28 Eylül 2022 Çarşamba

Tozlanmış parçalı #2; Yasin Öztekin


Sosyal medyada, Yasin Öztekin'in "prime döneminin" olup olmadığıyla alakalı bir tartışma vardı. 4 sezon Galatasaray forması giydi, 2 şampiyonluğu ve kupaları var. 2 şampiyonlığun 1'inde de, beklenmedik ve çok net katkı verdi. 2014 / 2015 sezonunun, 2. yarısıyla birlikte, müthiş bir ivme yakalamıştı. O performans, "prime" diye adlandırılacak bir dönem mi, bence hayır. Yine de, hakkı tam anlamıyla teslim ediliyor da diyemem.

Galatasaray'ın sol kanadında öyle bir ezber oluştu ki, müthiş katkılar aldık. O ezberi oluşturan isim de Yasin Öztekin. Sonrasında da Bruma, Garry Rodrigues, Onyekuru diye devam ettik. Bugün ise Kerem Aktürkoğlu'nu izliyoruz. Bu listeden, bazı futbolculara kıyasla, Yasin Öztekin'in adı pek anılmaz. Aralarında Galatasaray formasını en çok giyen o olmasına rağmen, ilk sezonundaki görüntüsünü devam ettirememesi sorun oldu.

Galatasaray formasıyla 148 maçı var ve 31 gol, 30 asist gibi rakamı var. Kağıt üstünde bakınca, müthiş. İlk sezonunda öyle bir performans verdi ki, devamını bekledik. Sonraki 2 sezonda, Galatasaray kadrosu da zayıfladı. O zayıf yapı içinde, Yasin Öztekin'in gol ve asist rakamları çok daha artsa da, oyun içi etkinliği aynı şekilde ilerlemedi. Futbol biraz daha şahsileşti ve ilk sezonunun ardından beklediği o yeni sözleşme de bir türlü gelmedi.

Kanat için fena bir bitirici sayılmazdı. Teknik özelliği olan, rakip eksiltme konusunda da oldukça iyiydi. İlk dönemi oyun içi katkı da verirdi. Sonrasında bunu bıraktı. Yine de tüm başarılarda katkı sahibi. Kendisi adına, iyi bir Galatasaray kariyerini geride bıraktı. 2 şampiyonluk, kupalar var. O arada Milli Takım da gördü. Tudor'un yer yer, 3'lü savunmaların sağ kanadı gibi denemelerinde dahi izledik. Sizi bilmem de, ben kendisini çok iyi hatırlarım.

6 yorum:

  1. Benfica maçında kaçırdığı gol olmasa, zihinlerde çok daha başka bir yerde kalırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada golü atsa, bakış açısı yine çok degismezdi.

      Sil
    2. Bir de Fenerbahce macinda kacirdigi benzer bir gol vardi bu ikisini ben de halen unutamiyorum zaten cok iyi bir bitirici degildi, kaliteli bir yerli oyuncuydu bence.

      Sil
    3. Fenerbahçe maçında, o pozisyonu yoktan var eden de kendisiydi. Müthiş de vurdu. Volkan Demirel inanılmaz çıkardı. Orada, hele ki öyle çalımların ardından, daha iyi bir vuruş gelmezdi.

      Sil
  2. Belli bir dönemde çok iyi katkı yaptı takıma. Negatif olan kısmı ise kendini olduğundan çok daha iyi bir futbolcu olarak görmesiydi. Biraz tevazu iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ayaklar yere bassa, o kadar iyi anılacaktı ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir