18 Ekim 2022 Salı

Berkan Kutlu'yu, bu kadar da yabana atmamak lazım


+3 yerli ayarlamasında, Berkan Kutlu'yu hiç hesaba katmıyoruz. Sol bek için "devşirme" hamlelere dahi yönelirken, başka opsiyonları düşünmüyoruz. Bence o opsiyonlardan biri de Berkan Kutlu. Ya da olmalı diyeyim. 4-3-3'ün opsiyon olabileceğine inanıyorum. Berkan Kutlu da, o 3'lü orta sahada yerini alabilir. Torreira ve Oliveira'nın yerini garanti görürsek, Berkan Kutlu da bu 2 ismin arasında iyi tamamlayıcı. Bu kadar da yabana atmamak lazım.

Akıllara geçen sezon gelse de, o yapı içinde herkes birbirini düşürdü. Bireysel bazlı futbolcu performansları da sürekli geriledi. Berkan Kutlu'nun Galatasaray'daki ilk günleriyle, sonrası çok farklı. Bu durum da, birçok futbolcu için geçerli. Taylan Antalyalı / Cicaldau 2'lisiyle birlikte oynamakla, Torreira / Oliveira'yla birlikte oynamak farklı şeyler. Berkan Kutlu'nun geçen sezon yaşadığı sorun, sorumluluk almaktan uzak orta sahada, sorumluluk almaya çalışması ve hata yapmasıydı.

Bir taraftar sorumluluk almayan ve hayalet gibi takılan Cicaldau var. Diğer tarafta da, sorumluluk almaya çalışıp, kendi kapasitesinin dışında işler yapmaya çalışan Berkan Kutlu. Burada, hata yapana değil de, sorumluluk almayana kızmak gerekir. Mevcut yapıya baktığımızda ise, Berkan Kutlu'nun o kadar da sorumluluk alması gerekmeyecek. Rolü "tamamlayıcı" olmak çünkü. Bu opsiyonu değerlendirmek ve hücumda +1 yabancıyı kullanmak lazım.

Bahsetmiştim, formasyon da değişmeli. 4-2-3-1 değil de, 4-3-3 denenebilir. Okan Hoca'nın bu konuda değişikliğe gideceğini düşünüyorum. Yerli opsiyon noktasında da, atabileceği adımlar kısıtlı. Yine de o kısıtlı adımlar "mazeret" olmamalı. Bu tabloyu bilerek geldi sonuçta, kural en başından belli. Elindeki isimleri kullanmaya bakacak. Berkan Kutlu, iyi bir opsiyon, değerlendirmek lazım. Takımda tuttuğuna göre, inandığını düşünüyorum.

6 yorum:

  1. Kusura bakmayın bu çoçugun mitsjöden fazlası var eksigi yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksiği var, çok var hem de. Tarzları başka bir kere. Yine de, bu kadar yabana atılacak isim değil.

      Sil
  2. Midstjö son maç hariç yaptıklarını berkan 1 sezon yapamadı zaten yapamamasıda normal berkan fizik koyan pres yapan birisi ama top kullanma becerisi ve defansif aksiyonları midstjönğn yarısı değil ama ikinci yarılar sahaya atılıp dinamizm katma açısından faydalı olur. Berkan 1 maç bek oynasın uzun yıllar görmediğimiz en kötü bek performansını zorlar. Adamın ivmelenme sıkıntısı var, tackle yok, pozisyon bilgisi zayıf, pas opsiyonu zayıf, hava topu zayıf malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı oyuncular, benzer beklentilere girmemek lazım.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir