12 Eylül 2022 Pazartesi

Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç, Ankaragücü adına müthiş transferler


Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç, Ankaragücü adına müthiş transferler. Tolga Ciğerci'yi de ekleyince, 11 için +3 yerli aranan ortamda, çoğu takımda olmayan lükse sahip oldular. Transferin son günlerine doğru, ciddi yatırımları var. Her Süper Lig dönemlerinde aynı şeyleri konuşuyoruz tabii. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'ın da kiralık gitmelerine rağmen, Galatasaray'da aldıkları rakamın üstüne imza attıkları söyleniyor.

Galatasaray'ın çok büyük beklenti duyduğu 2 yerliydi. Ne oldu da bu noktaya gelindi bilmiyorum. Emre Kılınç'ın Sivasspor dönemiyle, Galatasaray dönemi arasında fark var. 40 metreden korkmadan şut atan adam, Galatasaray'da topa vurmaz oldu. Galatasaray kariyeri de iyi başlamıştı. Orta sahanın merkezine geçti, asıl potansiyeli burada dedik, bağlantıyı müthiş sağlıyordu. Sonrasında anlamadığım şekilde kesildi ve yeniden kanat rotasyonunda izler olduk.

Fatih Hoca'nın en büyük hatalarından işte. Kendi eliyle gerçekleştirdiği kazanımdan vazgeçmesi. Emre Kılınç'ın başlangıcı, Mert Hakan Yandaş'ın ötesindeydi. Bugün ise Mert Hakan Yandaş önde ve Emre Kılınç, Ankaragücü'ne kiralanan isim. Umarım toparlar, yeniden ayağa kalkar diyeceğim de, çok fazla umudum kalmadı. Kanat oynayacaksa bu seviyede olmayacak, tek yolu yine orta saha. Galatasaray'a gelirken gösterdiği duruşu, para için "Mert Hakan Yandaş" misali hareket etmeyişini unutmayacağım.

Taylan Antalyalı'yı ise çok severim. Galatasaray'da "kaptan" olarak görmek istediğim isimlerdendi. O gelirken beklenti daha düşüktü de, Fatih Hoca onu 6 numaraya kaydırınca, müthiş bir performans gösterdi. Alternatifsiz şekilde, istikrarlı ilerlerken, yaşadığı sakatlık sonrası toparlayamadı. Avrupa Şampiyonası için ameliyatı erteledi, dönüşü ise daha felaket oldu. Kötü performans verdi ve günah keçilerinden biri oldu. Sonrasında toparlaması zor.

Onun toparlaması ve Galatasaray'a güçlü bir şekilde dönmesi bence olası. Galatasaray orta sahası adına, alternatif olabileceğine inanıyorum. Ayrılıklar doğal, burada şansları kalmamıştı. Yine de, daha iyi transferler yapmalarını beklerdim. Daha iddialı ve üst sıralara oynayabilecek takımlarda izleyebilirdik diye düşünüyorum. Transferin son günü, iş biraz daha onlar adına maddi tarafa döndü gibi. Hayırlısı olsun diyelim.

6 yorum:

  1. Ömer Erdoğan'la birlikte çok iyi olabilirler. Teknik direktör anlamında doğru bir seçim yapmışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım iyi iş çıkarırlar da, güçlü dönerler.

      Sil
  2. Emre Kılınç çok iyi oynarken kırmızı kart sonrası kesildi ve birdaha düzelemedi. Taylan ise ameliyat ve kontrat uzattıktan sonra toparlayamadı.Ikisi de hala değerli oyuncular.Umarım oynayıp iyi şekilde dönerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans şu an onlara gelen. Toparlanmaları lazım..

      Sil
  3. hocam benim taylan'dan bir gram umudum yok. mümkünse geri dönmesin. hatalı paslarıyla , kaptırdığı topların pozisyon ve gol olmakla sonuçlanmasından usandık. bıçak kemiği delip geçmişti artık. Ankaragücü maçında dikkatle izleyeceğim, bakalım bizde yaptığı muazzam hataları yapacak mı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir