olmazlarından biriydin. Bu başarılar da seni, çok daha büyük bir bonservis karşılığı, Barcelona'ya taşıdı. Barcelona'da da fena başlamamışken, bir anda futbolla bağı koptu sanki. Sonrası da Türkiye'ye dönüş.

Galatasaray'a daha önce dönememesi, bahsetmek istemediğim o sıkıntılar kaynaklı. Daha önce dönebilir ve burada da çok daha büyük başarılara imza atabilirdi. Başakşehir döneminin de onun adına kayıp olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'a geri döndüğünde, beklediğimden çok daha iyi ve etki eden bir Arda Turan vardı. Düşünsenize arada o 6 aylık boşluğu yaşamamış, Tudor zamanı Galatasaray'a geri dönmüş Arda Turan'ı?

Ya da, Fatih Hoca'dan keşke daha önce özür dileseydi. O kopukluk da, Arda Turan'ı Galatasaray'a geç taşıdı. Neyse, böyle yaşanması gerekiyormuş diyelim. Arda Turan'ın, Galatasaray forması altında da müthiş istatistikleri, şampiyonluğu var. Büyük bir futbol aklı. Teknik direktör mü olur, idareci mi bilmem de, saha kenarında da büyük bir kariyer onu bekliyor. Galatasaray'la da yolu mutlaka kesişecektir.

14 yorum:

  1. Arda'nın 2008-2009 sezonunda Ali Sami Yen'de Trabzonspor'a attığı golü hatırlıyor musun ? Bence Galatasaray kariyerindeki en güzel gol o idi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmek lazım ama en akılcı olanı o olabilir.

      Sil
  2. Ben hiçbir şart altında adı Galatasaray'la anılsın istemiyorum. Futboldan öte konularda yanlışları var. İnsan olarak bitti gözümde, futbolcu, teknik adam, idareci olarak iyi olsa kaç yazar.

    YanıtlaSil
  3. Yaptıkları sonrası takıma dönmesini hiç istememiştim bundan sonra da saha kenarında da görmek istemem.

    YanıtlaSil
  4. Teknik direktörlük konusunda farklı düşünceleri var. Başarılı olur veya olamaz onu bilemem fakat kesinlikle farklı bir etki bırakacaktır teknik direktörlüğe başladığında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir futbol aklı ve geçmişi var. Bu işe de kafa yoruyor.

      Sil
  5. valla başakşehir ile içeride oynadığımız final niteliğindeki bi maçta sahada takındığı tavırları, yaptıklarını ben unutmam. emre ağabeyi ile her türlü çirkefliği yapmışlardı. topunu oynayarak bizi yenmeye çalışsa eyvallah ama o gün bi düşman edasıyla sahadaydı. gücü yetmedi tabi. sonra başa çıkamayınca tekrar galatasaraylı kimliğini hatırladı heralde. ve bi de sorsan galatasaray'ın çocuğu, has galatasaraylı filan. o sevgiler profesyonellerde çok zor olur, camianın evlatları biz taraftarız. taraftar dışındakiler masaldan öte bişey değil. dediğim gibi o maçta gerçek yüzünü gördükten sonra arda turan'a negatifim. o günkü arda'yı unutanlar ya da farkedemeyenler de kendi bilir tabi. saygı duyarım onlara da.

    YanıtlaSil
  6. umarım bizden uzak olur. gs efsanesi falan da değil 1 tane şampiyonluğu var. geçerken uğrayanlar bile 2-3 kere oldu burada. malatya maçında 11 çıkmasa şampiyonduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemezsin onu. Beşiktaş maçında da 3-1'i bulan o. Aynı sezon içinde çok iyi oynadığı, büyük iş çıkardığı maçlar var. Yanlış bakış açısı.

      Sil
  7. Bin yıl da düşünsem bu adamın 6 ay oynamayacağını bildiği halde barcelonaya neden gittiğini anlayamam.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir