12 Eylül 2022 Pazartesi

Yusuf Demir'i kiralamadık, bonservisini aldık


Yusuf Demir, uç potansiyel. Transferin hikayesini konuşmuştuk. Adının Galatasaray'la geçtiğini görsem, transferi olmaz diye düşünürdüm. Hele ki son gün, şu rakamlara. Büyük bir fırsatmış ve bunu en sessiz şekilde hallettik. Ayağının tozuyla da katkısını vermeye başladı. 10 numara gibi oynayabileceğini söylemiştim. Bu maçta da, Mertens yerine oyuna atacağımızı bekliyordum. Potansiyelini, her zerresiyle gösterdi.

Mertens'i, box to box orta saha edasıyla kullanıyoruz. Yaşı var, etkili olacağı nokta da rakip ceza sahası içi ve çevresi. O ise, birçok kez orta sahaya gelerek, top kazanmaya çalışıyor. Bunu da iyi yapıyor bu arada. Çok hareketli, top kazanıyor, pres içinde var. Yine de hücumdaki etkisi düşebiliyor işte. Yusuf Demir oyuna girince, onun gibi oynamaya çalıştı. Daha genç, diri ve hareketli tabii. Bu da, çok daha iyisini göstermesine sebepti.

Futbolcu kendini belli ediyor. Topa ilk dokunuşu, dönüşü, ilişkisi. Teknik yönü çok yüksek, hızlı, bir anda hareketlenebiliyor ve patlayıcı gücü yüksek. İlk dokunuş ve topla dönüşleri de, hücumdaki en kaliteli yönleri belki de. İlk maçından gole çok yaklaştı. 10 numara gibi oynadı bu maçta, yarın kanatlarda da göreceğiz. Hücum adına joker ve elimizi fazlasıyla güçlendirdi. Yarın, öbür gün, olası satışlar sonrasında, direkt olarak yazacağımız isim.

Yusuf Demir'i kiralamadık, bonservisini aldık. Böyle bir potansiyel için, sadece 6 milyon avro ödüyoruz. Bu büyük bir fırsattır. İzlerken büyük keyif aldım. Henüz ayağının tozu, 3-4 gün oldu. Uyum sağlayacak, zamanla çok daha büyüyecek. Keşke yerli olarak kullanabilseydik. O zaman elimiz de daha güçlü olacaktı. 11'e atmak kolay olmuyor, +3 işi çok denge bozmakta. Mata hazır olana kadar, Mertens yerine bekliyorum. Sadece kenardan gelerek değil, 11'i dahi zorlayacaktır.

13 yorum:

  1. mata transferinin gereksiz olduğu bi kez daha anlaşıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa yatan takım değil, oynatmayan takıma karşı oynarsan Mata gibi bir çilingire ihtiyacın var. Asla gereksiz bir transfer değil.

      Sil
    2. Mata transferi gereksiz değil. Olmasa da olurdu ama gereksiz değil.

      Sil
  2. Kural değişikliği olmalı bu çocuk Türk statüsünde oynamazsa çok büyük saçmalık olur. Yabancı sınırı varken Yusuf Demir'in statüsünün yeniden düzenlenmesi şart. Koşullar bu kuralın çıktığı dönemle aynı değil

    YanıtlaSil
  3. Bildiğim kadarıyla Avusturya çifte vatandaşlığı kaldırdı ve Yusuf sadece Avusturya pasaportuna sahip. Prensip olarak zaten lig başladıktan sonra kural değişikliğine karşıyım. Uzun vadede asıl olması gereken yabancı kuralının kalkmasıdır. Kuraldan bağımsız Yusuf'un ilk 11 çıkacağını düşünüyorum uzun vadede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon olmasa da, gelecek sezon bakılır. Mutlaka bir ayar gelir, gelmelidir de.

      Sil
  4. Gerçekten müthiş transfer. İleride çok katkı verecektir.Mertens ve Mata'yı kulübeye mahkum edebilir.

    YanıtlaSil
  5. bu çocuk bambaşka. rıdvan'ı dinledim, arda gülerle kıyaslamak için erken falan diyor. kıskandığı net belli. Arda Güler hele bi 5 dakikadan fazla oynasın da sonra bakalım. Ben yusuf demirin 2-3 haftaya kadar mertens'ten formayı alarak 11 oynayacağı düşüncesindeyim. Baktın ki çözemiyosun 65'te mertens ya da mata'yı atarsın oyuna. Arda güler ne zaman 11 oynayacak? Tamam o da iyi bi yetenek ama onu öveceğim taraftarıma şirin gözükeceğim diye Yusuf gibi Barça görmüş bir yeteneğe laf söylemezsin rıdvan be....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir, 1 yıl öncesinin wonderkid'i. Golden boy adayı. Çok saçma kıyaslar içine girmiş.

      Sil
  6. bi tarafta barca görmüş, gitti diye rapid wien taraftarının kulübü bastığı yusuf demir... Diğer tarafta skor garantilenince son dk oyuna girip anadolu takımlarına istatistik kasan arda güler... Kararı siz verin

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir