18 Ekim 2022 Salı

8+3 ya da yanlış kadro mühendisliği gibi tanımlamalara inanmıyorum


Herkesi bir arada kullanmak istiyorsan, bazen "formasyonu" değiştirmen gerekebilir. Fatih Hoca'nın, 2012 - 2013 sezonundaki hamlesi akıllara geliyor. 4-4-2'si işlerken, Sneijder / Drogba transferleri sonrası, formasyonunu değiştirmek zorunda kalmıştı. 4-1-2-1-2 gibi oynayıp, oynaması gereken herkesi sahada tuttu. Drogba / Burak Yılmaz forvet hattı, arkalarında Sneijder, onun arkasında Hamit Altıntop / Selçuk İnan, 6 numarada da Melo.

Kayserispor deplasmanında denenen, bir anlamda herkesi bir arada kullanmaya çalışmak. Mertens, Mata, Icardi bir arada olsun ki, bitiriciliğimiz yükselsin ve kaliteyle işi bitirelim diye düşündü. Özellikle orta saha tarafında o kadar kötü oynadık ki, tutunamadık bile. Oliveira'yı 2. yarıda izleyince, değerini yeniden hatırladık mesela. Onun da mutlaka sahada olması gerekiyor. Sahada olması gereken birçok isim var ve hoca onları bir arada kullanmak istiyorsa, 4-2-3-1'den vazgeçecek.

Kanatsız düzen desek, ligin en iyi kanat rotasyonuna sahip takımıyız. Bu isimlerin hepsinden vazgeçmek de lüks. 4-2-3-1 değil de, 4-3-3 oynayabiliriz diye düşünüyorum. Berkan Kutlu, son dönemde hiç düşünülmüyor, oysa +3 yerli durumunda ciddi opsiyondur. Sol beki de şu aşamada yerliyle geçme işi zor. Torreira ve Oliveira arasında, Berkan Kutlu iyi bir tamamlayıcı. Sol içteki varlığı, sol kanadın savunmasında da iş görür.

Sol kanatta Mertens geriye gelmezken, Berkan Kutlu ile orayı kapatabilirdin gibi. Mertens, forvet adına da opsiyon. Şu adama bir türlü yer bulamamak da inanılmaz. Mata, kenara gelecektir, Oliveira sahada olmalıdır. Kanat rotasyonu geniş ve orada yabancı kullanabilmenin yollarından biri, yine Berkan Kutlu olacak. Okan Hoca'nın elinde birçok opsiyon var. 8+3 ya da yanlış kadro mühendisliği gibi tanımlamalara inanmıyorum.

20 yorum:

  1. Kadro planlamasında hatalar var maalesef bence özellikle forvet rotasyonunda ve yerlilerde ayrıca fizik olarak direnci düşük bir takım oluşturuldu bu da bir diğer eksik bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun, elde yeterli ve güçlü bir takım var.

      Sil
  2. Okan Buruk hala takımı eline alamadı maalesef. Bakışları, davranışları hala ben GS teknik direktörüyüm mü diye bakıyor. Umarım bu ağır mağlubiyet ve kötü hazırlık kendine getirir. Acilen toparlanması lazım yok kimse onu beklemez. Tek bildiği taktik üzerinden hiçbir varyasyona gitememesi deneme yapmaması düşündürücü. Bu kadro birçok oyunu oynayabilir ama önce hazırlık ve çok çalışma lazım. Teknik olarak bu takımın ve GS'nin ağırlığı altında ezilen bir 4 ay geçirdi bence. Ama cicim ayları bitti maalesef.
    Mutlaka bir çözüm bulmak zorunda. Bunun için gerekirse bazı oyuncuları da oturtmayı göze alacak. 11 kişi oynanıyor bu oyun ama 5 kişi sokabiliyorsun. 16 kişiyi de işin içine hatta 21'i de dahil edebilirsin. Bu şekilde oyuncular ikna edilir. Sen yeter ki o iradeye ve güce sahip olduğunu oyuncularına hissettir. Patronun kim olduğunu anlasınlar. 3 günlük izinlere vererek kadro bütünlüğü sağlanmaz. Yönetimden gelen mesajlara bu kadar kulak asmamak gerekir. Büyük bir sınav Okan hoca için. Bence bu hafta kariyeri açısında da kritik bir dönemeç Sadece sonuç değil artık insanlar iyi bir futbol, çalışılmış işler bekliyorlar. Duran toptan gol istiyoruz. üretken bir takım görmek istiyoruz. Bu takımın ısrarla sorununun ben üretkenlik olduğundan eminim. Sorunun kişilerle değil sistemle ilgili olduğunu da yaşayarak tecrübe ettik. Geçen sene kalite de yoktu. Bu sene fazlası ile var. Artık her şey hocanın elinde.
    Dünya kupası arası gibi 40 günlük bir aranın olduğu yerde yönetim hiç düşünmeden hemen hamlesini yapar ve gönderir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde yıldız sayısı çok. Bu takımı ele almak da hiç kolay değil. İşi zor hocanın.

      Sil
  3. Hocanın eksikleri olmakla beraber şu an gereğinden büyük bir yangın dönderiliyor. Daha geçen güne kadar herkes son maçta çıkan kadronun çıkması gerektiğine inanırken şimdi herkes çark etmiş, yanlıştı diyor. Ha işin taktik tarafı ayrı zaten. Ben ilk günden beri takımın 4-3-3 oynaması gerektiğine inanıyorum. Sergio biraz daba serbest 8-10 rölünde, Berkan hem yerli faktöründen hem de dinamizmden sahada olacak, 6 numara zaten Lucas. Genel olarak kafamdaki sistem: Boey-Nelsonn, Abdulkerim, Aanholt, Lucas-Berkan-Sergio-Kerem-Rachica-Icardi(Seferovic) …. Solbek Kazımcan olursa Kerem - Mertens de değişebilir ama Mertens’i ceza sahasından uzaklaştırdıkça etkisi bitiyor, adam 35 yaşında. Her şeye rağmen bu kadar altenatifle şimdiye kadar oturmuş bir düzen olmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, hocanın maç sonu açıklamaları biraz karamsarlığa düşürdü bizleri.

      Sil
    2. Sorumlu benim demesi lazım artık. Evet sorun bu diye işaret etmesi şart. Yoksa her gün yeni bir bahane kafa karıştırıyor güven kırıyor. Eminim sorumlu benim, elimizden gelenin en iyisini yapacağız, daha çok çalışacağız dese hiç bir taraftarın sesi çıkmaz tam aksine sahip çıkardı kendisine. Ama rezalet bir oyun sonunda çıkıp hakem demeyeceksin. Evet hakemleri bizde biliyoruz. Ama sen önce mücadeleni ver. Akabinde hakemi konuşuruz. Yazık edecek kendisine

      Sil
    3. Hoca da bu söylemlerinin yanlış olduğunun farkına varır umarım.

      Sil
  4. Benim uzuldugum ilk haftadan beri ortaya net bir oyun koyamamis olmak..3 ay çalıştık .. malum takıma bakıyorsun giren çıkan herkeste hoca korkusu ve azim var. Sezon başı olsak yabancı hoca olabilirdi de şu ortamda İmparator kaldırır bu takımı ayağa. Geçen sezon Adam cica Berkan taylanla Marsilyalara kafa tuttu. Kayseri'nin hocası bizim hocadan daha çok taktisyen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum bu sezon ileride hoca degisikligi olursa yabanci hoca gelmesi durumunda Torrentli dönemden cok da iyi olmayacaktir yine Fatih Hoca ne yaparsa yapar ama şu aşamada hoca degisikligi icin erken bence birkac hafta daha beklemek lazım ayni dönemden Fenerbahce de gecti biz de ayaga kalkabiliriz.

      Sil
    2. Şu ana kadar, bence de bir şeyler oturmalıydı. Bence oturuyordu da, yeterli değildi. Son maçta ise, oturan noktaları da sildik attık.

      Sil
    3. Kardeşler hep bireysel oyunla maç aldık. Bence oturan tek şey galibiyet almaktı. Ama bu gün ben Alanya maçını acaba ne olur diye düşünüyorsam bunun sebebi oyuncu değil sistemdir. Geçen sene kadro yok dedik. Aynı kadro Avrupa’da nağmağlup gidiyordu. Yeterli bir sistem olmasa da harika bir geçiş oyunu izliyorduk. Maçın 90 dakikası rakibi boğup istediğimiz anda üretebiliyorduk. Fatih hoca bunları yapabiliyordu. Kadro da belliydi. Eksikler vardı dünya kadar e bu gün pozisyon ve isim olarak eksik nerede diye sorarsak kimse diyemez şurda şu oyuncu yerine bu olsaydı diye. Aynı kadro geçen yıl olsaydı. Fatih hoca bu kadro ile neleri başarırdı? Fatih hoca sempatizanlığı yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. Ama eksik dediğimiz her yer doldu. Ve o eksikler ile Fatih hoca birşeyler başarıyordu. Yani hırsızın hiç mi suçu yok. Elde olan kadroya futbol oynatamıyoruz tek problem bu.

      Sil
    4. Bireysel oyunla almadık, hücum gayet gelişiyor, üretiyordun. Bitirememek sorundu. İyi kötü bir düzen de yakalamıştın. Hücum rakamları ortada. Buradan Fatih Hoca çıkarımı, zorlamak demek :)

      Geçen yılki kadroyu hoca kurdu. Kurmasaydı abi :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Ligin en iyi kalecisi, en iyi defans ve hücum hatti net sende bunlardan ortaya cok daha düzgün isleyen bir yapi cikarmaliydi, beklenen güzel oyun gelmedikce ibre Okan Hoca'ya dönecektir artik bu hafta net bir oyun oynatmasini bekliyor herkes dedigin gibi gereken formülleri üretmesi gerek artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık sabır ve zaman kalmadı. Hoca da farkındadır umarım.

      Sil
  7. Hala Umut Bozok alinmaliydi diyorum. Hem matetamik olarak elini güçlendirir, hem mobil, hem uzun vadede yerli ve zaten piyasada iyi forvette yok. İcardi bu sezon ucsa da, kacsa da, batsa da seneye yok. Sadece şampiyonluga oynayacagimiz bir sezon. Efecan da bir şekilde kadroya dahil edilmeli idi Emre yi vererek cozebilirdik.

    İcardi varken seferovic de forma giremez, takıma faydalı olabilecek bir oyuncuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut yorumuna katiliyorum ve Eren Aydin bile olurdu bence şu an eldeki forvetlerin hepsinden iyi kosuyor hem de yerli eger Umut'u alamiyorsan Eren'i tutabilirdin yaptiklari ortada.
      Okan Hoca'nin kadro muhendisliginde yaptigi Boey hatasi gibi Eren hatasi da sezon basina dayaniyor, biz halen hocanin arkasindayiz ama cok da hatasi var acikcasi kredisi azaldi.

      Sil
    2. 30 milyon TL verip de, yedek için Umut Bozok'u almazdım. Çok faydalı bir hareketti bu transferi yapmamak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir