27 Eylül 2022 Salı

Yana yakıla bekliyordu yeni sözleşmeyi


Babel'in, Vole'ye vermiş olduğu röportajı izleyince, sadece rövanş kovaladığını görebilirsiniz. Galatasaray'dan, yana yakıla "yeni sözleşme" bekliyordu ve istediğini alamadı. Bu beklentisini de birçok kez dile getirmişti. O sözleşmeyi alamayınca, rövanş kovalamaya girişmiş. Takıldığı öyle detaylar var ki, kendisini bu şekilde gündem yapmayı başardı. Torrent, Mertens, Galatasaray'da geçirdiği süreyi neredeyse yok sayışı.

Kendisini Mertens ile bir tutması, başlı başına saçmalık. 2'miz de aynı yaştayız, beni gençleşme ayağı ile yolladılar, benim yaşımda ve benden daha çok kazanacak bir ismi transfer ettiler diyor. Babel, Mertens'den daha ucuz değildi bir kere. Aynı yaşta olabilirler de, birini Juventus isterken, öbürü soluğu Eyüpspor'da aldı. Birini Serie A'daki son sezonu 10 gol üstü, diğerinin ise tüm Galatasaray kariyeri, toplamda 10 golü buldu mu bakmam lazım.

Torrent'i övmüş mesela. Çünkü kendisini en çok kullanan teknik adam oydu. İyi olduğundan kullanılan bir isim de değildi. Babel'e uzun at, sırtı dönük, rakip beke fizik üstünlük kursun, hava topu alsın düşüncesiyle oynadı. Babel'in de Galatasaray'da tek bir iyi dönem var. Beşiktaş ile puan puana sezon bittiğinde, o son haftaları iyi geçmişti. Galatasaray'da geçirdiği 3 sezonun özeti bu. Torrent'i de bu anlamda övmek komik duruyor.

5 metreye depar atmaya mecali kalmamış. Nerede kullanırsan kullan, bir noksan da var. Gidip de kendini Mertens ile bir tutabiliyorsun. Eyüpspor taraftarı kızmasın da, soluğu orada alıyorsun. Yeni sözleşmeyi alsan, bu düşüncelerini yansıtabilecek miydin? Hep böyle düşündüğünü zannetmiyorum. Galatasaray forması giyerken, Beşiktaş dönemi çok daha başarılı olsa da, burada daha mutluyum diyordun.

10 yorum:

  1. Tek olayı kalçasını dayayıp topu kaybetmek ve geriye oynamak olan; ileriye oynadığında ise sağa çekip şut çekmek olan kişi mi konuşuyor. Fatih terimin en büyük hatalarından biriydi babel. Gerçi bonservisi elindeydi ffp yüzünden mecbur kaldı ama bu herif geldiğinden beri doğru dürüst top oynamadı. Topu ayağına beklemesi, aralara kaçmaması tüm takımı etkiliyordu. Ajaxa kiralandığında onyekuru yerine oynadığında takım düzene girmişti. Feghouli ve babel gittiğinde yeni transfer gelmiş gibi sevinmiştim açıkçası. Konuşsun boş boş. Hatta eyüp neden aldı bu adamı anlayabilmiş değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteyince, iyi iş de çıkarıyordu. Tabii bu kısa süre oldu :) Genele bakınca, kötü performans, hayal kırıklığı.

      Sil
  2. Mertens'le benzer olan tek yönü yaşı olduğunu biliyordur umarım. Çok az olumlu şey sayabiliriz Babel'le ilgili Galatasaray döneminde. Ki geldiğinde beklentiler çok yüksekti.

    YanıtlaSil
  3. Biraz daha bol keseden maaş verseydik bunları konuşmazdı. Eyüpspor bizden aldığının çeyreğini bile vermemiştir.

    YanıtlaSil
  4. Tam bir kuyruk acisi röportaji, daha bu yaz futbolu Galatasaray'da birakmak istiyorum haberini hatirliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Arkasından güzel analım dediğimiz her futbolcu illa kendine sövdürecek bir konu buluyor. Takdir ediyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir