9 Eylül 2022 Cuma

Son günün mükemmel transferleri arasında, üzüldüğüm tek bir detay var


Son günün mükemmel transferleri arasında, üzüldüğüm tek bir detay var. Milot Rashica'nın kiralık transferinde, opsiyon detayı olmalıydı. Beşiktaş, Weghorst'u kiralarken, takımın bir alt lige düşmesinden kaynaklı hakkı kullandı. Bedelsiz olarak kira çıkışı vardı ve bu sayede transfer gerçekleşti. Yine de opsiyon detayı var onlarda. Rashica'da da böyle bir madde olabilir ve bu sayede transferi "bedelsiz kira" şeklinde olmuştur.

Opsiyon da olsun isterdim. Transferin bitimine 1 gün kala bu hamleyi yapmaya çalışınca, pazarlığa zaman yoktu belki de. Yine de çoğu transferin, uzun zaman diliminde görüşüldüğünü biliyoruz. Icardi ve Yusuf Demir transferleri, neredeyse 2 aylık bir zaman dilimi. Son günler biraz da menajer önerileri üzerine diyelim. Öne düşen fırsatlar oluyor ve bazı transferler de böylelikle gerçekleşmiştir. Çoğu transferi, bittiği an öğrendik. Bu da müthiş bir detay.

Bu ligin bazı "bug" unsurları var. Onyekuru'yu böyle değerlendirelim mesela. Olayı nedir dersek, hızlı, fırsatçı, gole oldukça yakın ve sürekli savunma arkasına koşu atan bir kanat. Öyle bir havası var ki, sürekli gol pozisyonunun içinde. Düzenin de işleyince, skor olarak seni taşıyabiliyor. Galatasaray'ın da bu sezon, koşucu bir kanada ihtiyacı vardı. Sadece koşucu olması da yetmiyor tabii, gole yakın olması da kıymetli.

Rashica, Onyekuru'nun üst modeli. Oyun aklı daha üst düzeyde olan, biraz daha güçlü, şutör bir isim. Sadece bitirme tarafında olmayacak, seni de sürükleyecek. Çalışkan da, oyun içi katkısı çok yüksek. Efecan Karaca'yı almalıydık diyordum ya, ligin bug'larından biri de o. Onyekuru ve Efecan Karaca'yı aynı potada eritmiş oluyorsun. Böyle bir futbolcunun da, buralarda tutunamama şansı olduğunu düşünmüyorum. İyi iş çıkaracak ve sezon sonunda onu takımda tutmak isteyeceğiz. Opsiyon da yokken, elin güçsüzleşebiliyor.

8 yorum:

  1. Aynı fikirdeyim inşallah iyi oynar ve Floryanın suyundan kana kana içer bizde kalır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda tutunacak isim, çok kaliteli. Gösterecek bunu da en kısa zamanda.

      Sil
  2. Derbi maçlarında 4-2-3-1 oynayacağız sanırım. Orta ikili torreira ve mijtsö, kanatlarda Rachicave Yunus, 9 numarada mertens onun önünde icardi

    YanıtlaSil
  3. Ben de isterdim opsiyon , büyük ihtimal tekrar yükselişe geçip üst düzey bir takıma gidecek, ama yönetim bu transfer harekatında her ayrıntıya dikkat etti, eminim koymaya çalışmışlardır. Diğer bütün transferlerimiz inanılmaz koşullarda çözülmüş, bu kadarı da nazar boncuğu olsun. Nasıl olsa Yusuf, Yunus gibi çok potansiyelli kanatlarımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat rotasyonu zayıf derken, ligin en iyisi haline geldi.

      Sil
  4. benimde tek üzüldüğüm tek nokta anne-babası türk olan yusuf demirin türk olmaması :) kulübten hukuk işleriyle ilgilensin diye maaş alan kim varsa bu konuyla ilgilenmeli ve çalışmalı.amerikalı basketçi milli takımımızda oynuyor,brezilyalı futbolcular milli takımımızda oynuyor.burdan sesleniyorum yöneticilerimize bu iş çözüme kavuşturulmalı.sonrasında da sezonluk 25-30 maç ilk11 oynatılmalı bu yetenekli çocuk.onunla ilgili mesud özilinde ötesinde 2. bir ilkay gündoğan bile olabilir hissiyatı var herkeste..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kural da saçma sapan. Mutlaka değişecek de, bakalım..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir